Gólokat ért az erőszakosság

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2005.04.10. 20:50
Címkék
A Bp. Honvéd sem tudta megállítani a tavasszal remeklő Győri ETO-t. Reszeli Soós István csapata eddig négy győzelmet és egy döntetlent könyvelhet el, ez pedig az Arany Ászok Ligában a legjobb tavaszi teljesítmény.
Az új évet a hatodik helyről kezdő gárda mostanra már felküzdötte magát a dobogó harmadik fokára, és ha a továbbiakban is bukdácsol a Ferencváros, avagy éppen a Debrecen, akkor semmi sem elképzelhetetlen… Az ETO a Ferencváros, a Debrecen és a Zalaegerszeg után az ősszel otthon kiválóan teljesítő Bp. Honvéd ellen szerezte meg a negyedik tavaszi győzelmét, ugyanis a Bozsik-stadionban nyert 3-2-re. A győriek legjobbja ezúttal a 22 éves Varga Zoltán volt, aki két góljával jelentős részt vállalt a siker kiharcolásában.

- Azok, akik nem a Győrnek szurkolnak, megjegyezték: nem játszott látványosan az ETO, viszont a csapat támadó- futballjával nincs gond.
- Valóban nem volt jó a Honvéd elleni mérkőzés, de a legfontosabb a három pont megszerzése volt - mondta a 20. forduló legjobbja, a lapunktól 7-es osztályzatot kapó Varga Zoltán, aki először duplázott pályafutása során élvonalbeli mérkőzésen. - Ráadásul az esőtől ázott talajon nem lehetett igazán szépen futballozni, ezért is volt az a taktikánk része, hogy a védők felíveljék a labdákat a támadóknak. Emellett pedig az első félidőben görcsösek is voltunk, talán amiatt is, hogy ismét más hadrendben álltunk fel, de a második játékrész szerencsére már jobban sikerült.

Varga Zoltánnak (alul) nem volt könnyû dolga, de vállalta a harcot
Varga Zoltánnak (alul) nem volt könnyû dolga, de vállalta a harcot
Varga Zoltánnak (alul) nem volt könnyû dolga, de vállalta a harcot
- A találkozó során kétszer is két góllal vezettek, a meccs vége mégis izgalmas volt. Elbízták magukat?
- Nem, bár az igaz, hogy a gólok után túlságosan is megnyugodtunk, és magunkra húztuk a Honvédot, a kispestiek pedig - köszönhetően a tizenegyesnek és egy kapufás lövésüknek - belelkesedtek. Egyértelműen magunknak tettük nehézzé a meccs végét, de úgy gondolom, ennek ellenére végig mi uraltuk a találkozót.

- Szurgent Lajos szerint mindkét gólját védelmi hiba előzte meg, ráadásul a másodiknál úgy tűnt, szabálytalankodott Mészáros Attilával szemben.
- Egyetértek Szurgent Lajossal, hiszen az első találatomnál, miután elszakadtam a védőmtől, senki sem váltott ki rám. Ami pedig a másodikat illeti, a védő is húzott engem, én is húztam őt, végül én voltam a keményebb, tehát szerintem nem történt szabálytalanság.

- Meddig tarthat a Győr tavaszi menetelése?
- Erre inkább nem válaszolnék, de egyértelmű, ha már eljutottunk idáig, akkor semmiképpen sem szeretnénk lecsúszni a harmadik helyről.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik