Tamási Zoltán különös készülődése

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2004.09.13. 20:59
Címkék
A Ferencváros játékosaként lett ismert Szabics Imre, aki ma már Németországban a VfB Stuttgart csapatában légióskodik. Mint volt Fradi-játékosnak, különleges érzés lesz ismét a zöld-fehérek nagy riválisának számító Újpest stadionjában futballozni. A csatár jó formában van, a hétvégén gólt szerzett, de a lilák védői fogadkoznak: megállítják őt.
Szabics Imre, VfB Stuttgart - kulcsfigura lehet
Szabics Imre, VfB Stuttgart - kulcsfigura lehet
Szabics Imre, VfB Stuttgart - kulcsfigura lehet
Szabics Imre, VfB Stuttgart - kulcsfigura lehet
Szabics Imre, VfB Stuttgart - kulcsfigura lehet
Szabics Imre, VfB Stuttgart - kulcsfigura lehet
Amennyiben Szabics Imre csütörtökön az Újpest-VfB Stuttgart UEFA-kupa-mérkőzésen pályára lép a Megyeri úton, alighanem sokszor szembe találja majd magát az Újpest védelmének tengelyében hosszú ideje jó teljesítményt nyújtó Tamási Zoltánnal. A 32 esztendős játékosra nem vár könnyű feladat, hiszen a német listavezető Stuttgartban több jó csatár szerepel - elég, ha Szabics Imrén kívül megemlítjük a válogatott Kevin Kuranyit, illetve a brazil Cacaut.

- Szereti a német labdarúgást?
- Ismerem a csapatokat és a jobb játékosokat, de azt azért nem állítom, hogy a kedvenceim közé tartoznak - mondta Tamási Zoltán. - Ha már jó fociról kell beszélnem, akkor inkább a spanyol, az olasz és az angol labdarúgást említeném, mert ott van az igazi játék.
- Csütörtökön viszont a Bundesligát vezető VfB Stuttgart látogat a Megyeri útra. Nem rossz csapat.
- Természetesen remek együttesről van szó, ezt egy pillanatig nem vitatom. Jó játékosok alkotják a Stuttgart keretét, s az sem titok, hogy ennek a párharcnak az ellenfél az első számú esélyese, és nem az Újpest. Mi azonban az esélytelenek nyugalmával készülhetünk a csütörtöki mérkőzésre, és ebből akár még profitálhatunk is.
- Gondolja, hogy a németek lebecsülik az Újpestet?
- Előfordulhat. Már a svájci Servette játékosai is nagyképűen léptek pályára a budapesti mérkőzésen, aztán kettős győzelemmel mégis mi jutottunk tovább. Persze, a Stuttgart azért valóban más kategória, de megnehezíthetjük a németek dolgát. Csütörtökön szoros eredményt várok, remélem, sokan kijönnek majd biztatni bennünket. Egy biztos: az Újpest mindent megtesz majd a sikerért, rajtunk semmi sem múlhat.
- Szabics Imre?
- Mi van vele?
- A hét végén gólt rúgott a Hamburgnak.

- Imre remek futballista, ezt mindenki tudja róla. Amennyiben játszik ellenünk, többek között nekem jut majd az a feladat, hogy ne engedjem a kapunk közelébe. Néhány alkalommal már játszottam ellene, de annak idején, a Ferencvárosban még kiforratlan tehetségnek számított, és nem okozott sok gondot nekem. Mostanra azonban már érett és kiváló játékossá nőtte ki magát.
- Nem akarom öregíteni, de ma már az egyik legrutinosabb játékosnak számít az Újpestben. Kíváncsi vagyok, hogy készül egy ilyen mérkőzésre?
- Csütörtökön minden bizonnyal ugyanazt csinálom majd, mint mindig, amikor mérkőzést játszunk. Elmegyek sétálni a gyerekkel, esetleg lemosatom az autómat, sőt ha úgy alakul, még főzök is valamit.
- Tessék?
- Jól hallotta. Nem vagyok egy papucsférj, de ha tehetem, szívesen elkészítek egy-két finomságot.
- Meséljen. Azzal tisztában vagyok, mire képes a pályán, de el nem tudom képzelni, mihez kezd egy fakanállal a kezében.
- Pedig nagyszerű rántott csirkét és sült kacsát tudok csinálni. Eddig legalábbis még senki sem panaszkodott…

Csütörtöki kupaprogram
Millwall (angol)-Ferencváros, London, 20. 45. Tv: Sport1
Újpest-VfB Stuttgart (német), Megyeri út, 20.30. Tv: ARD
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik