Muszbek Mihály is tulajdonos Újpesten

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.07.14. 21:51
Címkék
A korábbi ligaigazgató, Muszbek Mihály szerdán megegyezett az Újpest vezetőivel és megvásárolta az Újpest FC Kft. 48,96 százalékát, ezzel a lila-fehér klub főtulajdonosa lett.
Az egyhetes tárgyalássorozat végén az eddigi főtulajdonos Lukács Ferenc, a tíz százalékkal rendelkező Gyulay Zsolt és Muszbek Mihály aláírták a szerződést, amely új irányt szabhat az anyagi gondokkal küzdő klubnak. A vállalkozó – mint arról lapunknak már a napokban nyilatkozott – csak a saját nevében tárgyalt a lila-fehérekkel, a saját cégeit képviselte, vagyis az üzlethez semmi köze a korábbi ligaelnöknek, Demján Sándornak.

Muszbek Mihály, a liga volt igazgatója befektetôként tért vissza (Fotó: Németh Ferenc)
Muszbek Mihály, a liga volt igazgatója befektetôként tért vissza (Fotó: Németh Ferenc)
Muszbek Mihály, a liga volt igazgatója befektetôként tért vissza (Fotó: Németh Ferenc)
"Korábban arról volt szó, hogy kft.-t birtokló Viola Ball Rt.-ben vásárol részesedést Muszbek Mihály, ám végül közvetlenül a klubot működtető cégbe fektette a pénzét – mondta szerda este, a megállapodás után Gyulay Zsolt. – Mindkét fél szándéka egyértelmű volt, vagyis jó üzletet kötni és segíteni az Újpestet. A technikai lebonyolítás még hátravan, többek között a birtokon belül lévő, tulajdonosi hányaddal rendelkező Magyar Fejlesztési Banknak is hozzá kell járulnia az üzlethez. Ami immár biztos: a labdarúgók megkapják a megérdemelt prémiumaikat, vagyis minden tartozást rendezünk majd. Az nem publikus, hogy Muszbek Mihály mennyiért vásárolta meg az üzletrészt, de annyit mindenképpen fontosnak tartok elmondani, hogy a klub értéke magas, hiszen jól szerepelt a bajnokságban, és modern létesítménnyel rendelkezik."
A megegyezést követően Muszbek Mihály arról beszélt lapunknak, hogy az elkövetkezendő hónapokban szeretné megteremteni egy szép jövő előtt álló egyesület alapjait.
"Az elkövetkezendő hat hónap a válságmenedzselésről szól majd – vélekedett az új tulajdonos. – Olyan csapat hátterét kell megteremtenünk, amely gárda tartósan a nemzetközi kupaindulásért küzd majd, és az európai tornákon is sikereket érhet el. A mostani játékoskeretet megtartjuk, és a célunk, hogy velük eljussunk az UEFA-kupa csoportkörébe. Az elkövetkezendő egy évben szeretnénk azt elérni, hogy a mostani tulajdonosok mellé társuljon még valaki, akivel még komolyabb céljaink lehetnek. Az Újpestnek, hamarosan piacképes futballklubnak kell lennie. A megállapodásunk alapján a továbbiakban Lukács Ferenc tárgyal majd arról, hogy kikkel erősítsük meg a csapatot, de az idén nem tervezünk komoly átalakítást. Fontosnak tartom, hogy a labdarúgók kamatostul megkapják majd az elmaradt prémiumokat. Erről egyébként a futballisták írásos nyilatkozatot is átvehetnek majd."
Muszbek Mihály ehhez még hozzátette, hogy tervei szerint ma délután bővebben tájékoztatja majd az érdeklődőket arról, hogy mit is jelent majd az ő újpesti szerepvállalása a lila-fehér klubnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik