Dán győzelem Ávilában

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2005.09.16. 00:00
Címkék
A Vuelta a Espana lassan a végéhez közeledik, de nehézségek még mindig jócskán várnak a mezőnyre. Csütörtökön a majdnem 200 kilométeres szakasz során például egy első, három második és egy harmadik kategóriás hegy állta a karaván útját. Santos Gonzálezét pedig saját csapatának belső ellenőrzése. A Phonak közleménye szerint az összetettben nyolcadik helyen álló bringásra egészségügyi pihenő vár a túlzottan magas vörösvértest-száma miatt, de eltiltására nincs szükség.
A nagy hullámvasutazásból tizenegyen próbáltak meg tőkét kovácsolni, ám Roberto Heras nem izgatta magát különösebben, hiszen az összetettben senki sem volt veszélyes rá nézve, többé-kevésbé könnyedén kerekezett a második nagyobb csoporttal. A spanyol José Vicente García Acosta 51 kilométerrel a cél előtt úgy döntött, most vagy soha. Az Illes Balears kerekese öngyilkos iramban a pedálra lépett, de 38 kilométernél követője is akadt: Javier Pascual Rodríguez (Comunidad Valenciana) és Nicki Sörensen (CSC) a nyomába eredt. Előbb a spanyol hagyta szinte állva García Acostát, majd a dán Sörensen is. Felváltva vezettek, mi több, a kulacsuk tartalmát is megosztották egymással. Csakhogy a korábban már megelőzött García Acosta visszaért hozzájuk, ez a magányos küzdelem azonban felőrölte az Illes Balears kerekesének tartalékait, így Nicki Sörensen és Javier Pascual Rodríguez között dőlt el az etapsiker sorsa. A dán emelhette magasba a karját, a hazaiak versenyzője csak dühösen legyintett mögötte. Érthető, 197.5 kilométert követően két méterrel kapott ki.

60. VUELTA A ESPANA
18. szakasz, Ávila-Ávila (197.5 km): 1. Nicki Sörensen (dán, CSC) 5:05:34, 2. Rodríguez (spanyol, Comunidad Valenciana) azonos idővel, 3. Garcia Acosta (spanyol, Illes Balears) 22 másodperc hátrány. Az összetettben: 1. Roberto Heras (spanyol, Liberty Seguros)74:30:48, 2. Mencsov (orosz, Rabobank) 4:30 p h., 3. Sastre (spanyol, CSC) 4:50 p h.

62. LENGYEL KÖRVERSENY (A PRO TOUR SOROZAT ÁLLOMÁSA)
3. szakasz, Ostróda-Bydgoszcz (198 km): 1. Jaan Kirsipuu (észt, Crédit Agricole) 5:38:09, 2. Paolini (olasz, Quick Step) azonos idővel, 3. Van Heeswijk (holland, Discovery Channel) a. i., …73. Bodrogi László (magyar, Crédit Agricole) a. i. Az összetettben: 1. Luca Paolini 14:53:51, 2. Förster (német, Gerolsteiner) 6 mp h., 3. Cooke (ausztrál, Francaise des Jeux) 8 mp h., … 51. Bodrogi László 18 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik