Muszbek Mihály szerint Demján Sándor nem vállal szerepet

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.07.12. 21:44
Címkék
Napokon belül eldőlhet, hogy Muszbek Mihály, a Magyar Labdarúgóliga (MLL) korábbi igazgatója milyen szerepet vállal Újpesten.
Mint arról már korábban is beszámoltunk, a vállalkozó tárgyalásokat kezdett a futball-kft. tulajdonosaival, ám eddig egyik fél sem kívánt a konkrétumokról beszámolni. A helyzet mostanra annyiban változott, hogy Gyulay Zsolt, az Újpestet működtető gazdasági társaság tízszázalékos tulajdonosa elismerte az egyeztetések tényét.
"Valóban tárgyalunk Muszbek Mihállyal, hétfőn is találkoztunk – mondta Gyulay Zsolt. – Úgy hiszem, a beszélgetések még ezen a héten valamiképpen lezárulnak. Tudom, hogy ebben a mondatban minden lehetőség benne van, de egyelőre nem szeretnék többet mondani. Ha befejeződtek az egyeztetések, természetesen mindenkit tájékoztatunk az eredményről. Szerintem egyébként jól alakulnak a dolgok, bízhatunk abban, hogy lesz megegyezés."

Muszbek Mihály állítja, csak a saját pénzét kockáztatná Újpesten
Muszbek Mihály állítja, csak a saját pénzét kockáztatná Újpesten
Muszbek Mihály állítja, csak a saját pénzét kockáztatná Újpesten
A helyzet első ránézére nem túl egyszerű, hiszen az Újpest FC Kft. 83 százalékos tulajdonosa a Viola Ball Rt. Ebben rendelkezik tízszázalékos részesedéssel Gyulay Zsolt – aki egyben a vezérigazgatója is a részvénytársaságnak –, a többségi tulajdonos pedig Lukács Ferenc. Muszbek Mihály a Viola Ballból vásárolhatna részesedést. Gyulay Zsolt hozzátette, hogy Demján Sándor egykori ligaelnök szerepvállalásáról nincs szó.
"Senki sem áll a háttérben, így Demján Sándornak sincs szerepe az Újpesttel folytatott tárgyalásokban – erősítette meg Muszbek Mihály. – Kizárólag a családi vállalkozásaimat képviselem a megbeszéléseken, nincs harmadik résztvevője a megbeszéléssorozatnak. Ha megvalósulna az együttműködés, szeretnénk kialakítani egy olyan tulajdonosi kört, amely garantálja, hogy az Újpest hosszú távon is nemzetközi szereplésre alkalmas csapat legyen. Tőkeerős gazdasági társaságot kívánunk létrehozni, de egyelőre megjósolhatatlan, mi lesz az eredmény, mivel a tárgyalások még zajlanak. Ugyanakkor gyorsan kell határoznunk, hiszen nyakunkon a kupaforduló. Szerda estére kiderülhet, milyen döntés születik. Alapvetően gazdasági kérdésről van szó, amelyben érzelmek nélkül kellene dönteni, de mivel Újpest-szimpatizáns vagyok, az emócióknak is lehet szerepe."
A lila-fehérekkel kapcsolatos információ még, hogy a csapat a hét végén Bordás Tibor menedzser meghívására Temesvárra utazik, ahol részt vesz egy négycsapatos tornán. Az Újpest a rendezők mellett megmérkőzik a Gyulafehérvárral is. A tornán részt vesz a Videoton is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik