Kuttor Attila célja az ötszáz bajnoki

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2005.09.16. 22:08
Címkék
- Igaz, hogy rekordot akar dönteni? Azért kérdezem, mert ez esetben alaposan öszsze kell kapnia magát. Illés Béla ugyanis ötvenkilenc bajnokival ön előtt jár az élvonalbeli meccsek tekintetében.
- Nem versenyzek Illés Bélával, egy egyéni célt azonban valóban kitűztem magam elé - mondta Kuttor Attila, aki a hét végén 460. alkalommal léphet pályára élvonalbeli mérkőzésen. - A legfőbb vágyam az, hogy elérjem az ötszázadik meccsemet, s ha ez meglesz, akkor talán hátradőlhetek végre. Félezer találkozóval a hátam mögött, azt hiszem, elmondhatom majd, hogy letettem valamit az asztalra. Óriási dolog lenne ez a pályafutásomban.

- A plusz negyven mérkőzéshez még több mint egy szezon szükséges. Hogy érzi, bírja még?
- Ebben a korban a futballisták már nem tervezhetnek hosszú távra. Én sem teszem, bár fizikálisan remek állapotban vagyok, ezért reális cél lehet az ötszáz bajnoki. Ám számolnom kell azzal is, a szervezetem egyszer csak jelez, hogy vége, ennyi volt. És ott vannak a fiatal játékosok is, akik helyet követelnek maguknak a csapatban. Sőt előfordulhat az is, az edzőm érzi úgy előbb-utóbb, hogy gyengébb a teljesítményem, és ezért kihagy a csapatból. Szóval, sok mindenen múlhat a folytatás.

Kuttor Attilára (balra) még 41 nagy csata vár az élvonalban, mire eléri az ötszázadik bajnoki mérkôzését
Kuttor Attilára (balra) még 41 nagy csata vár az élvonalban, mire eléri az ötszázadik bajnoki mérkôzését
Kuttor Attilára (balra) még 41 nagy csata vár az élvonalban, mire eléri az ötszázadik bajnoki mérkôzését
- Illés Bélát is faggattuk már, öntől is meg kell kérdezni: van-e valami titka a hosszú karriernek?
- Ahogy Béla is mondta: nincs semmiféle titok. A futballnak kell mindent alárendelni, megfelelő hozzáállással, no és jó adag szerencsével elérhetőek ezek a meccsszámok. A szerencse tényleg fontos tényező, hiszen a komolyabb sérülések elkerültek mindkettőnket.

- Említette, hogy a fiatalok is veszélyeztethetik a helyét a csapatban. Lelkes, jó együttes a Fehérvár, de a vezér azért még mindig ön.
- Ha ez így van, annak örülök. Azt szokták mondani, jó az öreg a háznál, de Magyarországon ezt csak ritkán tapasztalom. A miénknél jóval nívósabb bajnokságokban játszanak harmincnyolc-negyven éves emberek. Elég, ha csak a spanyol Valenciában a tavasszal még meghatározó Amedeo Carbonit említem. De ott van az ugyancsak spanyol Deportivóból Mauro Silva vagy Donato, aki negyvenesztendősen még Bajnokok Ligája-meccset játszott, no meg Teddy Sheringham, aki az angol élvonalban manapság is a legjobbak közé tartozik. És a sor még közel sem teljes. ---- A pénz
Az FC Fehérvár vezetői szokatlan premizálási rendszert vezettek be. A játékosokat attól függően honorálják, mennyi néző látogatja a csapat mérkőzéseit. A képlet tehát egyszerű: ha kevesen vannak a Fehérvár meccsein, alacsony a prémium, ha sokan, akkor a pénz is több.

"Amikor a vezetők kitalálták ezt a rendszert, nekik is elmondtam: ez nem ideális megoldás. Mert a nézőszám alakulása nem csupán a csapat teljesítményétől függ. Ott van az időjárás, az ellenfél, no és azt sem szabad elfelejteni, hogy Székesfehérvárott virágzik a sportélet. Alkalmanként előfordul, hogy a kézilabdások, a kosarasok vagy a jégkorongozók velünk azonos időpontban játszanak, s ez elvihet sok-sok szurkolót. Ezzel együtt elfogadtuk ezt a megoldást, és a pályán igyekszünk minél jobban futballozni, hogy minél többen járjanak ki a Sóstói-stadionba."

Az életmód
Kuttor Attila harmadéves a Testnevelési Egyetem rekreációs szakán. A 19-szeres válogatott játékos ezekben a hetekben a sportolók helyes táplálkozásáról hallgat előadást.

"Sok okos dolgot tanulok az iskolában, amelyet később bizonyosan hasznosítani tudok majd, de a megfelelő étrendről megvan a saját véleményem. Fiatal labdarúgóként rengeteg mindent kipróbáltam, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak a pályán, de az évek során szerzett tapasztalataim azt mondatják velem: a szervezet tudja, mikor mire van szüksége. Nálam az vált be, hogy meccsek előtt, meccsek után azt eszem, amit kívánok. Ha ez töltött káposzta, akkor azt, ha szárnyas étel, akkor pedig azt. Persze a mértéket fontos betartani, erre mindig ügyelek. Hogy a Pápa elleni meccs előtt, mit eszem majd? Szőlőt. Most érik, finom, és annyira szeretem, hogy egyszerűen nem tudok neki ellenállni."

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

---- Meccsmérleg:
A két csapat még nem találkozott egymással az élvonalban.

Molnár Zoltán kéztörése után visszatér
A héten vírusos betegség támadta meg Szentpéteri Viktort, a REAC kapusa mégis leül a kispadra a Vasas ellen. Ám mivel nem teljesen egészséges, Farkas Balázs kiállítása vagy sérülése esetén bajba kerülhetnek a sárga-kékek. A Diósgyőr elleni mérkőzésen kéztörést szenvedő Molnár Zoltán minden bizonnyal visszatér a Vasasba, igaz, az orvosoknak még engedélyezniük kell a rutinos védő rögzítőkötését. Hír még a Fáy utcából, hogy ülőideg-gyulladása után újra edz Varga Dániel, egyelőre azonban csak a tartalékcsapatban kaphat szerepet a fiatal labdarúgó.

---- Meccsmérleg:
2004-2005 3-3
2002-2003 1-2
2002-2003 3-3
2001-2002 1-0
2001-2002 0-2

Megállapodtak a reklámfelületek értékesítéséről
Kispesten szeptembertől egy ügynökség értékesítheti a reklámfelületeket a stadionban és a mezeken. A klubnál remélik, ennek köszönhetően végre növekednek a szponzori bevételek. Most egyébként egy fűnyírótraktort szeretnének vásárolni a kispestiek, mert így nem kellene az önkormányzattól bérelniük. A ZTE csütörtöki edzésén meghúzódott Kriston Attila, így várhatóan ki kell hagynia a Honvéd elleni találkozót. Helyén a korábban meghatározó csapattagnak számító Nagy Lajos kaphat szerepet.

---- Meccsmérleg:
2004-2005 2-1

Működik a beléptetőrendszer
Fehérvárott már üzemel a beléptetőrendszer, emiatt a stadionba a korábbinál lassabban lehet majd bejutni. A vezetők kérik a szurkolókat, hogy a szokottnál előbb érkezzenek a pályára, mert így elkerülhetik a tumultust. Az osztrák élvonalban szereplő Pasching,valamint a Büki TK legyőzésével hangolt a folytatásra a bajnokságban még nyeretlen Lombard. A Honvéd elleni találkozón megsérült Lászka Balázs vállát megműtötték, ezért rá még jó ideig nem számíthat Szentes Lázár szakmai igazgató. A legutóbb Malajziában kölcsönben szereplő Vörös Péter a héten visszatért, és csütörtök óta ismét együtt edz a pápai kerettel.

---- Meccsmérleg:
2004-2005 2-1
1992-1993 1-2
1991-1992 0-0
1983-1984 5-2
1982-1983 2-1

Csak engedéllyel nyilatkozhatnak
Nyilatkozatstop lépett életbe a PMFC-nél. Elnökségi döntés alapján a játékosok csak a sajtófőnök, Nyilas László engedélyével beszélhetnek az újságírókkal. Eldőlt, hogy a diósgyőriek sorozatban öt mérkőzést játszanak idegenben. A szeptember 24-re kisorsolt Debrecen elleni hazai mérkőzésük megrendezését a stadion felújítási munkálatai miatt nem engedélyezte a rendőrség. A piros-fehérek eljuttatták a kérelmüket a liga illetékeseihez, és estére eldőlt: 24-én 19 órai kezdettel Debrecenben játszik a két csapat.

---- Meccsmérleg:
2004-2005 1-1
1987-1988 3-0
1980-1981 6-2
1977-1978 2-2
1976-1977 2-0

Rósa Dénes eredményességében bíznak
Három alkalommal játszott az előző évadban a Ferencváros a Kaposvárral. A két bajnoki és egy kupamérkőzésen öt gólt szereztek a fővárosi zöld-fehérek, amelyek közül négy Rósa Dénes nevéhez fűződik, sőt bajnokin csak ő talált a Rákóczi hálójába, mégpedig négyszer. A ferencvárosi drukkerek bíznak benne, a középpályás folytatja jó sorozatát. Kaposvárott annak ellenére tartanak a mérkőzéstől, hogy vendégek a múltban néhány meglepetést már szereztek az Üllői úton. Viszont tisztában vannak azzal, hogy a Fradinál most is nagy a tét.

---- Meccsmérleg:
2003-2004 4-1
2003-2004 2-1
2002-2003 3-2
2001-2002 0-0
2000-2001 0-0

Keresik Juhász Roland utódját
Augusztus 20. óta új vezetője van a soproni utánpótlásszakágnak. A 34 éves, UEFA-licences Horváth Csaba tíz év után tért haza Ausztriából, munkájától sokat várnak a klubnál. A vendégek szakmai igazgatója, Garami József sokat gondolkodott azon, hogy a belga Anderlechthez igazoló Juhász Roland pótlását kivel oldja meg a védelemben. Mivel az első számú helyettes, Horváth Levente a héten influenzás lett, a kérdés eldőlt. Sopronban tehát Rodenbücher István kerül a jobb oldali emberfogó szerepkörébe.

---- Meccsmérleg:
2000-2001 0-2
2000-2001 3-3
1999-2000 1-1
1991-1992 0-0
1990-1991 4-0

Vasas Zoltánt szerződtette az ETO
Noha a Csőszer Rt. jóvoltából új névszponzorra talált a klub, nem lehet felhőtlenül boldog Sisa Tibor vezetőedző, mert a kéthetes bajnoki szünetben sem jöttek rendbe a Tatabánya sérültjei. A győriek eddigi szereplése felemás volt. Hazai pályán csak egy pontot gyűjtöttek, vendégként viszont még pontot sem vesztettek. A jó idegenbeli szereplésüknek folytatására készülnek Tatabányán is. A Nyíregyházáról visszatérő Vasas Zoltánnal a héten egyéves szerződést kötöttek, így a játékos már helyet foglalhat a kispadon.

---- Meccsmérleg:
2004-2005 1-2
2003-2004 2-0
2003-2004 3-3
2002-2003 2-0
2002-2003 2-5

A Loki az árvízkárosultakat segíti
A Loki Szurkolók Egyesület gyűjtést szervez a székelyföldi árvízkárosultak megsegítésére. Az Újpest elleni mérkőzés alatt a stadionban több urnát helyeznek el, amelybe mindenki bedobhatja azt az összeget, amellyel segíteni kíván. A szurkolói egyesület tagjai fejenként 500, összesen 100 ezer forinttal járulnak hozzá a gyűjtéshez, de segítenek a csapat labdarúgói is. Két ügyvezető igazgatója van az Újpest FC Kft.-nek. A lila-fehérek gazdasági társaságát a jövőben Csehi István mellett Dányi Szilárd irányítja majd, aki eddig a Megyeri útiak jogásza volt.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik