NB I B: REAC-Makó 1-0

A mérkőzésről tudósított: B. NAGY ZOLTÁNA mérkőzésről tudósított: B. NAGY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2005.04.24. 21:43
Címkék
SÁRGA LAP: Hadár (a szabadrúgás elvégzésének akadályozásáért) a 10., Bánka (Turján gáncsolásáért) a 42., Mórocz (Kapcsos buktatásáért) a 43., Varga R. (Virágh gáncsolásáért) az 58., Vati (ápolás után engedély nélkül visszajött a pályára) a 65. percben

KIÁLLÍTVA: Hadár a 26., Mórocz a 83., Bánka a 92. percben

SZÖGLETARÁNY: 6:2 (1:1)

26. perc: Hadár Attila reklamált a játékvezetőnél, amiért sárga lapot kapott, és mivel már volt egy ilyen színű kártyája, a játékvezető kiállította a magáról megfeledkező makói labdarúgót.
49. perc: Németh Tamás iramodott meg a jobb oldalon, beadása után Havrán 9 méterről fejelte a labdát a bal felső sarokba.
1-0

83. perc: Mórocz gáncsolta a felezővonalnál Kapcsost, amely sárga lapot ért, s mivel a makói védőnek ez már a második volt, így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni.
92. perc: Bánka buktatta - teljesen feleslegesen - a vendégek térfelén Szűcs Dánielt, amit a játékvezető sárga lappal "honorált". Ez a REAC játékosának már a második ilyen színű lapja volt, ezáltal ő is a kiállítás sorsára jutott.

A listavezető Tatabánya váci győzelme jól jött ugyan a REAC-nak, de hogy a jelenleg második rákospalotaiak meglépjenek az üldözőktől, hazai környezetben mindenképpen nyerniük kellett. A XV. kerületiekre rá is fért a siker, hiszen az őszt az élen záró együttes az idén még nem nyert a Széchenyi téren. Esélyeshez méltóan kezdett a REAC, a játékosok agresszívan letámadták ellenfelüket, kevés szabad területet hagyva számukra.

Havrán József (szemben) boldogan ünnepelhetett, remek fejes gólja három pontot ért a házigazda REAC-nak
Havrán József (szemben) boldogan ünnepelhetett, remek fejes gólja három pontot ért a házigazda REAC-nak
Havrán József (szemben) boldogan ünnepelhetett, remek fejes gólja három pontot ért a házigazda REAC-nak
Az első igazán veszélyes próbálkozásra 15 percet kellett várni, ekkor Kovács Balázs húsz méterről elvégzett szabadrúgása után öklözte vissza a labdát a mezőnybe Czirbus Gábor kapus. A 23. percben Hadár Attila gondolta úgy, hogy teszteli, milyen formában van Farkas Balázs: 21 méterről eleresztett lövése után a REAC kapusa köszönte a vizsgát és magabiztosan hárított. És ez volt a makói csatár utolsó próbálkozása, mivel a játékvezető három perc elteltével kiállította a második sárga lapját feleslegesen begyűjtő labdarúgót. Emberelőnyben játszva még több energiát mozgósítottak a hazaiak az első tavaszi hazai találat megszerzése érdekében.

Állandósult a rákospalotaiak mezőnyfölénye a Makó térfelén, ám mindez kevésnek bizonyult: vagy a kapu előtt fogyott el a tudomány, vagy pedig a vendégek hálóőre teljesítette a feladatát hibátlanul. A REAC passzívabb játékát Urbán Flórián is megunta, a vezetőedző váltott, s Bánka Kristófot küldte be a pályára, aki azzal is "elbüszkélkedhetett", hogy 40 másodperccel később egyből sárga lapot gyűjtött be.

Aktívan kezdték a második játékrészt a házigazdák, a 47. percben Kapcsos Vince próbálkozása után centikkel suhant el a labda a bal kapufa mellett. 229 perc után aztán megtört a jég, ugyanis Havrán József fejes góljával első tavaszi hazai találatát szerezte a REAC. A 68. percben tovább növelhették volna előnyüket a rákospalotaiak, de Bánka Kristóf 23 méterről leadott bombáját Czirbus ujjheggyel tolta szögletre.

A hajrában a hazaiak mindent megtettek az újabb gólszerzés érdekében - nem sok sikerrel. A 83. percben Mórocz Zsolt is a kiállítás sorsára jutott, majd a hosszabbítás perceiben Bánka Kristóf kapott piros lapot. A REAC teljesen megérdemelt győzelmet aratott, továbbra is őrzi tavaszi veretlenségét, és jó hangulatban készülhet a jövő szombati Tatabánya elleni rangadóra.

Mestermérleg
Urbán Flórián: - Azon csapatok ellen, amelyek meg sem próbálnak futballozni, csak ilyen kínkeserves, gyötrelmes győzelmeket tudunk aratni. Egyik játékosomtól sem tűröm el, hogy fegyelmezetlenül viselkedjen a pályán.
Takács Zoltán: - Idei leggyengébb játékunkkal segítettük három ponthoz a szintén nem túl jól játszó ellenfelünket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik