Bárányost a pécsi tábor is megtapsolta

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2004.10.24. 20:21
Címkék
Gólgazdag hétvége volt az Arany Ászok Ligában, a nyolc összecsapáson összesen harminc találat született. Több remek egyéni teljesítményt láthattak a szurkolók, a forduló játékosa címet a három nyolcas érdemjeggyel osztályozott labdarúgó, Bárányos Zsolt, Sándor Tamás és Hercegfalvi Zoltán közül ezúttal azért érdemelte ki a soproni középpályás, Bárányos Zsolt, mert ő idegenben volt eredményes, és duplázásával főszerepet játszott a Matáv 3-2-es sikerében.
Egyetlen estén két komoly elismerést is begyűjtött Bárányos Zsolt. Az elsőt, amikor a Pécs- Sopron találkozó 83. percében Dajka László edző lehívta a pályáról a vendégek háromszoros válogatott középpályását, és a pécsi közönség vastapssal ünnepelte őt. A másodikat pedig akkor, amikor a PMFC vezetőedzője, Nagy Tamás fél órával a lefújás után a klubépületben azt nyilatkozta, hogy "…Bárányos Zsolt minőségi játékos…"
Azt pedig mi tesszük hozzá mindehhez: a középpályás rászolgált a dicsérő szavakra, hiszen két gólján kívül számtalan jó megoldással, finom csellel és pontos passzal, elegáns játékkal emelkedett a társak fölé.

Bárányos Zsolt nem szeret délben futballozni, a pécsi esti mérkôzésen viszont válogatott formában játszott (Fotó: Farkas József)
Bárányos Zsolt nem szeret délben futballozni, a pécsi esti mérkôzésen viszont válogatott formában játszott (Fotó: Farkas József)
Bárányos Zsolt nem szeret délben futballozni, a pécsi esti mérkôzésen viszont válogatott formában játszott (Fotó: Farkas József)
"Sokat tettünk a győzelemért, de ez természetes is, hiszen a három pontért utaztunk Pécsre - mondta Bárányos Zsolt. - Mély talajú pályán kellett játszanunk, és ez nem könnyítette meg a dolgunkat. Sokat számított, hogy mi rúgtuk az első gólt."
Az elsőt (és később a másodikat is) Bárányos Zsolt szerezte - emlékeztettük a fedezetet.
"Nos, én is úgy éreztem, hogy jól megy a futball - tette hozzá a soproni futballista. - Ehhez azonban kellettek a jól játszó társak is, hiszen nélkülük nem tudtam volna így teljesíteni. Egységesek voltunk, betartottuk a megbeszélt taktikát. Megérdemelten nyertünk."
A győzelem jogossága nem vitatható, noha a hajrában a Pécs beszorította a Sopront a saját tizenhatosára, és néhány perc alatt szorossá tette a mérkőzést. Igaz, Bárányos Zsolt lecserélésekor még 0-3 állt az eredményjelző táblán.
"Kívülről úgy tűnt, a fiúk túlságosan is visszaálltak a saját térfelünkre - mondta a 29 esztendős játékos. - Ez hiba volt, hiszen magunkra húztuk az ellenfelet, amely élt is a kínálkozó lehetőségekkel. Szerencsére annyi ideje már nem maradt, hogy egyenlítsen. Az utolsó percektől függetlenül nem érzem igazságtalannak a sikerünket."

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

Írja be az itt látható számot!
---- & ---- B
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik