Futott az eredmény után a Pápa

SZÉKELYHIDI JÁNOS, ZOMBORI ANDRÁSSZÉKELYHIDI JÁNOS, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.09.17. 22:57
Címkék
Ha valaki a mérkőzés előtt ránézett a táblázatra, azzal szembesülhetett, hogy a harmadik helyezett FC Fehérvár éppúgy hét gólt szerzett a korábbi négy fordulóban, mint ellenfele, a 13. helyezett Pápa. Csakhogy míg a székesfehérváriaknak a hét rúgott gól kilenc pontot hozott a "konyhára", addig a Lombard egy találkozót sem tudott megnyerni, és csak három pontot gyűjtött.

S az összecsapás első félideje is megmutatta, miért áll előkelőbb pozícióban a Fehérvár: a vendég Pápának egy lehetőségtől eltekintve esélye sem volt Tudor Daniel kapujának a közelébe kerülni. Alig 16 másodperce tartott a mérkőzés, és a stadionban helyet foglaló szurkolók máris azt érezhették, megérte kijönniük az öszszecsapásra.

Lattenstein Norbert, a hazaiak olimpiai válogatott középpályása csinált egy parádés cselt a jobb oldalon a tizenegyesponttal egy magasságban, és kis híján máris előnyhöz jutott a házigazda. Ez a lehetőség kimaradt, azonban a folytatásban a vendégek kapusának, Erdélyi Miklósnak többször bravúrt kellett bemutatnia ahhoz, hogy ne kerüljön a hálójába a labda. A hazaiaknál több, átlagon felüli teljesítmény akadt: például a jobb oldali emberfogót játszó Csizmadia Csaba nem elégedett meg azzal, hogy hiba nélkül látta el a védőfeladatát, többször is szélsőszerűen robogott el a jobb oldalon. Alex Alumona a támadósor mindegyik pontján feltűnt, s állandó veszélyt jelentett a Lombard kapujára. A fehérvári labdarúgók, úgy látszik, megtanulták azt, hogy felesleges sokat cipelni a labdát, mert ha 30 méterre megközelítették a pápai kaput, bátran lőttek. A vezető találathoz is egy ilyen próbálkozás kellett.

A fehérvári támadásokat szorgosan segítô Csizmadia Csaba (balra) nagy csatákat vívott a pápaiak középpályásával, Lipták Zoltánnal (Fotó: Danis Barna)
A fehérvári támadásokat szorgosan segítô Csizmadia Csaba (balra) nagy csatákat vívott a pápaiak középpályásával, Lipták Zoltánnal (Fotó: Danis Barna)
A fehérvári támadásokat szorgosan segítô Csizmadia Csaba (balra) nagy csatákat vívott a pápaiak középpályásával, Lipták Zoltánnal (Fotó: Danis Barna)
A Lombardban a középső védőt játszó Dorel Mutica nyújtotta a legjobb teljesítményt, és talán még Remili Mohamed volt az, akit nem érhetett szemrehányás. A többiek meglehetősen visszafogottan teljesítettek. Herczeg Miklós túlzottan magára hagyatottan küzdött a fehérvári védőfalban, a szélső középpályások, Kincses Péter és Szkukalek Igor alig-alig tudtak segítséget nyújtani neki támadásban.

A szünetet követően továbbra is a hazai tizenegy maradt támadásban, jobbára a pápaiak térfelére korlátozódott a játék. Igaz, ekkor már a vendégek is vezettek néhány olyan támadást, amely magában hordozta akár a szépítés lehetőségét is. A jobb oldalon Kincses Péter többször is a hazai védelem mögé tudott kerülni, ám semmit sem ért ezzel, ugyanis középen rendre csak egy csapattársa követte a támadást, akire két-három hazai játékos felügyelt. A második 45 percben már nem volt annyira ötletes a Fehérvár játéka, mint a szünetet megelőzően, azonban a hazaiak ekkor is kezükben tartották az összecsapást, és az első félidőben mutatott közönségcsalogató játékukkal teljesen megérdemelten szereztek újabb három bajnoki pontot.

A pápaiak számára legfeljebb halovány vigasz lehet, hogy a 90. percben Kuttor Attila öngóljával szépíteni tudtak. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik