Megvan az első sikere Nagy Tamásnak a Zalaegerszeg kispadján

Vágólapra másolva!
2007.04.21. 20:05
Sima győzelmet aratott a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalának 25. fordulójában a Zalaegerszeg csapata. Nagy Tamás gárdája a Paksot fogadta, és nyert 4-0-ra. Ez volt a nemrég kinevezett vezetőedzőnek az első sikere a csapat vezetőedzőjeként.
Józsi vezette győzelemre csapatát
Józsi vezette győzelemre csapatát
Józsi vezette győzelemre csapatát
Józsi vezette győzelemre csapatát
Már a hetedik percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Ekkor Józsi lövését hárította hatalmas bravúrral Kovács, a paksiak kapusa, ám a kipattanóra érkezett Waltner, és a fekvő kapus fölött a kapuba emelt. (1-0)

Alig egy perccel később remek esély nyílt a paksi csapat előtt az egyenlítésre. Heffler azonban miután kiharcolta, ki is hagyta a büntetőt, vagy helytállóbb megfogalmazás, hogy Lipcák hárított remek érzékkel.

A kihagyott tizenegyes négy perccel később megbosszulta magát! Ekkor egy veszélyes felívelést követően a menteni igyekvő Salamon a saját kapujába juttatta a labdát. (2-0)

Nem volt azonban még vége a ZTE-parádénak: a huszonharmadik percben az igen agilisan futballozó Józsi közelről mattolta a vendégkapust, megszerezve csapatának a harmadik találatot. (3-0)

Nagy Tamás gárdája gyakorlatilag bő húsz perc alatt eldöntötte a három pont sorsát.

A félidő hátralévő részében biztos vezetése tudatában visszavett a Zalaegerszeg, a paksi csapat a sokkból felébredve próbált magához térni, de gyengébb játéktudása miatt nem volt képes helyzeteket kialakítani.

A második játékrészben sokáig úgy tűnt, hogy csak kötelességből játsszák le a csapatok: nem sok minden történt.

Egészen a hetvenharmadik percig. Ekkor Dovicsovics vágta az üres kapuba a Tóth Zoltán által kiharcolt lehetőség után a labdát. (4-0)

A folytatásban újabb gól nem született, a hazai közönség a „szép volt fiúk” rigmussal búcsúztatta a pályáról levonuló egerszegieket.

Győzelmével a Zalaegerszeg több rúgott góljának köszönhetően megelőzte a forduló előtt harmadik helyezett, ma a Kaposvár ellen döntetlent játszó Újpestet. A Paks tovább küzdhet a kiesés elkerüléséért.

LABDARÚGÓ MAGYAR-BAJNOKSÁG

25. FORDULÓ
ZTE-PAKS 4-0 (3-0)
Helyszín: Zalaegerszeg
Nézőszám: 4000
Játékvezető: Szilasi Sz.
Asszisztensek: Kovács P., Raff T.
Tudósító: Polgár László
A KEZDŐCSAPATOK:
ZALAEGERSZEG PAKS
20 Lipcak 1 Kovács A.
2 Kocsárdi 2 Molnár Z.
6 Botis 3 Salamon
24 Máté 49 Horváth S.
3 Kádár T. 14 Hanák
8 Nagy L. 6 Zováth
7 Molnár B. 26 Tamási
87 Simonfalvi 16 Heffler
23 Józsi 19 Mészáros I.
9 Waltner 13 Böde
15 Lekics 20 Buzás
Vezetőedző: Vezetőedző:
Nagy Tamás Lengyel Ferenc
Gólszerző(k): Waltner (7.) Salamon (12.-öngól), Józsi (23.). Dovicsovics (74.)
Csere: Lekics helyett Dovicsovics (53.), Waltner helyett Ramadani (77.) ill. Mészáros helyett Benedeczki (33.), Buzás helyett Csehi (66.), Böde helyett Varga L. (77.)
Sárga lap: Mészáros (20.), Böde (38.), Molnár Z. (74.)
Kiállítás:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik