A hajrában nem kegyelmezett az Újpest

T.CS. T.CS.T.CS. T.CS.
Vágólapra másolva!
2006.11.10. 21:52
Címkék
A Borsodi Liga 13. fordulójának nyitómérkőzésén kétgólos győzelmet aratott két remek cseréjének köszönhetően az Újpest gárdája a lassan, de biztosan középcsapattá szürkülő Tatabánya ellenében a Megyeri úton. A bajnoki tabella élére aspiráló Újpest csak az utolsó húsz percben tudta döntésre vinni a dolgot a sokáig kiegyenlített mérkőzésen.
Tisza Tibor idei élvonalbeli ötödik gólja sorsdöntő volt az Újpest számára a három pont megszerzéséhez
Tisza Tibor idei élvonalbeli ötödik gólja sorsdöntő volt az Újpest számára a három pont megszerzéséhez
Tisza Tibor idei élvonalbeli ötödik gólja sorsdöntő volt az Újpest számára a három pont megszerzéséhez
Tisza Tibor idei élvonalbeli ötödik gólja sorsdöntő volt az Újpest számára a három pont megszerzéséhez

NB I, 13. FORDULÓ

ÚJPEST - TATABÁNYA 2-0 (0-0)


Helyszín: Szusza Ferenc-stadion
Nézőszám: 2372 néző
Játékvezető: Solymosi Péter
Asszisztensek: Szalai Zoltán, Takács Gábor
A KEZDŐCSAPATOK
ÚJPEST TATABÁNYA
1 Balajcza 82 Polekszics
25 Vermes 2 Kerényi
19 Vaskó 32 Bakracs
24 Böjte 6 Filó
13 Mészáros M. 79 Megyesi
32 Korcsmár 14 Rajnay
17 Erős K. 21 Gulyás G.
21 Tóth B. 4 Jezdimirovics
8 Rajczi 9 Necas
5 Sándor Gy. 5 Hajdu
10 Kovács Z. 17 Ndjodo
Vezetőedző: Vezetőedző:
Valére Billen Sisa Tibor
Gólszerző: Tisza (73.), Kőhalmi (90.)
Csere: Korcsmár h. Kőhalmi (64.), Sándor h. Tisza (65.), Kovács h. Gulyás (77.) ill. Mile h. Jezdimirovics (80.), Necas h. Dombai (90.)
Sárga lap: Vaskó (55.), ill. Necas (27.), Rajnay (41.), Gulyás (69.)
Kiállítás: Ndjodo (75.)

Meglepően nyögvenyelősen indult a mérkőzés a lila-fehérek számára, a kezdés ugyanis fölöttébb unalmas játékot hozott, hisz az első kapu felé (!) tartó lövésre húsz percet kellett várni, Sándor György zúdított rá akkor.

Az U19-es válogatott Mészáros Márk 23 méterről eleresztett szabadrúgása nem jelentett különösebb veszélyt, a túloldalon azonban Rajnay előbb Böjte szerencsétlenkedése utáni lövésével, majd egy baloldali beadást követő fejesével jelezte, nem adja olyan olcsón a bőrét a Tatabánya.

Sándor György és Kovács Zoltán az ezt követő percekben jónéhányszor kevergetett a dunántúliak tizenhatosa környékén, de a védők nem jöttek zavarba és állták a sarat.

Sőt a 38. percben újabb komoly helyzet adódott a vendégcsapat előtt: Rajnay ügyes láb mögötti pörgetése után azonban Ndjodo a kapussal ütközött, és Kerényi erejéből is csak egy gurításra futotta.

Bár az Újpest valamivel eltökéltebbnek tűnt, csatárai a kapu előtt általában tanácstalanná váltak, ráadásul a Tatabánya támadói többször is tetszetősen kombináltak, az ő gólszerzésük is benne volt a meccsben.

A második játékrész elejét lendületesen kezdte az Újpest, azonban a meccs képe alapjában véve nem változott, a lilák nem találták a tatabányai védelem ellenszerét, miközben a sárga-feketék időnként ellentámadásaikból komolyan veszélyeztetni tudták Balajcza kapuját.

Ndjodo perdítése még nem okozott gondot az újpesti kapusnak, három percre rá azonban éppen a kameruni légiós passzából Gulyás került százszázalékos ziccerbe, bal lábas lövése azonban ordító helyzetben csúnyán célt tévesztett.

Viszont az Újpest a végére tartogatta a feketelevest! A 73. percben a csere Kőhalmi harmincméteres kiugratása után az ugyancsak csereként hat perce a pályán lévő válogatott-pótkerettag Tisza Tibor tört nagy elánnal kapura, Polekszics beragadt, vesztére, Tisza ugyanis mesterien csavarta a hosszú bal sarokba a labdát.

A 75. percben újabb dráma Sisa Tibor tanítványainak: Ndjodo meggondolatlan nyújtottlábas belépőjét piros lappal “jutalmazta” Solymosi játékvezető. Kovács Zoltánnak az eset miatt három perc múlva le is kellett jönnie a pályáról.

Az utolsó negyedórában már nem is volt kérdés, hogy az Újpestnek áll a mérkőzés, Kőhalmi András meg is pecsételte a Tatabánya sorsát Rajczi passza utáni 12 méteres jobb lábas lövésével a 90. minutumban.

Ha nem is imponáló játékkal, de fiataljai révén bedarálta elenfelét Valére Billen alakulata, s most már számolni kell vele a táblázat első pozíciójáért való csatározások során.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik