Nem fizették ki Tornyit, így kizárják a Kispestet

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2005.09.29. 15:31
Címkék
Mikor már majdnem pont került a Tornyi Barnabás (képünkön) kontra Budapest Honvéd-ügy végére, a kérdésben egyáltalán nem szokatlan módon újabb gyökeres fordulat állt be, a szakember ugyanis a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, 40 millió forintját továbbra sem kapta meg.
Amint beszámoltunk róla, a kispesti vezetők elfaxolták a szövetségnek a hiányzó dokumentumokat, amelyek alapján az MLSZ továbbutalhatta volna a nekik jogcím nélkül elküldött kispesti forintokat Tornyi Barnabás számlájára - legalábbis ezt árulta el Kiss Zsolt, a Honvéd kisebbségi tulajdonosa. Papíron tehát nem volt más hátra, mint hogy az MLSZ-nél megnézzék a faxüzenetet, és szóljanak a szakembernek, hogy küldik a pénzét. Tiszta sor.

"Bejelentettem a Magyar Labdarúgóliga elnökének, Kisteleki Istvánnak, hogy eddig a percig a Budapest Honvédtól engem senki, semmilyen szinten nem keresett meg, ezért nem mondhatom azt, hogy kifizették a járandóságomat" - mondta el ehhez képest ma fél 3 körül Tornyi Barnabás. A tréner azt is elárulta, a szövetség főkönvyelőjétől úgy értesült, hogy az MLSZ nem rendelkezik a kispestiektől érkezett pénz "befogadására alkalmas jogcímmel" (ez valószínűleg azt jelenti, a kispestiek faxa, ha létezik, az éterben kering, vagy nem azok írták alá, akiknek kellene), ezért azt visszautalta a Honvédnak.

Mindezt sajtóközleményében maga a sportági szakszövetség is megerősítette. "Miután a Honvéd Futball Kft. csütörtök délig nem tudott olyan hivatalos iratot eljuttatni a Magyar Labdarúgó Szövetségbe, amelyben a fenti gazdasági társaság képviseletére jogosult személy rendelkezik arról, hogy az MLSZ-hez átutalt 40 millió forintot a szövetség Tornyi Barnabás labdarúgóedző számlájára továbbítsa. A Magyar Labdarúgó Szövetség ezért visszautalta az összeget a Honvéd Futball Kft-nek, és a történtekről tájékoztatta Kisteleki Istvánt, a Magyar Labdarúgó Liga elnökét" - áll a kommünikében.

A fentiek alapján kizárhatják a Honvédot, de hogy megteszik-e, azt még nem tudjuk. Kisteleki Istvánt, a Magyar Labdarúgóliga elnökét ugyanis egyelőre nem sikerült elérnünk. Ha azonban tartja magát múlt heti nyilatkozatához és ígért szigorához, akkor a kispestiekre a Keleti-csoport küzdelmei várnak. A Magyar Labdarúgóliga legalábbis közleményben erősítette meg a kizárás tényét.

"Miután a Budapest Honvéd NB I-es labdarúgó csapatát működtető Honvéd FC Kft. a legutolsó határidőig, szeptember 28. éjfélig nem rendezte a Tornyi Barnabással szemben fennálló tartozását, az MLSZ Fellebbviteli Bizottságának május 27-iki jogerős határozata értelmében a Magyar Labdarúgó Liga a mai naptól (szeptember 29.) az NB II Keleti-csoportjába sorolta" - szól a Liga kommünikéje. A kispesti klubot egyúttal kizárták az igazolásból és az átigazolásból is.
A csapat eddigi mérkőzéseinek eredményeivel kapcsolatban a bajnokság kiírása rendelkezik, végső döntést ez ügyben az MLL Versenybizottsága hoz.

Kiss Zsolt, a Honvéd jelenleg Olaszországban tartózkodó kisebbségi tulajdonosa tőlünk tudta meg a hírt, és mit mondjunk, eléggé meglepődött. "Nem kívánom kommentálni a hírt" - sóhajtott végül a kispesti klubvezető. "Holnap találkozom Piero Pini úrral, a csapat többségi tulajdonosával, akkor döntünk majd arról, mit tegyünk. Az azonban valószínű, hogy ha a Liga ilyen döntést hozott, ki is áll majd mellette. Ezzel együtt azt mondom, nem eszik olyan forrón a kását, én még bízom abban, hogy az MTK-val játszunk a hétvégén."

"Arról viszont ma értesültem, hogy a Legfelsőbb Bíróság helyt adott a perújrafelvételi kérelmünknek a Tornyi-ügyben" - állította viszont Kiss Zsolt. Mindez azt jelentené, szigorúan jogi értelemben véve Tornyi Barnabás még nem jogos tulajdonosa a 40 millió forintnak (nem is kapta még meg, mondjuk), és az is kérdéses, hogy így a Liga határozata sziklaszilárd jogi alapokon áll-e. A Honvéd azonban, úgy tűnik, már csak a Keleti-csoportból kiálthat jogorvoslatért.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik