Úgy tűnt, az utolsó pillanatban pótolja a hiányt a Honvéd

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2005.09.29. 12:55
Címkék
Ma kora délután pont kerülhet a szövevényes Tornyi Barnabás-Budapest Honvéd-ügy végére, a kispestiek ugyanis pótolták az egyetlen hiányosságot, amely a 40 millió forint kifizetésének útjában állt.
Tornyi Barnabás sokáig várt erre a pillanatra
Tornyi Barnabás sokáig várt erre a pillanatra
Tornyi Barnabás sokáig várt erre a pillanatra
Tornyi Barnabás sokáig várt erre a pillanatra

Mint ismeretes, a szakember jogerősen pert nyert 2004 márciusában a klub ellen, az ítélet értelmében pedig 2001-es, még a Kispest-Honvédtól való menesztése miatt kamatokkal együtt 40 millió forint jár Tornyinak. A döntés miatt a Magyar Labdarúgóliga fellebbviteli bizottsága a nyáron egy osztállyal lejjebb akarta sorolni a Honvédot, amennyiben nem rendezik adósságukat, de végül megegyezés született, melynek értelmében a kispestiek egy kapcsolódó ügyészségi beadványuk sorsának rendeződéséig is elindulhatnak a bajnokságban, de letétbe kell helyezniük az edző pénzét.

Mivel a beadványt az ügyészség elutasította, a kifizetés aktuálissá vált, de Tornyi Barnabás nem tudott a pénzéhez jutni - a kispestiek szerint azért, mert az eljárás nem ért egyszer és mindenkorra véget, legalábbis a letétbe helyezett pénzről döntő ügyvéd tudomása szerint, egy másik nézőpontból szemlélve az eseményeket pedig a Honvéd mindenféle jogi cseleket vetett be, hogy kint is legyen és bent is, fizessen is, meg ne is.

Mindenesetre Kisteleki István liagelnök öt nap haladékot adott a Honvédnak, hogy gondoskodjon arról, hogy a 40 millió forint eljusson Tornyi Barnabáshoz, akinek azonban a kispestiek nem tudtak utalni, mert - állításuk szerint - nem kaptak megfelelő számlaszámot az edzőtől, aki viszont úgy véli, minden szükséges információval ellátta a klubot. Vészmegoldásként a klub a Magyar Labdarúgó Szövetség számlájára is elutalta az ominózus összeget, ám a szakember így sem tudott hozzájutni.

"A szövetség számlájára téves utalásként érkezett 40 millió forint a Honvédtól, így azt nem áll módunkban Tornyi Barnabásnak kifizetni, amíg a kispestiek részéről nem kapunk arról hivatalos értesítést, hogy ezt az összeget Tornyi Barnabásnak szánják" - árulta el a Nemzeti Sport Online kérdésére Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára. Arra a felvetésre, hogy gyakran utalnak-e tévesen tízmilliókat a csapatok a szövetségnek, vagy azért lehet tudni, mi is a célja ennek a pénznek, elmondta, hogy természetesen mindenki tisztában van a helyzettel, de ha az MLSZ előre fizet Tornyinak, és a Honvédnál később azt mondják, mégsem neki szánták az összeget, komoly problémák adódhattak volna. Ezért a klubot üzemeltető gazdasági társaság nyilatkozatáig ők nem utalhatnak, ha azonban ez megérkezik, semmi akadálya annak, hogy kifizessék a szakembert.

Szavazás

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Tegnap aztán Tornyi Barnabás a távirati irodának azt mondta, a kispestiektől nem érkezett megfelelő rendelkezési joggal bíró személy a szövetségbe, így a tréner nem is jutott a pénzéhez az MLSZ-en keresztül, azaz fennállt a veszélye, hogy a Honvédot mégiscsak kizárják és visszaminősítik a másodosztályba. A huszonnegyedik órában azonban lépett a klub: Kiss Zsolt, a csapatot üzemeltető gazdasági társaság kisebbségi tulajdonosa elmondta, ma délben elfaxolták a szövetségnek a társasági határozatot arról, hogy az ominózus 40 milliót Tornyinak szánják. "Szerintünk ez a lépés már felesleges volt, de ebben az ügyben mindenki mindent nagyítóval néz, aprólékosan vizsgál, úgyhogy a biztonság kedvéért megtettünk mindent, amire szükség van" - árulta el.

Ahhoz, hogy Tornyi megkapja a pénzét, mindössze az kellett volna, hogy a kispestiek által elküldött fax eljusson az MLSZ-be, megfeleljen a szövetség kívánalmainak, ők pedig értesítsék Tornyi Barnabást és a Ligát minderről, amely így nem alkalmazza a klub elleni szankciókat. A dolgok persze nem alakultak ilyen simán, amint az délutáni írásunkból kiderül...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik