Megállapodott az FTC a Sportmarketing Kft-vel

Vágólapra másolva!
2006.12.29. 18:27
Megállapodott egymással az FTC Zrt. és a Sportmarketing Kft.: Hrutka János cége vállalta, hogy legalább két hónapig nem indít újabb felszámolási eljárást a klub ellen, így elhárult az akadály a Ferencváros megmentésére szolgáló konzorcium működése elől.
Dámosy Zsolt
Dámosy Zsolt
Dámosy Zsolt
Dámosy Zsolt

Néhány napja a Sportmarketing Kft. felszámolási eljárást kezdeményezett az FTC Zrt. ellen, miután az komolyabb összeggel tartozott nekik.

Hrutka János
Hrutka János
Hrutka János, a Sportmarketing Kft. egyik tulajdonosa 32 millió forintot követelt a klubtól, mivel 100 millió forintnyi reklámbevételhez segítették a Ferencvárost. A zöld-fehérek egykori válogatott futballistája szerint eddig körülbelül tíz milliót kaptak meg a követelt pénzből.

Dámosy Zsolt, az FTC elnöke el is ismerte a tartozást, de nem tudott fizetni, ezért egyezséget ajánlott Hrutkáéknak.

A Sportmarketing Kft. azonban akkor még nem hajlott az egyezségre. Illetve hajlott, de csak egy feltétellel: ha Dámosy Zsolt és a teljes menedzsment távozik a klub éléről.

Több napig tartó tárgyalássorozat végén azonban a felek elásták a csatabárdot: a Sportmarketing Kft. vállalta, hogy legalább két hónapig nem kezdeményez újra felszámolási eljárást a klub ellen. Ezzel elhárult az utolsó akadály az elől, hogy működhessen az FTC Zrt. megmentésére létrehozott 120 millió forintos alaptőkéjű konzorcium.

Dámosy Zsolt klubelnök a 100% Fradi című lapnak úgy nyilatkozott, hogy a tárgyalások és a kifizetések 2007 első napjaiban megkezdődnek, illetve lezárulnak. Mindkét fél egyetértett abban, hogy a megállapodásnak köszönhetően megmenekülhet a ferencvárosi labdarúgás.

A megállapodás hátteréről – a kiadott közleményben foglaltakon kívül – egyik fél sem nyilatkozik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik