Nem kellett a befektető

SZ. J.SZ. J.
Vágólapra másolva!
2004.08.31. 21:29
Címkék
Jó hír a stadionról: az önkormányzat keddi határozata lehetővé teszi, hogy folytassák, illetve befejezzék a Sóstói stadion átépítését.Rossz hír a futball-kft.-ről: Világosi Gábortól, a sportbizottság elnökétől, önkormányzati képviselőtől kaptunk tájékoztatást, amely szerint a korábban 84 százalékos önkormányzati tulajdonrészre meghirdetett pályázatra egy értékelhető javaslat érkezett, mégpedig Kocsis György részéről, ám az önkormányzat úgy döntött, az egykori kispesti befektetővel nem kíván együtt dolgozni.
A döntéssel az a lehetőség is elúszott, hogy a korábbihoz viszonyítva korrektebben irányítsák a kft. révén a labdarúgócsapatot. A helyzet így rendkívül bizonytalanná vált, továbbra is 84 százalékban az önkormányzat a tulajdonos, holott az ideális állapot az lett volna, ha egy magánszemély is befektető lehet. Most már két lehetőség van: vagy nagyobb támogatást szavaz meg az önkormányzat, vagy pedig a liga megállapítja a működés feltételeinek hiányát, és viszszavonja a licencet. Ez rendkívül kellemetlen lenne a közönség számára. Nyilván a város vezetői az elkövetkezendő napokban megpróbálnak valami megoldást találni a csapat megmaradása érdekében, ehhez viszont egyértelmű kompromisszumra lenne szükség az önkormányzatban jelen lévő valamennyi frakció részéről.
A Magyar Labdarúgóliga határozata értelmében ráadásul Vasas Zoltánt szeptember 10-ig ki kell fizetnie a Videotonnak, máskülönben fordulónként három büntetőpontot levonnak Csertői Aurél együttesétől, majd megvonhatják a klublicencet a gazdasági társaságtól.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik