Pécsi pontszerzés Csabán

BENKŐ GÁBOR, JÁVOR PÉTERBENKŐ GÁBOR, JÁVOR PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.05.02. 00:29
Címkék
Aki nem váltott időben jegyet  ilyen szurkoló tán nem is akadt, olyan kevesen voltak kíváncsiak erre a bajnokira& , az lehet, lemaradt a találkozó első unalmas tizenhárom percéről.


Akkor maradt ki a hazaiak első nagy helyzete, és így persze azt sem láthatta, hogy jórészt a küzdelem és a mezőnymunka dominált az első félidőben. A Békéscsaba kezdeményezőbb volt ugyan, de enyhe mezőnybeli fölényét már képtelen volt kamatoztatni. A találkozón egyébként újoncot avatott Nagy Tamás, a Pécs vezetőedzője: Notheisz Zoltán Békéscsabán élete első élvonalbeli mérkőzését játszotta. A húszesztendős játékos csapatba állítása jelzi, hogy Nagy Tamás – még ha időnként kényszerből is, de… – bátran nyúl a fiatalokhoz. A hazaiak részéről pedig Supka Attila vezetőedző talán némi meglepetésre a tavasszal először hagyta ki a kezdő csapatból Zankarlo Simunicot. A horvát kapus mellőzését azzal indokolta a szakember, hogy az utóbbi két mérkőzésen bizonytalannak tűnt, és úgy érezte, itt az ideje, hogy Fekete Róbert ismét bizalmat kapjon, éljen vele ha tud. Nos, nem tudott.
Supka Attila ezt a húzását ugyanis a 32. percben alighanem rögvest megbánta, hiszen Fekete Róbert Dusko Grujiccsal közösen szó szerint összehozta a vendégek vezető találatát.… Elmondható, hogy ez a gól egyáltalán nem volt benne a Pécs játékában, mindenesetre Kerekes Zsombor köszönte szépen a lehetőséget, és kihasználta azt, előnyhöz juttatva ezzel csapatát, így aztán 1–0-s előnnyel várhatták a folytatást a vendégek.
Erőtlen csabai rohamokkal és egy Afrikából hazatért gólya tiszteletköreivel kezdődött a második félidő. A közönség ovációval fogadta a játéktér felett látványos szárnycsapásokat bemutató költöző madarat, mígnem az hamar megunta a meccset, továbbszállt. A hazai közönség még kitartott, annál is inkább, mert a Békéscsaba jóformán egykapuzott, és a pécsiek – ez nem túlzás – jó fél óráig még a felezővonalig sem jutottak el, nemhogy az ellenfél kapujáig. Óriási nyomás nehezedett a Németh Gábort amúgy remekül helyettesítő Herbert Roland kapujára, de a hazaiak nem találtak rést a betömörülő pécsi védelmen. Talán, ha reggelig próbálkozik, akkor sem szerez gólt a Békéscsaba, ám a vendégek által vitatott tizenegyest Kovács Béla értékesítette. Az egyenlítés után is lendületben maradtak a lilák, a Pécs már-már érthetetlenül és túlságosan is magára húzta a Békéscsabát, és bár a hajrára kijöttek a szorításból – még akciókat is vezettek –, csakis kapusuknak köszönhetik, hogy egy pontot tudtak szerezni a Kórház utcában. ---- 7. perc: Javrujan iramodott meg a jobbösszekötő helyén, majd rövid vágta után, 13 méterről, jobbal megcélozta a pécsi kaput, de Herbert vetődve könnyedén hárított.
13. perc: Javrujan elfutott a jobb oldalon – Vranjes nem tudta szerelni –, majd az alapvonal közeléből keresztbe lőtt, a túloldalon jó ütemben érkezett Vincze Zoltán, aki az ötös bal sarkáról, kapásból, ballal lőtt, de a vetődő Herbert szögletre tolta a labdát a jobb alsó sarok előtt.
22. perc: Egy bal oldali békéscsabai partdobás után Miculescu megfordult, majd 30 méterre a pécsi kaputól jobb lábbal, nagy erővel meglőtte a labdát, de Herbert a bal felső sarok előtt védett.
23. perc: Vincze Zoltán labdájával Javrujan ugrott ki, majd egy csel után, 15 méterről kapura lőtt, ám a jó helyen álló Herbert könnyen mellre vette a labdát.
32. perc: Berdó laposan előrerúgta a labdát a félpálya közeléből, Kerekes és Grujics mozdult rá, de közben a csabaiak kapusa is elindult. Ezért Grujics leállt, majd Fekete Róbert is megtorpant, nem úgy a szemfüles Kerekes Zsombor, aki kettőjük között tíz méterről a jobbösszekötő helyéről, jobb lábbal, laposan a jobb alsó sarokba lőtte a labdát.
0–1
41. perc: Szabadrúgáshoz jutottak a békéscsabaiak a pécsi térfél közepén: Kovács Béla legurításából Miculescu jobbal, 28 méterről, nagy erővel meglőtte a labdát, de Herbert vetődve kiöklözte azt.
72. perc: Miculescu térült-fordult, már a tizenhatoson belül járt egy lépéssel, amikor Sipos felvágta. A játékvezető tizenegyest ítélt, Kerekes erre fel messziről a játékvezetőhöz rohant, reklamált, amiért a pécsiek gólszerzője sárga lapot kapott. Ezt követően Miculescut egy ideig ápolták, majd Kovács Béla állt labda mögé, és nagy erővel, jobbal, laposan a bal alsó sarokba lőtt a büntetőből.
1–1
74. perc: Miculescu 26 méterről nagy erejű szabadrúgását követően a labda a jobb alsó sarok felé tartott, de Herbert vetődve hárított. ---- Supka Attila, a Békéscsaba vezetőedzője:
"Kilencven percig az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, ám az ügyeletes hiba megint jött, és gólt kaptunk. A vendégeknek egy kapura lövésük volt, és ezzel egy pontot szereztek."

Nagy Tamás, a Pécsi MFC vezetőedzője:
"Azt hiszem, mindkét csapat sokat tett a három pont megszerzéséért. A Békéscsabának égetően szüksége lett volna a győzelemre, nálunk a második félidőben a támadójátékból hiányzott az a plusz, ami sikerre vezetett volna."

Fény és árnyék

Supka Attila az egyik elegáns vezetőedző az élvonalban. A szakember mindig gondosan ügyel öltözetére, bár ezúttal erre még egy lapáttal rátett. A szakember roppant mutatós öltönyben és nyakkendőben ült le a hazai kispadra a Pécs elleni találkozón.

Hat szurkoló kísérte el a pécsi együttest Békéscsabára. Pontosan ennyi emberre vigyázott majd tucatnyi rendőr és néhány biztonsági ember, ráadásul a vendégdrukkerek érkezése miatt két szektort is lezártak a Kórház utcában. Ez a szigor tán mégiscsak túlzás volt. ---- A Békéscsaba vezetősége két héttel ezelőtt felmentette a munkavégzés és az edzéslátogatások alól Dejan Viloticsot. A szerb-montenegrói védő a Lombard FC Haladás elleni mérkőzés után követett el súlyos fegyelmi vétséget, (hogy pontosan mit, azt nem árulta el Kerekes I. Györgyné ügyvezető igazgató asszony), azonban a lényeg maga a büntetés: hamarosan szerződést is bontanak a légióssal. A renitens játékos fegyelmi ügye jelenleg folyamatban van, és várhatóan a jövő héten végleg eldől a sorsa.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik