Az MLSZ nem fogadta el négy élvonalbeli egyesület nevezését

Vágólapra másolva!
2007.06.06. 18:17
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága szerdai ülésén nem fogadta el a nevezését az élvonalbeli bajnokságra az Újpestnek, a Fehérvárnak, a REAC-nak és a Sopronnak.
Az Újpestnek még nem fogadták el a nevezését, ám Dányi szerint pótolni fogják a hiányosságokat
Az Újpestnek még nem fogadták el a nevezését, ám Dányi szerint pótolni fogják a hiányosságokat
Az Újpestnek még nem fogadták el a nevezését, ám Dányi szerint pótolni fogják a hiányosságokat
Az Újpestnek még nem fogadták el a nevezését, ám Dányi szerint pótolni fogják a hiányosságokat

Az említett négy klub a szövetség szerint nem tett maximálisan eleget a szabályzatban tételesen leírt nevezési feltételeknek. Ez tulajdonképpen azt jelentené, hogy a felsorolt együttesek jövőre nem szerepelhetnének a magyar első osztályú bajnokságban (NB I).

A csapatok természetesen fellebbezhetnek a döntés ellen, erre június 14-éig van lehetőségük. Az írásban benyújtott tiltakozásokat a fellebbviteli bizottság bírálja majd el, majd ezután hoz jogerős határozatot.

Azt, hogy melyik klub milyen feltételeknek nem tett eleget, azt még jelen pillanatban nem lehet tudni, illetve fogalmazzunk úgy, hogy az érintettek egyenlőre nem adtak róla tájékoztatást.

AZ NB I-es férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokság versenykiírása egyébként a harmadik fejezetében foglalkozik részletesen a bajnokság nevezési feltételeivel. A szabályzat a-h pontig gyűjti össze azokat a feltételeket, amelyeknek eleget kell tenniük a sportszervezeteknek.

Ezek közül vannak olyanok, amelyeknek nyílván megfelelt mind a 14 klub, mint például az érvényes MLSZ-klulicenc vagy az 1400000 FT+ÁFA nevezési költség befizetése stb.

Ami a klubok sarkalatos pontja lehet, hogy a csapatoknak nem tartozása a jelenleg szerződéssel rendelkező labdarúgók, edzők, sportvezetők, valamint az MLSZ különböző szervezeti egységei felé. Valamint minden klubnak igazolnia kell, hogy a bajnokság teljes időszaka alatt rendelkezni fog mindazon szmélyi, tárgyi és pénzügyi feltételekkel, melyek szükségesek a bajnokságban való részvételhez. Továbbá nem lehet a csapatnak három hónapnál régebbi köztartozása.

Dr. Dányi Szilárd, az Újpest FC ügyvezető igazgatója nem idegeskedik

Dr. Dányi Szilárd a lila-fehér klub hivatalos honlapjának az ujpestfc.hu.nak nyilatkozott:
„A nevezésünk első fokon történő elutasítása tartalmilag igen, azonban formailag nem vitatható, miután valóban van egy, eddig el nem rendezett elszámolás az Újpest FC és a Magyar Labdarúgó-szövetség között, és amely ügyben a nevezési határidőig valóban nem tudtunk megállapodni a szövetséggel. A versenybizottság tehát ezért nem fogadta el klubunk nevezését – első fokon. Azonban tekintettel a tétel nagyságára, ezúton szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy amennyiben mégsem születik meg a megállapodás klubunk és az MLSZ között, akkor is pótolni fogjuk a formai hiányosságot a fellebbezési határidőn belül. A teljesítéssel pedig minden adminisztratív akadály is elhárul az Újpest FC bajnoki részvétele elől.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik