McClaren szerint Beckham a legjobb jobb oldali középpályás a világon

Vágólapra másolva!
2007.06.02. 09:33
Steve McClaren, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint David Beckham a világ legjobb jobboldali középpályása. A szakember ezt a tegnapi Brazília elleni barátságos mérkőzés után jelentette ki. A Real Madrid klasszisa nagyon örül annak, hogy részese lehetett egy ilyen történelmi pillanatnak.
David Beckham (balra) gólpasszal tért vissza a válogatottba, Steve McClaren (középen) dicséri a középpályást
David Beckham (balra) gólpasszal tért vissza a válogatottba, Steve McClaren (középen) dicséri a középpályást
David Beckham (balra) gólpasszal tért vissza a válogatottba, Steve McClaren (középen) dicséri a középpályást
David Beckham (balra) gólpasszal tért vissza a válogatottba, Steve McClaren (középen) dicséri a középpályást

Az angol válogatott pénteken este az új Wembley-ben 1-1-es döntetlent ért el Brazília ellen, és a találkozó egyik legjobbja a nemzeti csapatba visszatért David Beckham volt, a Real Madrid középpályása.

A kiváló játékos ismét bizonyította, hogy a nem mindennapi rúgótechnikával rendelkezik, hiszen a hatvannyolcadik percben az ő beívelése után szerezte meg John Terry az az új Wembley első felnőttválogatott gólját.

„Azért hívtam vissza Beckhamet a nemzeti csapatba, mert nagyon jól játszott az elmúlt időszakban a Real Madridban – nyilatkozta a mérkőzés után Steve McClaren, az angol válogatott szövetségi kapitánya. – És ha ő jól játszik, akkor ő a legjobb jobb oldali középpályás a világon. Ezt be is bizonyította a brazilok ellen.”

A szakember csapatát is dicsérte annak ellenére, hogy Diego révén a hosszabbításban kiegyenlítettek a brazilok.

„Nagyon jól játszottunk, egy nagyon jó csapat ellen – folytatta a tréner. – Hiszen mindössze tizenöt másodperc hiányzott ahhoz, hogy megússzuk kapott gól nélkül, és ez azt jelenti, hogy, mint csapat, jól védekeztünk.”

David Beckham nagyon boldog volt a mérkőzés után, hogy újra szerepelhetett a nemzeti csapatban, és, hogy részese lehetett egy ilyen történelmi eseménynek.

„Szerintem mindenki nagyon élvezte ezt a meccset közülünk – nyilatkozta a Real Madrid középpályása. – Ez egy történelmi este volt egész Anglia számára, és nagyon örülök, hogy a pályán lehettem.”

„Nagyszerű érzés volt hallani a szurkolók bíztatását, ez az este végigkíséri majd az egész karrieremet – folytatta a klasszis. – Nagyon jó volt újra játszani a válogatottban”

Szüksége is volt az angoloknak egy önbizalom-növelő meccsre, hiszen a „háromoroszlánosok” szerdán Észtország legjobbjai ellen lépnek pályára Eb-selejtezőn, és Beckhaméknek nagy szükségük van a három pontra, hiszen a csoportjukban csupán a negyedik helyen állnak.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

ANGLIA-BRAZÍLIA 1-1 (0-0)
Wembley, vezette: dr. Markus Merk (német)
Anglia
Robinson – Carragher, Terry (W. Brown a 73.), King, Shorey – Beckham (Jenas a 77.), Gerrard, Lampard (Carrick 88.), J. Cole (Downing a 62.) – Smith (Dyer a 62.), Owen (Crouch a 83.).
Szövetségi kapitány: Steve McClaren.
Brazília
Helton – D. Alves (Maicon a 65.), Naldo, Juan, Gilberto – Mineiro (Edmilson a 63.), Gilberto Silva – Kaká (Afonso Alves a 71.), Ronaldinho, Robinho (Diego a 74.) – Vágner Love.
Szövetségi kapitány: Carlos Dunga.
Gólszerző: Terry (68.), Diego (90+2.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik