Akit minden meccs feltüzel

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2005.04.07. 20:16
Címkék
A Sopron edzője, Pintér Attila állítja, hogy mindent a kulbjáért tesz, játékosai nélkül pedig csak egy senki lenne, hiszen elképzelésit a futballról csakis rajtuk keresztül tudja megvalósítani.
- Tényleg ennyire tetszett önnek a Kazincbarcika játéka? Csak azért kérdezem, mert éppen a Nemzeti Sportban dicsérte meg föltöttébb előzékenyen szerdai ellenfelüket.
- És mindezt komolyan mondtam - jelentette ki Pintér Attila, a Matáv Sopron edzője. - Állítom: az országban igenis vannak tehetségek, vannak jó futballisták. Kazincbarcikán nagyon kellemes meglepetésben volt részem. Ellenfelünknél több remek képességű játékos szerepelt, akik rengeteg munkával még nagyon sokra vihetik.

- Na tessék. Ehhez képest a televízió által közvetített Ferencváros-Kaposvár mérkőzés már-már unalomba fulladt. Ön jön.
- A magyar játékosok minden célt elérhetnek pályafutásuk során. A sikerek felé vezető úton két fontos tényező van: a munka és a hit. Én hiszek és bízom az összes magyar játékosban. Amire megtanítom őket, azt, persze, keményen számon is kérem tőlük, de csak így lehetünk eredményesek. Előbb-utóbb a magyar játékosok is felfogják majd, hogy fegyelmezett, kitartó munkával bármire képesek lehetnek.

Pintér Attila energikus edzô, és ha kell, képes akár a végsôkig is feltüzelni önmagát és játékosait (Fotó: M. Németh Péter)
Pintér Attila energikus edzô, és ha kell, képes akár a végsôkig is feltüzelni önmagát és játékosait (Fotó: M. Németh Péter)
Pintér Attila energikus edzô, és ha kell, képes akár a végsôkig is feltüzelni önmagát és játékosait (Fotó: M. Németh Péter)
- És mi lehet a Sopron számára a siker?
- Annak a csapatnak, amelyik elindul ebben a sorozatban, nem is lehet más célja, mint a végső győzelem. Aki nem így gondolkodik, annak még a nevezését sem szabadna benyújtania az MLSZ-hez. Mi is arra törekszünk, hogy ott legyünk majd az MK fináléjában.

- Adódhat a kérdés, hogy jelen pillanatban a bajnokság vagy a kupa a fontosabb a Sopronnak. Az utóbbiban jó esély van arra, hogy a Matáv FC először harcolja ki a nemzetközi szereplés lehetőségét.
- A négy közé jutással már így is a klub történetének legjobb eredményét értük el, de halkan hozzáteszem: remélem, ezzel még nincs vége a sikereinknek… Ettől függetlenül egyik sem fontosabb a másiknál. Igyekszünk mindkét fronton helytállni, hiszen a kettőt nem lehet különválasztani.
- Pénteken sorsolás. Szíve szerint elkerülné a Ferencvárost?
- Ezzel nem foglalkozom. Az élet majd úgyis mindenre megadja a választ.

Gesztus
Alább nem kell többet írni, csupán két mondatot.
1. A soproniakat – az érvényes kupakiírás szerint – a kazinbarcikai mérkôzés jegybevételének harminc százaléka illette meg, azonban a Matáv vezetôi úgy gondolták, hogy a pénzt, azaz 250 ezer forintot az NB II-es egyesület pénztárában hagyják, hadd fejlôdjön a barcikai futball.
2. Nagyszerû, nemes gesztus volt.
- Na… De csak feltüzelné egy Sopron-Fradi kupadöntő.
- Engem minden meccs feltüzel.

- Ez igaz. Milyen csapata van most? Össze lehet-e hasonlítani például azzal a gárdával, amelynek éléről a Ferencváros kedvéért távozott annak idején?
- Felesleges bármiféle párhuzam keresése. Amikor másodszorra is felkértek a Sopron irányítására, abban állapodtunk meg a vezetőkkel, hogy a folyamatos csapatépítés mellett megpróbálunk minél eredményesebben szerepelni.

- Az Üllői úton - hogyan is fogalmazzak finoman - volt némi zúgolódás a módszerei miatt. Mostani játékosaival milyen a kapcsolata?
- Nekem a Ferencvárossal a mai napig semmiféle problémám nincs. Már az imént is elmondtam: a játékosaimtól megkövetelem azt, amit tanítottam nekik, így tettem az Üllői úton is. Azt akartam, hogy a Fradi ismét olyan nagy legyen, mint amilyen nagy volt korábban, de Furulyás János nem így gondolta. Mindenesetre a stílusomat nem kell szeretni, de a mostani játékosaim tisztában vannak azzal, hogy mindent kizárólag értük és a klubért teszek. És ne felejtse el leírni azt sem, hogy a játékosaim nélkül én egy senki lennék. A hitemet és elképzelésemet a futballról csakis rajtuk keresztül tudom megvalósítani.

Szavazás

Ki nyeri a Magyar Kupát?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik