Gólokkal vigasztalt szurkolók

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2004.04.17. 22:22
Címkék
A kínos fővárosi kudarc után lefordított transzparensek feszültek a lelátó korlátján.

"Egy darabig biztosan nem megyek meccsre azok után hogy így kikaptunk a Honvédtől, még mit nem!" – harsogta cimborájának egy vélhetően ZTE szurkoló fiatalember, Zalaegerszeg egyik jól menő gyorséttermében, majd rögvest a lányokról és legújabb hódításáról kezdett beszélni.
Az egyértelműen csalódást jelentő Magyar Kupa-kudarc óta (a kék-fehérek szerdán a sorozat elődöntőjében kaptak ki 2–1-re a Bp. Honvédtól), mindenki borongósabban látja a csapat és a klub helyzetét, legyen az játékos, edző, vezető, vagy szurkoló. Az alsóházban rekedt együttesnek egyetlen kitörési esélye a kupasiker lehetett volna, ám mivel az nem jött össze, szerény számítások szerint is ötvenmillió forint mínuszt jelent a ZTE-nek a kiesés, így aztán az is kérdéses, hogy a nyáron lejáró szerződésű labdarúgók közül kiket tudnak megtartani. Gellei Imre vezetőedző azonban láthatóan nem tört össze szerda óta, bár csalódottságát ő sem tudta leplezni, a Békéscsaba elleni mérkőzés előtt arról beszélt, hogy most kell csak igazán elkényeztetni a csapat mellett kitartó drukkereket, és feledtetni a Honvéd ellen blamázst.
Ehhez képest… Szombaton alig több, mint kétezren reméltek vigaszt a kedvencektől, és figyelembe véve, hogy a ZTE korábbi hazai találkozóin kétszer ennyien mindig voltak, a szám a kedvetlenséget feltételezi… Az pedig jelzésértékű, hogy a zalaegerszegi ultracsoport tagjai ordítva tűzték ki a transzparenseket.
Mindenesetre a hazaiak tempósan kezdtek, amihez kellett az is, hogy Békéscsaba igen szerény teljesítményt nyújtson, és ezen asszisztálás mellett nem volt véletlen, hogy a szünet előtt a ZTE szerzett előnyt. A csabaiak edzője, Supka Attila bő tíz percet még várt a fordulás után az első cserével, majd gondolt egyet és felvállalva némi kockázatot, középpályást áldozott egy újabb támadóra. Szeverényi Péter helyett Tóth György lépett pályára, ám mire a csere belemelegedett volna a játékba, addigra a ZTE egy remek góllal megduplázta előnyét. A Békéscsaba küzdött – de még csak helyzetig sem jutott. A Zalaegerszeg könnyű győzelmet aratott, ám gyaníthatóan ez még csak egy apró szépségtapaszt jelent a kispesti fiaskóra… ----
Ralf Schumacher tavaly nyert Kanadában, és úgy érzi, az idén is lesz keresnivalója
8. perc: Látványos Waltner, Sebők József kényszerítőzés után a tizenhatoson belül Grujics kétségbeesetten vágta szögletre a labdát a veszélyesen, szinte egyszerre bemozduló zalai támadók elől.
12. perc: Kocsárdi a jobb oldalról jól adott középre, Sebők József tíz méterről a bal felső sarok irányába fejelte a labdát, de a csabaiak kapusa nagyot nyújtózkodva védett.
17. perc: Waltner jó beadása után Sebők József az ötösön, a kapuval szemben állva nem találta el a labdát.
23. perc: Kocsárdi a saját térfeléről indította a nagy kedvvel játszó Sebők Józsefet: a ZTE támadója 14 méterről, futtából nagy lövéssel próbálkozott, de a labda a bal felső sarok mellett suhant el.
28. perc: A békéscsabaiak vezettek emberelőnyös támadást, azt elszórakozták, a kontrából pedig szép ZTE-támadás bontakozhatott ki: Waltner ívelte a labdát a bal oldalról jobbra, Nagy Lajos a jobbösszekötő helyén tíz méterről lőtt, Simunic azonban kiütötte a labdát, a szemfüles Sebők József pedig az ötösről jobb belsővel a kapu közepébe gurított.
1–0
55. perc: Koplárovics a jobb oldalról jól csavarta középre a szöglethez letett labdát. Grujicsról a labda saját kapuja felé pattant, ám a jobb kapufánál álló Szeverényi menteni tudott…
60. perc: Szamosi a balösszekötő helyén jól vette észre, hogy a másik oldalon Sebők József üresen maradt. Pontosan passzolt elé, és a válogatott támadó 12 méterről, egy pattanás után jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát.
2–0
72. perc: Vincze Zoltán labdájával Javrujan fordult a kapu irányába, jobbal 20 méterről lőtt, de Varga Zoltán a bal sarokra tartó labdát egy remek vetődéssel hárította.
83. perc: Niculescu 25 méterről végezhetett el szabadrúgást: a meglőtt labda megpattant Nagy Lajos lábán, Varga Zoltán az ellenkező irányba vetődött, de végül lábbal, óriási bravúrral tisztázott.
85. perc: Vincze Ottó iramodott meg a csabai kapu felé, Sebők Józseffel kényszerítőzött. Jól tette! Vincze Ottó ugyanis a visszakapott labdát tíz méterről jobbal a kifutó Simunic felett úgy emelte a jobb sarokba, hogy az a felső lécről pattant a hálóba.
3–0 ---- A szerdai kupakudarc után ezen a találkozón az önbecsülésünk volt a tét. Remélem, a hátralévő mecscseinken hasonló felfogásban futballozunk.
Gellei Imre a ZTE vezetőedzője

Magunkat vertük meg, hiszen az ellenfél úgy rúgott két gólt, hogy előtte nekünk volt százszázalékos helyzetünk. Az eredmény ellenére úgy érzem, egy pontot megérdemeltünk volna.
Supka Attila a Békéscsaba vezetőedzője ---- Ehelyütt már többször is írtunk Sztojka Arnoldról, futballberkekben jobban ismert művésznevén, Giovanni Carlosról. Ô legszívesebben minden meccsen ott lenne, és lám ezúttal a fővárosból Zalaegerszegre vetette a sors. Giovanni a szombaton 0 óra 45 perckor Budapestről elinduló postavonattal érkezett a városba, pusztán azért, hogy köszönhessen és kezet rázhasson egyik bálványával, Vincze Ottóval.

Egy fricska a zalaegerszegi stadion kivitelezőinek. Noha az északi lelátót szépen kicsinosították, nem lehet elmenni szó nélkül a pálya minősége mellett. A gyep ugyanis több helyen teljesen kikopott, kiégett, és ez a talaj sokszor igencsak megnehezíti a nem túl képzett játékosok dolgát. Ha már ennyi pént áldoztak a stadionok feljújítására, az igényesség kedvéért igazán áldozhattak volna a játéktérre is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik