NB I B: REAC-Mosonmagyaróvár 3-0

A mérkőzésről tudósított: B. NAGY ZOLTÁNA mérkőzésről tudósított: B. NAGY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2005.05.16. 23:10
Címkék
SÁRGA LAP: Horváth G. (Burkus gáncsolásáért) az 57., Méry (Fekete L. buktatásáért) a 74. percben

SZÖGLETARÁNY: 4:7 (2:4)

13. perc: Kovács Balázs ugratta ki Kapcsost, aki kilépett a vendégvédők közül, tíz méterről leadott lövését elsőre Dombai hárította, majd az ismétlésből a REAC középpályása a lécre rúgta a labdát. A kipattanóra érkezett Havrán, és hat méterről a kapu közepébe emelte a labdát.
1-0

75. perc: Fekete László tört be a 16-oson belülre, Méry azonban buktatta, a bíró 11-est ítélt. A büntetőből Nyerges laposan a kapu közepébe lőtte a labdát.
2-0

77. perc: Nyerges vezette a labdát a vendégek térfelének közepén, majd jobbra passzolt Feketének, aki néhány lépés után középre adott, és az érkező Csopaki négy méterről a kapu közepébe lőtte a labdát.
3-0

Bátran kezdte az összecsapást az immár 15 mérkőzés óta veretlen REAC, és már az 5. percben megszerezhette volna a vezetést, ha Kovács Balázs bal oldali szabadrúgása után a labda nem a lécről pattan vissza a mezőnybe.

Farkas Balázs (jobbra) a levegôt is uralta, magabiztosan fogta a labdát
Farkas Balázs (jobbra) a levegôt is uralta, magabiztosan fogta a labdát
Farkas Balázs (jobbra) a levegôt is uralta, magabiztosan fogta a labdát
A kezdeti lendület aztán Havrán József révén góllá érett a 13. percben. Élvezetes volt a találkozó, a Mosonmagyaróvár nem vonult sündisznóállásba, gyakran tett látogatást a hazai térfélen. A 16. percben Nagy II Tamás lőtte kapura a labdát, de Farkas Balázs résen volt és szögletre mentett.

A második játékrész kezdeti szakasza újra a rákospalotaiaké volt: az 53. percben Cseri Gergő lőtt 20 méterről kapura, de Dombai András ujjheggyel ütötte szögletre a labdát. A másik oldalon Farkas Balázs mutatta meg, hogy ő is képes remekelni a kapuban: Kertész Balázs egymaga megfordíthatta volna a találkozót, de a REAC kapusa kétszer is bravúrral mentett a 68., illetve a 73. percben a mosonmagyaróvári csatár elől. Kimaradt helyzetek az egyik, újabb gólok a másik oldalon.

A rákospalotaiak lényegében két perc alatt eldöntötték a három pont sorsát Nyerges Krisztián és Csopaki István találatával. A hajrára maradt még egy Farkas-bravúr: a REAC kapusa Nagy II Tamás próbálkozását hárította a 82. percben. Győzelmével a rákospalotaiak egy pontra vannak az élvonalbeli tagságtól, amelyet a pénteki, Kecskemét elleni mérkőzésen össze is gyűjthetnek.

Mestermérleg
Urbán Flórián: - A vezető gólunk érthetetlenül bennünket zavart meg, hagytuk az ellenfelünket kibontakozni, de a végén sikerült bebiztosítanunk a győzelmünket.
Menczeles Iván: - Mi futballoztunk, a REAC pedig rúgta a gólokat. Nem játszottunk rosszul, de az ellenfél nagyszerű napot kifogó kapusának eszén nem tudtunk túljárni.

Az NSO ajánlja:

Az NB I B állása, eredmények
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik