Kupagyőzelmet ünnepelhetnek a kispestiek 11 esztendőt követően

Vágólapra másolva!
2007.05.09. 21:38
Óriási izgalmakat hozott a Magyar Kupa-döntője a Szusza Ferenc-stadionban. Az első félidőben a Honvéd szerzett vezetést, ám a Loki egyenlített, majd a hosszabbításban megszerezte a vezetést. A kispestiek azonban egyenlítettek, és a büntetőpárbajban legyőzték a Debrecent. A kispestieknek ez volt az ötödik kupagyőzelmük.
Nagy az öröm a kispestieknél: tizenegy év után ismét kupagyőztesek
Nagy az öröm a kispestieknél: tizenegy év után ismét kupagyőztesek
Nagy az öröm a kispestieknél: tizenegy év után ismét kupagyőztesek
Nagy az öröm a kispestieknél: tizenegy év után ismét kupagyőztesek

MAGYAR KUPA

Helyszín: Szusza-stadion
Nézőszám: 6880
Játékvezető: Bede Ferenc
Asszisztensek: Tompos Z., Szalai Z.
DVSC-TEVA BP. HONVÉD
12 Balogh J. 1 Tóth I.
22 Bernáth 36 Schindler
17 Mészáros N. 6 Pomper
16 Komlósi 20 Szmiljanics
4 Leandro 23 Vincze Z.
30 Kiss Z. 9 Dobos
5 Vukmir 5 Benjamin
11 Túlio 25 Szabó T.
19 Dzsudzsák 7 Ivancsics
26 Sidibe 21 Hercegfalvi
14 Tchana 18 Abraham
Vezetőedző: Vezetőedző:
Miroslav Beránek Supka Attila
Gólszerző(k): Zsolnai (69.), Sidibe (97., 11-esből), ill. Ivancsics (28.), Szabó T. (103., 11-esből)
Cserék: 11 Túlio helyett 9 Sándor T., 22 Bernáth helyett 13 Bíró P. (mindkettő a szünetben), 14 Tchana helyett 18 Zsolnai (62.), ill. 18 Abraham helyett 8 Ndjodo (57.), 21 Hercegfalvi helyett 27 Koós (80.), 9 Dobos helyett 78. Genito (91.)
Sárga lap: Vukmir (35.), Bíró P. (76.), Komlósi (112.), Sidibe (120.), ill. Benjamin (21.), Szabó T. (30.), Pomper (63.)
Piros lap: Bíró P. (113.), ill. Pomper (97.)

Két első osztályú csapat lépett pályára a Szusza Ferenc-stadionban, mégis csupán pár száz néző üldögélt a lelátón. Kora délután játszották ugyanis a Kóka – Berkenye Sport TV-kupa fináléját.

Előbbi a Pest megyei, utóbbi a Nógrád megyei I. osztályban vitézkedik, ám végül a kókaiak örülhettek, miután 11-esekkel legyőzték ellenfelüket.

A Magyar Kupa-döntőre aztán 6880 néző váltott belépőt, így fantasztikus hangulat fogadta a két együttest.

A kezdést követően a kispestiek kezdtek agilisabban, és néhány veszélytelen próbálkozást követően, előbb Ivancsics Gellért, majd Guie Gneki Abraham is gólt szerezhetett volna, ám Balogh János, a debreceniek kapusa védte a próbálkozásokat. Ugyanakkor a hajdúságiak passzívan szemlélték az eseményeket.

Érett a kispesti vezetőgól, amit a 28. percben Ivancsics Gellért meg is szerzett, miután Szabó Tibor remek helyzetfelismeréssel hozta játékba a 20 esztendős középpályást. A hátrányba kerülő DVSC rögvest ritmust váltott, és elsősorban Dzsudzsák Balázs távoli lövéseivel veszélyeztettek, ám a rutinos Tóth Iván eszén nem tudtak túl járni.

A bajnokesélyes vezetőedzője, Miroslav Beránek is elégedetlenül szemlélte csapata produkcióját, és a második játékrészre két helyen is változtatott. A támadóbb szellemben futballozó piros-fehérek beszorították Supka Attila gárdáját, és a találkozó ezen szakaszában minden próbálkozásában gólveszély volt.

Sándor Tamás, Ibrahim Sidibe, Dzsudzsák Balázs és Leandro szervezték a Loki támadásait, ami a 69. percben eredményre vezetett, ám a gólt a csereként beálló Zsolnai Róbert szerezte. Az előkészítésben azonban Sándor Tamás és a kameruni idegenlégiós vállalt óriási szerepet. A döntetlennel nem elégedtek meg a debreceniek, ám újabb gólt nem tudtak lőni a rendes játékidőben.

Jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás.

A ráadás első részében annyi esemény történt, mint más bajnokin 90 perc alatt. Előbb a Loki jutott gól- és emberelőnyhöz, miután Pomper Tibor szabálytalanságát követően Bede Ferenc kiállította a kispesti védőt, illetve büntetőt adott a Lokinak.

Ibrahim Sidibe öröme azonban hat percig tartott, ugyanis a Honvéd – szintén büntetőből – egyenlített. A hosszabbítás második félidejében egyenlítettek a fővárosiak, már ami a létszámot illeti, mivel Bíró Péter megkapta második sárga lapját.

A büntetők során a Honvéd-játékosok koncentráltak jobban, és három 11-est is érétkesítettek, míg a Lokinál csak Sidibe volt eredményes, amely azt jelenti, hogy a Bp. Honvéd 11 év után ismét kupagyőzelmet ünnepelhet, fennállása során hatodszor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik