Arrivederci, Bognár György!

K. Z., S. T. J.K. Z., S. T. J.
Vágólapra másolva!
2004.12.29. 21:48
Címkék
A második bajnoki fordulót követően, augusztus 18-án három évre nevezték ki a Budapest Honvéd vezetőedzőjének Bognár Györgyöt, ám a 43 éves szakember mindössze fél szezont töltött ki a szerződéséből. Tegnap ugyanis a futball-kft. olasz főtulajdonosa, Piero Pini menesztette az 50-szeres válogatottból lett edzőt.

- Nem történt semmi különös, elváltunk csendben - mondta Bognár György. - Szerdán találkoztam Piero Pinivel, aki a beszélgetésünkből azt a következtetést vonta le, hogy nem tudunk együtt dolgozni.
- Nyakunkon a szilveszter, miért éppen most kellett összefutniuk?
- A tulajdonos kérte a találkozót.
- Váratlanul érte az olasz üzletember döntése?
- Aki a hazugságokra épülő, bizonytalanságokkal terhelt, javarészt nem szakemberek által irányított magyar profifutballban dolgozik, annak semmin sem szabad meglepődnie.
- Mégis miben különbözött a véleménye Piero Pini álláspontjától?
- A futballcég felépítésétől annak menedzselésén át a szakmai kérdésekig szinte mindenben.
- Arról is vitatkoztak, ki legyen a középcsatár?
- Addig sosem jutottunk el, mert már a kapusposztnál elakadtunk… Amikor tehát Piero Pini azt hozta fel a szerződésbontás indoklásául, hogy alapvető kérdésekben nem értünk egyet, nagyon pontosan fogalmazott.

Bognár György már semmin sem csodálkozik, és azt mondja, a mai magyar futballból inkább menekülni kell (Fotó: Németh Ferenc)
Bognár György már semmin sem csodálkozik, és azt mondja, a mai magyar futballból inkább menekülni kell (Fotó: Németh Ferenc)
Bognár György már semmin sem csodálkozik, és azt mondja, a mai magyar futballból inkább menekülni kell (Fotó: Németh Ferenc)
- Az időzítés akkor is furcsa.
- Ezt én is így gondolom. De közeleg az átigazolási időszak, el kell dönteni, milyen kerettel folytassuk a bajnokságot. Lehet persze a tulajdonos szakmai óhajaihoz igazodni, de bizonyos lépésekhez inkább nem adnám a nevemet, mert nem szeretnék úgy járni, mint az évad közben eltávolított elődöm, Gálhidi György.
- Mit szólt hozzá, amikor Piero Pini közölte, hogy meneszti önt?
- Mit mondhattam volna az előzmények után? Azt feleltem, ha a szerződésemben foglaltak szerint küld el, részemről nincs akadálya a búcsúnak. A többi az ügyvédek dolga.
- Nem is sajnálja a történteket?
- Bánt a válás, mert megszerettem a klubot. Arról nem is beszélve, hogy jöttek az eredmények, hiszen a bajnoki nyolcadik hely a saját várakozásainkat is felülmúlta, és még a Magyar Kupában is áll a csapat. Lett volna fantázia ebben a munkában. A folytatásról még nem tudok mit mondani, de már régen van bennem egy érzés, hogy a mai magyar futballból előbb-utóbb ki kellene lépni…
A Honvédnak Kocsis György nyári távozása óta két tulajdonosa van, jelesül az olasz Piero Pini és Kiss Zsolt. Piero Pini a döntéseknél általában egy személyben vállalja a felelősséget. Kiss Zsoltnak jóval kevesebb beleszólása van az ügyekbe. Azt például csak a döntés után tudta meg, hogy már nem Bognár György a kispestiek trénere.
"Abszolút nem értek egyet ezzel a lépéssel, de nem tudok mit tenni - mondta Kiss Zsolt. - Mivel a pénzt Piero Pini adja, nekem igazából nemhogy döntési, még vétójogom sincsen. Nem értem ugyan, miért kellett Bognár György szerződését felbontani. Mivel még nem beszéltem a tulajdonostársammal, csak annyit tudok, hogy szakmai okai voltak a lépésnek. Sajnálom, hogy most, amikor a szakmával minden rendben volt, a csapatnak ment a bajnokságban, újra egy ilyen ügy miatt kell pironkodnunk."

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- K ---- N
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik