Beránek: Tavasszal nagyszerűen szerepeltünk és felálltunk a padlóról

Vágólapra másolva!
2007.05.14. 22:40
A REAC elleni hazai, 4-1-s sikerrel bebiztosította újabb, egymás után már harmadik bajnoki címét a debreceni labdarúgócsapat. A hajdúságiak azonban egyelőre még várnak a nagy ünnepléssel, bár a matematikailag bebiztosított elsőséget követően nem tudtak teljesen gátat vetni érzelmeiknek. Ráadásul a hétfői találkozót követően már friss bajnokokként nyilatkozhattak.
Természetesen ismét egymásra talált a Loki-tábor és a debreceni csapat
Természetesen ismét egymásra talált a Loki-tábor és a debreceni csapat
Természetesen ismét egymásra talált a Loki-tábor és a debreceni csapat
Természetesen ismét egymásra talált a Loki-tábor és a debreceni csapat

KÉPGALÉRIA

„Voltak hiányzóink, de a csapat így is megmutatta, hogy milyen erő van benne – nyilatkozta a DVSC cseh edzője, Miroslav Beránek a REAC elleni győzelmet követően. - Természetesen végig bíztunk a bajnoki címünk megvédésében. Egy pillanatig nem adtuk fel a küzdelmet, még akkor sem, amikor több pontos hátrányban voltunk. Tavasszal végig nagyszerűen szerepeltünk és felálltunk a padlóról. Ennek köszönhetjük sikerünket.”


„Gratulálok a DVSC-nek a győzelemhez és a bajnoki címhez csapatom, illetve klubunk vezetőségének a nevében is – mondta a vesztes REAC trénere, Aczél Zoltán. - Megpróbáltunk partnerek lenni, nem kizárólag a védekezésre koncentrálni, hanem az előre játékra is. Szereztünk is gólt, akadt egy-két lehetőségünk, de ez Debrecenben bizony nagyon kevés.”

A Debrecen együttese nagy várakozásokkal tekintett második bajnoki címének megszerzését követően a 2006-2007-s idény elé. A nagy elvárásokból azonban előbb nagy csalódás lett: a nemzetközi kupaporondtól váratlanul korán vett búcsút az akkor még Supka Attila irányította együttes.


A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN HÁROM OLDALON KERESZTÜL, RÉSZLETESEN FOGLALKOZUNK A DEBRECEN CÍMVÉDÉSÉVEL!
Miután ez pofon kihatott a bajnoki szereplésre is, a szakembernek másfél sikeres debreceni idényt követően távoznia kellett, helyére a korábban a cseh válogatott mellett is dolgozó Miroslav Beránek érkezett Debrecenbe.

A hajdúságiak fokozatosan kapaszkodtak vissza az élbolyba, fokozatosan hagyták maguk mögött legnagyobb riválisaikat, a Zalaegerszeget és az Újpestet, legvégül pedig az ősszel még öt pontos előnnyel listavezető MTK-t.

Tavasszal aztán végig nagyszerűen, kiegyensúlyozottan szerepeltek, ennek köszönhetően, bár még két forduló hátravan a bajnokságból, matematikailag már most bebiztosították címvédésüket. Elméletben viszont már sokkal előbb, csak udvariasságból és sportszerűségből erről legfeljebb a Loki-táborban beszéltek.

Debrecenben viszont még mindig nem akarnak előre „inni a medve bőrére”, megkérték ugyanis az MLSZ illetékeseit, hogy ne vigyék le a bajnoknak járó aranyérmeket a REAC elleni találkozóra. A nagy ünneplést ugyanis csak az utolsó fordulót követően - bajnoki zárásként hazai pályán a Sopront fogadják - szeretnék megtartani.

EMLÉKEZTETŐ



Helyszín: Debrecen
Nézőszám: 9000
Játékvezető: Berger J.
Asszisztensek: Kelemen A., Fehér Gy.

DVSC-TEVA REAC
24 Csernyánszki 1 Illyés
22 Bernáth 8 Kapcsos
17 Mészáros N. 7 Cseri
13 Bíró P. 20 Pusztai
6 Takács Z. 5 Sallai B.
7 Dombi 3 Regedei
5 Vukmir 22 Polonkai
4 Leandro 23 Somorjai
19 Dzsudzsák 24 Tóth N.
18 Zsolnai 11 Nyerges
23 Szilágyi P. 10 Torma
Vezetőedző: Vezetőedző:
Miroslav Beránek Aczél Zoltán


Gólszerzők: Szilágyi P. (7.), Leandro (28., 72.), Dzsudzsák (82.), ill. Nyerges (57.)
Csere: 23 Szilágyi P. helyett 9 Sándor T. (59.), 7 Dombi helyett 3 Szatmári Cs. (80.), 13 Bíró P. helyett 2. Szűcs I. (88.), ill. 10 Torma helyett 21 Török S. (57.), 22 Somorjai helyett 6 Schrancz (57.), 20 Pusztai helyett 17 Horváth G. (75.)
Sárga lap: Dombi (21.), Dzsudzsák (82.), ill. Cseri (10.), Polonkai (32.)
----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik