Egyet hátra, kettőt összevissza

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.03.02. 01:04
Címkék
A tévedések elkerülése végett rögzítsük mindjárt: Laczkó Mihályt háromszor választották meg a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökének. Noha gyakran csak két regnálásáról beszélnek, az igazság az, hogy 1989 és 1994 között töltötte be először a tisztséget, majd mandátumának lejártakor ismét az ő kezébe került a marsallbot. Nem egészen egy esztendőre, amikor is Benkő László követte az elnöki poszton. Ám 1996 februárjában ismét az MLSZ első embere lett, hogy aztán két évvel később saját akaratából (és politikai nyomásra…) végleg távozzon a magyar labdarúgásból. Laczkó Mihály azonban ott volt, mi több, mikrofont is ragadott a hétfői tisztújító közgyűlésen, amelyen Kisteleki Istvánt támogatva szólalt fel.
A volt elnök már unja az egészet
A volt elnök már unja az egészet
A volt elnök már unja az egészet
A volt elnök már unja az egészet

– Úgy véli, most már jó irányt vett a futballunk?
– Erre nehéz lenne felelni, mindenesetre itt volt az ideje, hogy végre történjék valami, hogy változás legyen a szövetség felső vezetőségében – szögezte le Laczkó Mihály.

– Kifejtené bővebbben is?
– Hogyne. Azért volt szükség váltásra, mert az elmúlt hat és fél esztendőben nem történt semmi a magyar labdarúgásban. Bozóky Imre irányítása alatt egyet hátra, kettőt pedig össze-vissza lépett a futballunk ügye. Ezt komolyan gondolom.

– Valami fejlődés azért csak-csak volt. Vagy tévedek?
– Szerintem igen. Eleinte úgy nézett ki, mintha végre megmozdulna valami, ám hamar kiderült, hogy ez csak látszat. A válogatott totálisan sikertelen volt, a Bozsik-program akadozott, nélkülözte az átütőerőt, és ami aztán igazán bosszantó volt, az a zavaros, átláthatatlan pénzügyi machinációk egész sora. Ezek után érthető, ha magam is szorgalmaztam a változást.

Laczkó Mihály tanácsai Kisteleki Istvánnak

+ Az új elnök ne engedjen az idegen befolyásnak, ne hagyja, hogy beleszóljanak a munkájába.
+ Amit elképzelt, azt saját szándékai szerint hajtsa végre.
+ Ne akarjon egy nap alatt „rendet vágni”. A válság csak fokozatosan, lépésről lépésre haladva szüntethető meg.
– Miért pont Kisteleki István volt az ön favoritja?
– Genzwein Ferencet is alkalmasnak találtam volna a feladatra, ám ő visszalépett. Maradt tehát Kisteleki István.

– És Pellady Péter.
– No, ne vicceljen! Ő is részese volt az elmúlt évek átláthatatlan ügyleteinek. Nem is értem, miként lehetett elnökjelölt.

– Említette Genzwein Ferencet, aki a minap azt nyilatkozta: sohasem látott erkölcsi válság, valóságos métely uralja a futballunkat. Egyetért?
– Feltétlenül. Sok csatát megéltem már én is, háromszor voltam MLSZ-elnök, harcoltam eleget, de amit most látok, tapasztalatok, az közbotrány. Nehéz feladatot vállalt Kisteleki István, de sok sikert kívánok neki. Ennél csak jobb jöhet!

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
---- A ---- V
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik