Ünneplésre még nincs ok az éllovas Lokinál

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2005.04.10. 20:36
Címkék
Érdemes előrebocsátani: a DVSC-AVE Ásványvíz nem csupán saját erejéből, hanem riválisa - azaz a Ferencváros - roppant szerény produk-ciójának köszönhetően állhatott 19 fordulót követően a tabella élére. Oda, ahol a város és a klub vezetői, a szurkolók az idény végeztével is látni szeretnék az együttest.
- Hitte vagy sem, hogy a fehérvári kettő kettő elég lesz az előzéshez?
- Nem foglalkoztam ezzel - utasította vissza a feltételezést Supka Attila, a listavezető Debrecen vezetőedzője. - És most sincs ünnep, hogy immár az MTK elleni mérkőzésen is sikerrel túl vagyunk. Természetesen örömteli, hogy az első helyen állunk, de ez részeredmény, nem feledkezhetünk meg arról: nagyon messze a bajnokság vége. Tíz forduló vár még ránk.

- Csupán tartaniuk kell a lépést, és őrizni az - immár hárompontos - előnyt. A fehérvári kettő kettő kínosnak hatott, a tavasszal eddig százszázalékos MTK magabiztos, három nullás legyűrése viszont tiszteletet érdemel.
- A helyzeteink száma alapján Fehérvárott is győznünk kellett volna. Amondó vagyok: minden pontot meg kell becsülni. Csertői Aurél csapatát éppenséggel nem mondanám egyébként gyengének, a Ferencvárost, majd szombaton a Pécset is felülmúlta…

Supka Attila mozdulata jelzi: a Loki számára a határ a csillagos ég (Fotó: Németh Ferenc)
Supka Attila mozdulata jelzi: a Loki számára a határ a csillagos ég (Fotó: Németh Ferenc)
Supka Attila mozdulata jelzi: a Loki számára a határ a csillagos ég (Fotó: Németh Ferenc)
- Meglepetéssel éppenséggel ön is szolgált: a fehérvári találkozó előtt a két szerb csatárt, Igor Bogdanovicsot és Milos Kolakovicsot maga mellé ültette a kispadra, az "örökös" balbekket, Szatmári Csabát oda sem. A hét végén Igor Bogdanovics visszakerült a kezdőcsapatba, sőt gólt szerzett.
- Meggyőződésem, egyetlen esetben sem hoztam rossz döntést, a legjobb formában lévő játékosok kapnak szerepet a jövőben is. Sitku Illés például lendületesen játszott Fehérvárott, ám kihagyta az előtte adódó lehetőségeket. Ezért, valamint a héten az edzéseken nyújtott teljesítménye miatt szavaztam bizalmat ismét Igor Bogdanovicsnak, és remélem, ő átlendült a holtponton. Megítélésem szerint jót tett neki a pihenő.

- Kapitányi kritika is: a vezetés tudatában gyakran vissza- vagy leáll csapata. Lothar Matthäus azt fájlalja, ha adott egy magyar gárda előtt a lehetőség, hogy négy-öt-hat gólt rúgjon egy mérkőzésen, miért nem törekszik erre?
- Fehérvárott és az MTK ellen sem az volt a célunk, hogy megálljunk egy vagy két gól után. Csakhogy riválisaink többsége kettős fedezékben játssza ellenünk a mérkőzését, sündisznóállásba vonul, amit a mi gólunk után sem feltétlenül ad fel, azaz roppant nehéz egyről a kettőre jutni. Ami az MTK-mecset illeti: azért is vívhattunk színvonalas találkozót, mert Garami József csapata egy pillanatra sem ásta be magát a kapuja elé, bár ehhez talán az is hozzájárult, hogy a huszadik percben már vezettünk. Szombaton a kezdéstől a lefújásig a mi akaratunk érvényesült a pályán, noha a második játékrészben valóban viszszavettünk az általunk diktált tempóból. A sikerünk mindamellett nem forgott veszélyben, talán kijelenthetem: az MTK komolyabb helyzet nélkül fejezte be a mérkőzést.

- Az FTC-től kapják az ellenfeleket - ezúttal a Kaposvárt -, erre is figyelnek?
- Nem kerüli el a tekintetünket, alapvetően azonban magunkkal vagyunk elfoglalva. Ha már oldalra, elsősorban a tabellára pillantunk.

- Dopping?
- A legjobb - és ráadásul még legális is.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik