A legjobbkor jött győzelem

SZÉKELYHIDI JÁNOS, ZOMBORI ANDRÁSSZÉKELYHIDI JÁNOS, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.09.11. 22:00
Címkék
"Ezúton tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy 2004. szeptember 11-étől az eddig Videoton FCF néven szereplő NB I-es labdarúgócsapat a továbbiakban Futball Club Fehérvár (FC Fehérvár) néven folytatja a bajnokságot."


Fej fej melletti küzdelem… Noha a székesfehérvári, illetve a pécsi futballisták csatája sokáig döntetlent ígért, a lefújást követôen mégis a jól hajrázó hazaiak örülhettek (Fotó: Farkas József)
Fej fej melletti küzdelem… Noha a székesfehérvári, illetve a pécsi futballisták csatája sokáig döntetlent ígért, a lefújást követôen mégis a jól hajrázó hazaiak örülhettek (Fotó: Farkas József)
Fej fej melletti küzdelem… Noha a székesfehérvári, illetve a pécsi futballisták csatája sokáig döntetlent ígért, a lefújást követôen mégis a jól hajrázó hazaiak örülhettek (Fotó: Farkas József)
A közlemény 2004. szeptember 11-én íródott, és Gróf András klubigazgató aláírása szerepel rajta. Az iromány előzményéről annyit illik tudni, hogy a Videoton Holding Rt. több mint egy hónappal ezelőtt bejelentette: a jövőben nem támogatja tovább a székesfehérvári klubot, és mostanra az is eldőlt, hogy a csapat a Videoton nevet sem használhatja. A találkozó kezdete előtt azzal szembesülhetett a stadionba kilátogató szurkoló, hogy a pályamunkások különböző eszközökkel eltávolítják az eddigi szponzor nevét a reklámtáblákról… A látvány lehangoló volt, ugyanis ismét azt kellett tapasztalni, hogy egy komoly vállalatnál nemet mondtak a magyar futballra. A reklámtáblák eltávolításán, lefestésén kívül természetesen lesz még tennivaló a székesfehérvári klubnál, hiszen ki kell majd cserélni a műanyag székek egy részét, módosítani kell a Futball Kft. nevét, új címerre lesz szükség és szereléseket kell vásárolni. Azért gyanítható, a szurkoló számára a csapat neve ezentúl is Videoton lesz, a szomorú csak az, hogy egyre kevesebb embernek fontos a székesfehérvári futball.
Ami magát a mérkőzést illeti, túlzás lenne azt állítani, hogy az első játékrészben sok védenivalója akadt volna a fehérváriak kapujába visszatérő Daniel Tudornak, és mivel kollégája, a pécsi Németh Gábor sem rokkant bele a rengeteg tennivalóba el lehet képzelni, hogy a jelenlévő drukkerek egyikének sem kellett nyugtató injekciót beadni.
A folytatásra a vendégek mestere, Nagy Tamás középpályás helyett támadót küldött pályára, azaz a pécsi szakvezető is érezte, akkor lesz csapatának esélye a győzelem megszerzésére, ha a hazai egyletet a saját térfelére tudja kényszeríteni. Elképzeléséből kevés valósult meg, hiszen negyedórán keresztül mezőnyfölényben futballozott a házigazda. Az idő előrehaladtával egyre inkább érezni lehetett, egyetlen találattal három bajnoki pontot lehet szerezni, csakhogy a pályán lévők egyike sem mutatott olyan formát, amely arra engedett következtetni, hogy gól születik ezen az összecsapáson. Aztán a hajrára felpörögtek az események, előbb a Csertői Aurél által becserélt Alekszander Alumona góllal hálálta meg edzője bizalmát, majd Kriston Attila állíttatta ki magát teljesen feleslegesen. A forduló előtt a táblázat utolsó helyén álló székesfehérvári gárda ezzel megszerezte első győzelmét a bajnokságban, és talán nem kell mondani, mennyire fontos volt ez a siker az ezer sebből vérző piros-kék alakulatnak. Más kérdés, hogy a várva várt diadalnak nem lehetett szemtanúja a korábbi klubigazgató, Szigli István, akit nemes egyszerűséggel nem engedtek be a kapun… ---- 9. perc: Horváth Gyula a felezővonal közelében megnyerte a fejpárbajt a hazai védőkkel szemben, majd rövid vágta után 25 méterről célozta meg a kaput. A veszélyes, pattogó labdát Tudor előrevetődve védte.
31. perc: Kulcsár legurított szabadrúgását Sipos húsz méterről lőtte a jobb alsó sarok irányába, Tudornak nagy bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy a labda szögletre kerüljön.
32. perc: Hercegfalvi remekül cselezte át magát Szabadoson, átadását Magasföldi teljesen szabadon kapta, utóbbi nyolc méterről a jobb alsó sarkot vette célba, de a lövés nem volt elég erős, és a kivetődő Németh Gábornak sikerült hárítania.
39. perc: Lattenstein remekül cselezte át magát a pécsi védőkön, az alapvonal közeléből okosan gurított vissza, Tóth Balázs tíz méterről, jobb lábbal, egyből lőtt, de pont Németh Gábort találta el.
51. perc: Horváth Gyula lövése kipattant a hazai védőkről, Pest Krisztián rácsapott a labdára, azonban bal lábbal, ha kevéssel is, de mellé lőtt.
55. perc: Kristonnal szemben szabálytalankodtak 17 méterre a kaputól. A szabadrúgásból Szabó Tibor csak az oldalhálót zörgette meg.
75. perc: Szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat, 18 méterre a pécsi kaputól.Ismét Szabó Tibor lőtte el a labdát, ám az a kapu fölé szállt.
80. perc: Bizonytalankodtak a pécsi védők, a lecsorgó labdára Alumona rárajtolt, és hat méterről jobb lábbal a kapu jobb oldalába spiccelte a labdát.
1-0
81. perc: Kriston hátulról megrúgta a felezővonalnál Kócziánt, Juhos játékvezető azonnal a piros lapot mutatta fel a fehérvári védőnek.
89. perc: Jobb oldali beadás után Kulcsár a bal oldalról, 14 méterről nagy lövést zúdított kapura, Tudor azonban ezúttal is óriási bravúrral hárított. ---- Csertői Aurél, az FC Fehérvár vezetőedzője: - Ha nem igazán megy a játék, ki kell brusztolni a győzelmet. A helyzeteink most is megvoltak, úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet.

Nagy Tamás, a PMFC vezetőedzője: - A száz százalékhoz hatvan százalék fej, negyven százalék játéktudás szükséges, amíg nem kerültünk hátrányba, addig csak negyven százalékot adtunk ahhoz, hogy mérkőzést tudjunk nyerni…

Gólszerző: Alumona (1-0) a 80. percben. Sárga lap: Dienes (Tóth B. buktatásáért) a 18., Magasföldi (Pavicsevics megrúgásáért) a 27., Kriston (Horváth Gy. felvágásáért) az 56., Szalai (Kulcsár buktatásáért) a 70., Kulcsár (Szabó T. felvágásáért) a 71., Tudor (időhúzásért) a 86. percben. Kiállítva: Kriston a 81. percben. Szögletarány: 10:7 (7:4)

Játékvezető: Juhos Attila (7). A mérkőzés folyamán voltak téves ítéletei, viszont a kiállítás jogos volt. Egy-két esetben asszisztensei sem segítették kellően, akik néha bizony tévesen intettek lest.
Asszisztensek: Gyarmati I T., Tumó ---- +++ Legutóbb szóvá tettük, hogy igencsak megviseltnek tűnik a Sóstói stadion játéktere. Nos, az azóta eltelt időszakban kedvező változás állt be, ugyanis a Pécs elleni találkozón nyoma sem volt kiégett fűnek, a labdarúgók tökéletesen előkészített pályán csaphattak össze.

--- Nagyon kevesen járnak az FC Fehérvár mérkőzéseire, ráadásul még kevesebben vannak akik szurkolnak is a csapatuknak. A fehérvári B-közép mintha teljesen eltűnt volna, pedig most, amikor nehéz helyzetben van a székesfehérvári futball, igencsak elkelne a támogatás.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik