Pontokat hagyott Rákospalotán az MTK

Vágólapra másolva!
2006.12.02. 15:39
Címkék
Meglepetésre az őszi bajnok MTK gólnélküli döntetlent játszott a bennmaradásért küzdő REAC vendégeként a magyar labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában. A rosszul futballozó vendégek ritkán kerültek helyzetbe, de akkor nem bírtak a mezőny legjobbjával, a kapus Illyés Dániellel.
Illyés Dániel jól védett, a mezőny legjobbja volt.
Illyés Dániel jól védett, a mezőny legjobbja volt.
Illyés Dániel jól védett, a mezőny legjobbja volt.
Illyés Dániel jól védett, a mezőny legjobbja volt.

16. FORDULÓ

REAC-MTK 0-0


Helyszín: Budai II László stadion
Nézőszám:600
Játékvezető: Arany Tamás
Asszisztensek: dr. Varga Zsolt, Ortó Gyula
REAC MTK
1 Illyés 1 Végh Z.
2 Dinka 5 Balogh B.
7 Cseri 20 Lambulics
5 Sallai 22 Rodenbücher
4 Makra 24 Pollák
17 Horváth G. 21 Bori
8 Kapcsos 17 Zsidai
22 Polonkai 27 Pintér Á.
23 Somorjai 7 Czvitkovics
11 Nyerges 19 Kanta J.
10 Torma 9 Pál
Vezetőedző: Szakmai igazgató:
Aczél Zoltán Garami József
Csere:Cseri helyett 9 Tamási(16.), Pál helyett 28 Urbán(59.), Sallai helyett 21 Török S.(70.), Torma helyett 3 Földvári(74.), Balogh helyett 3 Kriston(85.)
Sárga lap:Kanta (52.), Kapcsos (59.), Török (82.), Pollák (90+1.)

A listavezető MTK egyértelmű esélyesként várta a kezdést, még úgy is, hogy többen hiányoztak az alapcsapatból, többek között Hrepka Ádám és Németh Krisztián. A REAC szintén nem a legerősebbnek tartott együttessel kezdett, de ez nem látszott, Aczél Zoltán vezetőedző ugyanis jó taktikát dolgozott ki, az agresszív kezdés meglepte az ellenfelet.

Garami József együttese az első negyedóra végére „tért magához”, ez helyzetekben is meglátszott. A kék-fehérek azonban nem használták ki lehetőségeiket, főleg a hazai kapus, Illyés Dániel remek védései miatt. A vendéglátók is el-eljutottak a kapuig, de ők sem voltak eredményesek. Az első játékrészben nem esett gól, de a nézők izgalmas negyvenöt percet láthattak, s hasonló folytatásban reménykedhettek.

A negyedórás szünetben egyik edző sem változtatott, úgy tűnt, mindkettő elégedett volt csapatával. Igaz, a hazaiaknál sérülés miatt az első negyedóra után Cseri Gergő helyett Tamási Zoltán lépett pályára.

A második félidő elején már látszott, módosul majd a játék képe, az MTK ugyanis a korábbinál nagyobb lendületettel futballozott. A REAC nagy erőkkel védekezett, s az első negyedórában alig engedte levegőhöz a listavezetőt.

Kantáék 15 perc után egyre nagyobb fölénybe kerültek, de a kapu előtt továbbra is pontatlanul játszottak. Így igazi helyzet alig adódott, pedig az Aczél-gárda ekkor már szinte csak a védekezéssel törődött.

A hajrában is az MTK próbálkozott többet, de egyre görcsösebben, s ezért helyzetet sem dolgozott ki. Az utolsó percekben a REAC már nyugodtan őrizte a döntetlent, amely megfelelt a játékképének.

A két gólerős támadóját (Hrepka, Németh) nélkülöző listavezető fontos két pontot hagyott Rákospalotán, de teljesítménye alapján nem érdemelt győzelmet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik