Hrepka Ádám elkezdte, Németh Krisztián bevégezte a munkát

Vágólapra másolva!
2007.02.24. 17:10
Magabiztos, háromgólos győzelmet aratott az MTK csapata a labdarúgó magyar bajnokság 18. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a Sopron ellen. A fővárosi csapatban a duplázó Németh Krisztián mellett még Hrepka Ádám volt eredményes.
Balett Németh Krisztián (balra) és Ion Ibrics előadásában
Balett Németh Krisztián (balra) és Ion Ibrics előadásában
Balett Németh Krisztián (balra) és Ion Ibrics előadásában
Balett Németh Krisztián (balra) és Ion Ibrics előadásában

LABDARÚGÓ NB I

18. FORDULÓ:
SOPRON-MTK 0-3 (0-2)
Helyszín: Sopron
Nézőszám: 1500
Játékvezető: Kassai Viktor
Asszisztensek: Erős Gábor, Vámos Tibor
SOPRON MTK
38 Amamoo 1 Végh Z.
21 Rus 5 Balogh B.
3 Radu 20 Lambulics
23 Munteanu 22 Rodenbücher
24 Dragomir 24 Pollák
27 Demjén 21 Bori
5 Ibric 17 Zsidai
7 Horváth A. 27 Pintér Á.
20 Magasföldi 18 Németh K.
8 Feczesin 13 Hrepka
9 Cigan 9 Pál
Edző: Szakmai igazgató:
Csertői Aurél Garami József
Gólszerző: Hrepka (26.), Németh (38. 59.)
Csere: Cigan helyett Sira (46.), Ibrik helyett Dancs (60.) ill. Németh helyett Czvitkovics (66.), Pintér h. Horváth Levente (72.)
Sárga lap: Cigan (33.), Horváth (39.), Magasföldi, Demjén (66.), Feczesin (82.) ill. Pál (45.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Mindkét vezetőedző változtatott az előre megadott kezdőcsapatán: soproni oldalon Takács Tamás betegsége miatt William Amamoo kapott lehetőséget, míg az MTK-nál Németh Krisztián vállalta a játékot, így Urbán Gábor kiszorult a kezdőből.

A fővárosiak fölényét hozta a mérkőzés első tíz perce, aminek végén Bori Gábor veszélyeztetett 25 méterről, de a hazaiak kapusa Amamoo hárította a léc alá tartó labdát.

Az első negyedóra végére a soproni csapat magához ragadta az irányítást, és Horváth András révén többször veszélyeztetett is.

Gólt azonban mégis a vendégcsapat szerzett! A 26. percben Hrepka Ádám kényszerítőzött Németh Krisztiánnal, majd a visszakapott labdát a kapu jobb oldalába lőtte. (0-1)

Nem állt le a vendégcsapat, és 12 perccel az első találat után megduplázta előnyét. Lambulics indította Németh Krisztiánt, aki közelről higgadtan elgurította a kimozduló Amamoo mellett a labdát. (0-2)

A szünetben megpróbált frissíteni csapatán Csertői Aurél: Cigan Christian helyett Sira Istvánt küldte csatasorba. Később kiderült a Sopronon ez a csere sem segített.

A második játékrész elején a hazai csapat megpróbált nyomást gyakorolni ellenfelére, de egy távoli Feczesin-lövés kivételével nem sok veszélyes helyzetet tudott kialakítani.

Az 59. percben végleg megpecsélődött a forduló előtt a 11. helyen tanyázó csapat sorsa. Egy kapu előtti kavarodás után Németh Krisztián elé került a labda, a fiatal csatár pedig higgadtan spiccel a kapu jobb sarkába lőtt (0-3).

A hátralévő fél órában már különösebb említésre méltó esemény nem történt, mindkét csapat a mérkőzés végét jelző hármas sípszót várta.

Győzelmével az MTK visszaállította ötpontos előnyét a Debrecennel szemben. A Sopron nem tudott elmozdulni a 11. helyről, és tovább rontotta amúgy sem fényes gólarányát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik