Számítanak Gálhidi Györgyre is

DOROS LÁSZLÓDOROS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2005.06.17. 21:00
Címkék
"A váltás megtörtént, a tartozások jelentős részét rendeztük, hamarosan találko- zunk a játékosokkal és a szakvezetőkkel. Eddig hetvenöt- millió forintot fizettünk ki az adásvétel, illetve a tartozások kapcsán." Ezzel a bevezetővel kezdődött tegnap Diósgyőrött az a sajtótájékoztató, amelyet Bereczky István ügyvezető igazgató és Sallói István, a DVTK leendő szakmai igazgatója tartott.

Korábban négy cég kezdemé- nyezett felszámolási eljárást a gazdasági társaság ellen, de valamennyiüket kifizették, törlesztettek az APEH-nek is, a keddi üzletkötés óta beadták azokat a hiánypótló iratokat, amelyeket a liga kért. Korántsem az új tulajdonosokon múlott tehát, hogy a Diósgyőr az első körben nem kapta meg a licencet.

A külföldi játékosok szinte valamennyien hazautaztak, így velük csak a június 21-én esedékes első edzésen találkozhatnak - a nekik járó összeget addig egy ügyvédi irodánál letétbe helyezték. Ebedli Ferenc, a korábbi sportigazgató a tartozásai miatt feljelentette a kft.-t, de Bereczky István hétfőn vele is leül tárgyalni.

"Évi 130-140 millió forintos költségvetést tervezünk - mondta az ügyvezető. - Senki ne várja, hogy a DVTK-t az első évben a dobogóra viszszük. Az a célunk, hogy ütőképes csapat alakuljon ki, amely képes kiszolgálni a lelkes szurkolókat."

A játékosok egyébként már megkapták az elmaradt alapjuttatásaikat, de a prémiumok kifizetéséről még tárgyalni akarnak a tulajdonosok. Kiderült ugyanis, hogy a labdarúgók a reklámszerződéseiket a Sirály Kft.-vel kötötték meg, amelynek semmi köze sincs a DVTK-hoz… Hozzávetőleg 20 millió forintról van szó, ennek a nagyobbik részét kifizetik az új tulajdonosok, de jelezték: a játékosoknak is engedniük kell.

"Egyelőre előttem sem teljesen tiszták a korábbi szerződések - tette hozzá Bereczky István. - Szeretném, ha a szurkolók megértenék: amennyiben az általunk képviselt tulajdonosi kör nem lép színre, a DVTK FC Kft.-t felszámolták volna. Megértem a drukkerek bizalmatlanságát, ám azt kérem, adjanak időt, hogy bizonyítsunk."

A tavalyi keretből eddig Máté Péter és Egressy Gábor távozott. Ami a vezetőedzői posztot illeti, az új tulajdonosok Gálhidi Györggyel képzelik el a jövőt. Az egyezség kizárólag az anyagiakon múlik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik