A végleges döntés megszületett: Gálhidi nem kell a Nyíregyházának

Vágólapra másolva!
2007.06.20. 11:59
Hiába szerezte meg a bajnoki címet Gálhidi György a Nyíregyháza Spartacus együttes labdarúgócsapatával az NB II Keleti csoportjában, a Sziky Gyula vezette tulajdonosi kör nem hosszabbítja meg a szakember szerződését a szabolcsi megyeszékhelyen. A Szabolcs Online jelentése szerint utódja Tajti József lesz, aki azonban a Nemzeti Sportnak telefonon azt mondta: néhány részletben még meg kell egyeznie a vezetőkkel, ezért nem jelentheti ki, hogy ő az új vezetőedző.
Gálhidi György esete nem egyedülálló, mégis mindig megdöbbentő, ha bajnoki cím után küldenek el egy edzőt
Németh Ferenc
Gálhidi György esete nem egyedülálló, mégis mindig megdöbbentő, ha bajnoki cím után küldenek el egy edzőt
Gálhidi György esete nem egyedülálló, mégis mindig megdöbbentő, ha bajnoki cím után küldenek el egy edzőt
Németh Ferenc
Gálhidi György esete nem egyedülálló, mégis mindig megdöbbentő, ha bajnoki cím után küldenek el egy edzőt

Információink szerint Nyíregyházán azzal indokolják a mostani döntést, hogy új klubmodellt építenek fel.

Révész Attila lesz az első számú szakmai vezető, akinek az lesz a feladata, hogy szakmai szempontból felügyelje és összehangolja az NB I-es és az NB III-ban induló amatőrcsapatnál, valamint az NB II-es partnernél, a Tuzsérnél folyó munkát.

A Szabolcs Online szerint Révész hatáskörébe tartozik, hogy milyen játékosokkal vág neki a 2007–2008-as NB I-es szezonnak a Spartacus, ő tárgyal a labdarúgókkal a szerződésekről.

Korábbi tuzséri társa, Brekk János nem csupán Tajti József mellett dolgozik majd a szakmai stábban, de a tulajdonosi körben is helyet kap – írja a szon.hu.

Megkeresésünkre Tajti József leszögezte: egyelőre nem tudja megerősíteni, hogy ő az új szakvezető, mert néhány részletet még tisztáznia kell a Nyíregyházával.

Kérdésünkre hozzátette: a Szolnok–Spartacus mérkőzés, azaz június 3. óta van kapcsolatban a szabolcsi vezetőkkel.

Tajti József elfogadná, ha a csapatot nem az ő iránymutatása alapján erősítenék meg, hiszen, mint mondta, nem ismeri úgy a jelenlegi játékosállományt, hogy ebben a pillanatban felelős döntéseket tudjon hozni.

„Annyit mondhatok csupán, hogy a szakmai munkának valódi csapatmunkának kell lennie. Ha azt kérdezi, mikor lesz hivatalos a kinevezésem, arra azt tudom válaszolni, hogy valószínűleg a hétvégéig mindenben megállapodhatunk.”

Az 1943-ban született Tajti József legutóbb az 1998-99-es idényben, azaz idestova nyolc esztendeje dolgozott utoljára az élvonalban vezetőedzőként, akkor a BVSC csapatának szakmai munkáját irányította.

Az NB I-ben összesen 47 mérkőzésen ült a kispadon – a BVSC-t megelőzően a Videotonnál volt első osztályú vezetődző (1986-87).

Szakvezetői pályáját 1975-ben kezdte a Bp. Honvéd pályaedzőjeként, majd 1983 és 1986 között Mezey György szövetségi kapitány segítője volt a válogatottnál.

A Videotonnál eltöltött éve után az utánpótlás-válogatottnál dolgozott egy szezont, majd 1990-92 között a Csepel, később a Dunaferr szakvezetője lett.

Az MLSZ a 2007–2008-as idényre vonatkozóan az élvonalbeli edzőktől megköveteli az UEFA-prolicencet, illetve lehet NB I-es edző olyan szakember is, akinek A-licence van, és már felvették a „pro”-tanfolyamra.

Január elsejétől kötelező az Országos Képzései Jegyzékben (OKJ) akkreditált sportedzői végzettség is.

Tajti Józsefnek van prolicence és természetesen megfelelő sportedzői végzettsége, Révész Attilának azonban „csak” A licence van.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik