A Honvéd is segít a liláknak

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.07.31. 20:34
Címkék
Sokan meglepődtek, amikor péntek este érkezett a hír, hogy mégsem a Servette pályáján rendezik az Újpest első UEFA-kupa mérkőzését, hanem Budapesten.
Ennek azért nem örültek a Megyeri úton, mert a lila-fehérek stadionjában felújították a gyepszőnyeget, amelyet augusztus 12-én, az első találkozó időpontjában még nem lehet használni. Pedig az újpestiek kérték, hogy a Honvéddal ellentétes legyen a sorsolásuk a nemzetközi kupában. Ezért került most kellemetlen helyzetbe a klub, amely így kénytelen lesz keresni egy stadiont a fővárosban, ahol fogadhatja a svájciakat.
"Megpróbálunk segíteni az újpestieken, de már nem rajtunk múlik, hogy hol lesz az első mérkőzés - mondta Esterházy Márton, aki a Honvéd képviseletében vett részt a sorsoláson, de péntek este még megnézte a Servette-Basel bajnokit is, és mivel Svájcban maradt, intézni kezdte a lila-fehérek ügyeit is. - Az Újpest, az MLSZ és a Honvéd közösen levelet ír majd az UEFA illetékeseinek, amelyben kérik, hogy cseréljék vissza a pályaválasztói jogot. A kispestiek belementek abba, hogy a visszavágót kedden játsszák majd le, vagyis egy napra csak egy találkozó jutna Budapesten. Mindez azonban semmit nem ér, ha a Servette vezetői nem egyeznek bele abba, hogy mégiscsak Genfben legyen az első találkozó. Nem mondanám, hogy hibázott valaki, mindenki jóhiszeműen járt el, csak a sorsolás alakult rosszul…"
Újpesten értetlenül állnak az európai szövetség döntése előtt. Már csak azért is, mert a lila-fehérek azért nem léptek pályára az első selejtező körben, mert az UEFA előrébb rangsorolta a csapatot, mint a Honvédot. Vagyis hasonló esetben nem a Megyeri útiak meccséhez kellett volna hozzányúlni, hanem a kispestiekéhez.
"Hogy mi történhetett? Nos, az, hogy az UEFA-nál változtattak az erősorrenden - mondta Bodnár István, az Újpest technikai vezetője. - Valóban kértem azt, hogy ellentétes sorsolást kapjunk, mint a Honvéd, de akkor még más volt a helyzet. Azt azonban ennek ellenére sem értem, mi indokolta ezt az átalakítást. Abban a beadványban, amit elküldünk az UEFA képviselőinek, nyomatékosan kérjük majd, változtassák meg a döntést, mert mi nem tudunk az első meccs időpontjában a Szusza Ferenc-stadionban játszani. Bízom benne, hogy a Servette vezetőinek nem lesz túl nagy beleszólási lehetősége ebbe az ügybe, bennünket sem kérdeztek meg a péntek esti döntésnél."
Esterházy Márton beszámolt a Servette-Basel mérkőzésen szerzett tapasztalatairól is. Mint mondta, az Újpest ellenfele nem verhetetlen csapat - attól függetlenül, hogy hol kezdődik a párharc továbbjuthat az Újpest -, már csak azért sem mert sok új játékos szerepel az együttesben, így egységes futballról még nem beszélhetünk. A genfiek csapata a Roth - Domoraud (Toni), Portillo, Alicarte, Edu - Calla, Ziani, Diogo (Hassli), Merino - Kader, Moldovan (Lombardo) összeállításban lépett pályára, és kapott ki 2-1-re. A Servette gólját a togói Abdel Kader szerezte - rá tehát nem árt külön is odafigyelni…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik