Túlságosan fáradt a Loki

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2005.07.03. 20:52
Címkék
Akárcsak egy éve az Intertotó-kupa első fordulójában a Spartak Trnava, szombaton a szlovák első liga újonca, a Nitra is 3-0-s verést mért a DVSC-re. A különbség csupán annyi, hogy az előbbi eredmény tétmérkőzéshez, utóbbi a Rimakokaván megrendezett Stefan Hronec-emléktornához kötődik. Habár a piros-fehérek tavaly rögvest búcsút is vettek az európai nyári sorozattól (4-1-es nagyerdei győzelmük csupán szépségtapaszt jelentett, idegenben lőtt góllal a nagyszombati gárda lépett a második körbe), a mostani "nullázás" jóval kellemetlenebb - elsősorban a presztízs szempontjából.
A hétfőtől péntekig megtartott kilenc edzés, a Nyíregyháza elleni edzőmérkőzéssel megspékelve, az alkalminak tetsző összeállítás, s a többórás buszút jelentéktelen részletté szürkül a 3-0-s vereség fényében, akkor is, ha Supka Attila vezetőedző a találkozó előtt hangsúlyozta: nem az eredmény a leglényegesebb pontja sem a szombati, sem a vasárnapi fellépésnek.

A lefújást követően, immár a rimakokavai szálláson, a hegyoldalban, az erdő közepén magányosan álló panzióban, amelynek környékén olykor medvék és farkasok is tiszteletüket teszik, keserűen, fanyar humorral jegyezte meg a debreceni szakvezető: "Legalább alaposan megtévesztettük a horvátokat".

Supka Attila: még van idô egyenesbe jönni (Fotó: Németh Ferenc)
Supka Attila: még van idô egyenesbe jönni (Fotó: Németh Ferenc)
Supka Attila: még van idô egyenesbe jönni (Fotó: Németh Ferenc)
A Hajduk Split elleni BL-selejtezők (július 27.-augusztus 3.) miatt tudniillik a Loki minden egyes gyakorlómeccsén ott ül a lelátón néhány horvát tudósító is, mint most Kokaván is. Mindazonáltal Supka Attila bizonyos szempontból telibe talált a fenti megjegyzéssel, akadt ugyanis olyan horvát tudósító, aki szentül meg volt győződve arról, hogy a DVSC a "kémek" jelenlétében szándékosan titkolta el valódi karakterét… Holott csupán annyiról volt szó: a rivális Nitra futballistái alapvetően frissebbek, s mindenképpen motiváltabbak, agresszívebbek voltak Sándor Tamáséknál.

A javítás lehetősége már vasárnap adott volt a tekintélyében némiképp megtépázott magyar aranyérmesnek, a szlovák élvonal kiesője, a szombaton a Trencin ellen elbukó (0-2) Rimavská Sobota a kezdőcsapatban több cserét eszközlő debrecenieknek kellemes partnernek ígérkezett. Noha a rimaszombatiak kapusedzőjétől, a korábban Magyarországon a Diósgyőrött, a Honvédban és a Vasasban is védő, végtelenül segítőkész Nota Gyulától szombat délután a DVSC-Nitra mérkőzés után azzal váltunk el: "Viszlát vasárnap délután!", a viszontlátást egyikünk sem a bronzmeccs apropóján képzelte el.

DVSC-AVE ÁSVÁNYVÍZ - RIMAVSKÁ SOBOTA (szlovák) 1-1 (0-0)
11-esekkel: 4-2
DEBRECEN: Tomic - Bernáth, Hegedűs, Komlósi, László (Szatmári) - Rezes (Sándor T.), Habi (Virágh A.), Madar Cs. (Kiss Z.), Dzsudzsák (Halmosi) - Kerekes (Urbin), Bogdanovics
RIMAVSKÁ SOBOTA: Benko - Mraz, Hadviger, Lipovsky, Valkucak - Kubica (Hlousek), Sluka (Filo), Uskovic (Niklas), Hilek (Dic) - Purdek (Supler), Barbosa
G: Bogdanovics, ill. Barbosa (11-esből)

A DVSC bronzérmes lett a mini nemzetközi tornán

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik