UEFA - nincs Diósgyőr-ügy!

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2004.09.16. 20:23
Címkék
Vészesen közeledik az Arany Ászok Liga hatodik fordulója, azonban továbbra sem lehet tudni, hogy a Diósgyőr pályára léphet-e a Bozsik-stadionban.
Szombaton 18 órakor ugyanis a Bp. Honvéd-Diósgyőri BFC mérkőzést rendeznének, ám a miskolci klub körüli hercehurca miatt még mindig nem lehet kijelenteni, pályára lépnek-e a csapatok.
Ami biztos: az elmúlt heti közleményében a Diósgyőrt "kizáró" licencmenedzser, Sélley Zoltán - akinek egyébiránt efféle lépéshez nincs felhatalmazása; klubot legfeljebb a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közgyűlése zárhat ki a bajnoki küzdelemből - hétfő óta Svájcban tárgyalt, és hogy az időközben rendkívüli ülést tartó labdarúgó-szövetség elnökségének a véleménye: a miskolci klub, pontosabban a siófoki telephelyű, a futballcsapatot működtető gazdasági társaság továbbra is részt vehet a bajnokságban.

Mindig magyarázkodniuk kell: Kuti István (balra) tulajdonos és Orosz Lajos alpolgármester
Mindig magyarázkodniuk kell: Kuti István (balra) tulajdonos és Orosz Lajos alpolgármester
Mindig magyarázkodniuk kell: Kuti István (balra) tulajdonos és Orosz Lajos alpolgármester
Az érintettek szerint a végső döntést azonban az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) mondja majd ki ebben az ügyben, ígéretek szerint legkésőbb e hét szerdájáig. Nos, mivel döntés nem született, tegnap felhívtuk Nyonban az UEFA illetékeseit, és a nemzetközi szövetségek ügyeit intéző Marcel Benz az üggyel kapcsolatban a következőket mondta, mégpedig meglehetős tömörséggel: "A diósgyőri klubbal kapcsolatos döntést kizárólag a magyar illetékesek hozhatják meg, az UEFA ebbe az ügybe - minden valószínűség szerint - nem szól majd bele, azaz magyar belügynek tekinthető a klub körül kialakult helyzet."
Az MLSZ elnöke, Bozóky Imre örömmel hallotta, hogy ezek szerint a döntés az itthoni futballvezetőségre tartozik.
"Mi mindössze arra köteleztük a Magyar Labdarúgóligát, hogy a szabályok szerint járjon el - mondta Bozóky Imre. - Az a véleményem, hogy egy szervezet, egy bizottság, jelen esetben a licencbizottság, ha eljárás keretében ad ki licencet, akkor azt kizárólag hasonló eljárás keretében veheti vissza. Tisztában vagyunk azzal, hogy Diósgyőrött nagy problémák vannak, azonban örülnék, ha továbbra is tizenhat csapat játszana az első osztályban. A magyar labdarúgásnak ugyanis szüksége van a diósgyőri futballcsapatra."

Szavazás

Egyetért-e a Diósgyőr kizárásával?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik