Tanulságos ázsiai túra: egy lépésre a nyomortól

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2004.12.18. 21:12
Címkék
A téli holtidényben új, nem napi rendszerességgel megjelenő sorozatot indítottunk: labdarúgókat, edzőket, a sportághoz szorosan kötődő embereket szólaltatunk meg, akik a kissé háttérbe szorított labdarúgás mellett beszélnek örömökről és gondokról, merész tervekről és mosolyogtató bakikról, szép álmokról és csúnyább valóságról.
- Hogyhogy otthon?
- Miért, hol kellene lennem? - kérdezett vissza Nikolov Balázs, a DVSC-MegaForce kétszeres válogatott labdarúgója.
- Akármerre. Családja egyelőre nincs, mehetne a szélrózsa bármely irányába.
- Ami a családot illeti, itthon vagyok, a szüleimnél, Tevelen. Ami az utazást illeti: éppen elég részem van benne egész évben, ilyenkor cseppet sem hiányzik. Annál inkább egy kis nyugalom. Nehezen tudnám elképzelni, hogy csak úgy felüljek egy repülőre, ami elvisz a föld másik felére.

A kapitány noteszébe végre bekerült a neve

- És ha Thaiföldre tartana az a gép?
- A magyar válogatott tagjaként utazhattam november végén Bangkokba, ám egészen más lenne a lényege, ha magánemberként tenném most ugyanezt. Az az út számomra egyértelműen a lehetőségről, a nemzeti csapatról szólt. Kevéssel előtte, a Mészöly Géza vezette B-válogatottal Tokióban jártam, az is óriási megtiszteltetést jelentett, ráadásul életemben először jártam Ázsiában, mégis, hatalmas a különbség, a nagycsapatot egészen más hangulat övezi.

Nikolov Balázs abban reménykedik: ismét meghívót kaphat Lothar Matthäustól (Fotó: M. Németh Péter)
Nikolov Balázs abban reménykedik: ismét meghívót kaphat Lothar Matthäustól (Fotó: M. Németh Péter)
Nikolov Balázs abban reménykedik: ismét meghívót kaphat Lothar Matthäustól (Fotó: M. Németh Péter)
- Ebben az évben sok mindent megkapott az élettől, mi volt az, amit az első helyre tenne?
- Azt, hogy Lothar Matthäus bizalmat szavazott nekem, magamra húzhattam a címeres mezt. De ebben a kellemes történetben más is tanulságos volt: nem felejtem el a jó társaságot, a csavargásokat, illetve a városnéző barangolásainkat, ám emlékezni fogok mindig arra is, hogy a luxustól néhány lépésnyire ott a nyomor, hogy az egyik épület meseszép, kissé odébb meg viskósor áll… Az én thaiföldi sztorim tehát úgy szól: szegénnyel és gazdaggal mindenhol találkozhatsz, csak helyenként elkülönítik őket. De ez mind másodlagos volt Bangkokban, mert a lényeg az, hogy a nevem bekerült a szövetségi kapitány noteszébe. És ez nagyon jó érzés.



Szavazás

Mi volt a thaiföldi túra előnye?

---- A ---- -
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik