Pető Tamás két, Szasa Radulovics három évre írt alá Újpesten

Vágólapra másolva!
2007.06.15. 16:51
Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban negyedik helyen végzett Újpest FC együttese két játékossal erősítette meg sorait. Visszatért a lilákkal 1998-ban bajnoki címet szerző válogatott középpályás, Pető Tamás, illetve a Megyeri úton folytatja pályafutását az ausztrál-bosnyák kettős állampolgárságú Szasa Radulovics, akit a Brisbane Wolves együttesétől igazoltak le.
Pető olyan csapatban akart játszani, ahol a bajnoki cím a tét
Pető olyan csapatban akart játszani, ahol a bajnoki cím a tét
Pető olyan csapatban akart játszani, ahol a bajnoki cím a tét
Pető olyan csapatban akart játszani, ahol a bajnoki cím a tét
Pető 1997 nyarán igazolt Újpestre, ahol három szezonon keresztül futballozott. Összesen 72 találkozón lépett pályára, kilenc gólt szerzett, bajnoki címe mellé begyűjtött még egy bronzérmet is. A 33 éves játékos Veszprémben mutatkozott be az élvonalban, majd győri és fehérvári „kitérőket” követően szerződött Újpestre, ahol igazán kiteljesedhetett.

A 14-szeres válogatott játékos később a Vasashoz igazolt, majd felcsapott légiósnak, és a holland NAC Breda alkalmazottja lett. Hat évet töltött el idegenben, pályafutását többször is súlyos sérülések hátráltatták, de ennek ellenére mindig sikerült a visszatérése. Az utóbbi két évben a Breda csapatkapitánya és a közönség egyik kedvence volt a csupaszív, lendületes játékos.

A Megyeri úti klubhoz két évre aláíró Pető a lilák honlapján úgy nyilatkozott: elsősorban az motiválta a hazatérésben, hogy ismét bajnoki címért játszó csapatban akar szerepelni, márpedig a lila-fehérek ilyen irányú tervei roppant szimpatikusak voltak számára.

A Radulovics név nem cseng éppen rosszul a magyar sportban, a világ legjobb női kézilabdázójának is megválasztott Bojana mellett ezúttal a névrokon, Szasa próbál meg élni a magyar klubvezetőktől kapott bizalommal.

Az ausztrál-bosnyák születésű, 29 éves Szasa Radulovics Bosznia és Hercegovinában született, a zenicai Celik után Németországban játszott, méghozzá a Concordia Ihrhove csapatában, olvasható az újpesti klub hivatalos honlapján. Profiként viszont első éveit már Ausztráliában húzta le, játszott a Marconi Stallions FC, majd a Brisbane Strikers FC csapataiban.

Immár profi rutinnal felvértezve térhetett vissza Németországba, ahol játszott a Rot-Weiß Oberhausenhez és az LR Ahlen együtteseiben, utóbbiból szerződött a norvég első osztályú Lilleströmhöz. Ismét egy német kiruccanás következett, Augsburgban, hogy az év tavasza már ismét második hazájában, Ausztráliában találja. Radulovics a Brisbane Wolves csapatától érkezik a Megyeri útra, ahol hosszútávon számítanak szolgálataira, hiszem hároméves szerződést írt alá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik