A tavasszal nyeretlen a PMFC

HORVÁTH LÁSZLÓ, VARGA T. RÓBERTHORVÁTH LÁSZLÓ, VARGA T. RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.04.10. 23:16
Címkék
A Zalaegerszeg  amely éppen annyi pontot szerzett az idei hat forduló alatt Gellei Imrével, amennyit korábban 16 kör alatt Bozsik Péterrel és Mihalecz Istvánnal együtt, azaz tízet  már az 5. percben megszerezte a vezetést.

A gólszerző az egerszegiek régi-új játékosa, Waltner Róbert volt, aki a jelek szerint csak Magyarországon partner a támadások befejezésekor…
Érdektelenség ide, tétnélküliség oda, a Pécs becsülettel ment előre, és igyekezett feltörni a télen Sebők Vilmossal megerősített vendégvédelmet – a ZTE a tavasszal csupán három gólt kapott, ami dicséretes, ellenben a meccsenkénti egy rúgott gólos átlagon van még mit javítani.
S javított is: a félidő végéhez közeledve Gyánó Szabolcs is betalált, ekkor egyébiránt már 1–1 állt az eredményjelzőn, hiszen korábban Kerekes Zsombor már egyenlített.
Az első felvonás hangulata a fordulást követően sem változott. Pontosabban hangulattalansága, hiszen amiatt, hogy a felek úgy érezték, voltaképpen nem oszt, nem szoroz, milyen eredmény születik, leginkább egy felkészülési meccset idéztek a látottak. Ennek csupán egyetlen előnye volt – hátránya annál több… – mégpedig az, hogy a mifelénk nem ritka, kíméletlen belépők abszolút elmaradtak. (Így Bede Ferenc számára rutinmunkát jelentett a bíráskodás.) A folytatásban a szép akciók is elmaradtak, ezen azonban már nem is lepődtünk meg. A ZTE visszahúzódva, kontratámadásokra rendezkedett be, és előrevágott labdákkal próbálta helyzetbe hozni a sáros talajon a magas pécsi védők között ficánkoló Waltnert.
Nem volt akkora a veszély, mint ahogyan azt a kép mutatja: Kocsárdi Gergelynek (fehér mezben) nem a védekezés emésztette fel az energiáját (Fotó: Laufer László)
Nem volt akkora a veszély, mint ahogyan azt a kép mutatja: Kocsárdi Gergelynek (fehér mezben) nem a védekezés emésztette fel az energiáját (Fotó: Laufer László)
Nem volt akkora a veszély, mint ahogyan azt a kép mutatja: Kocsárdi Gergelynek (fehér mezben) nem a védekezés emésztette fel az energiáját (Fotó: Laufer László)
"Nagy Tamás, hozd már le Kerekest!" – üvöltötte torka szakadtából néhány Pécs-drukker, miután megunta a nyurga támadó csetlését-botlását, na meg azt, hogy büntetőből sem volt képes betalálni Varga Zoltán kapujába. A 11-es elvégzése előtt többen föl is vetették, jó, hogy nem a Széchenyi térről fut neki a labdának…
Nagy Tamás mindazonáltal le is cserélte Kerekest, bár aligha a nézők kedvéért… A mérkőzés vége felé mindinkább mezőnyfölényben futballozott a Pécs, ám komolyabb gólhelyzetet nem tudott kialakítani. Sőt még egyszer a kapujába került a labda, azaz a vége 1–3 lett, ami azt jelenti, hogy a Pécs a tavasszal továbbra is nyeretlen a bajnokságban.
Kérdés, hogy egy olyan együttest, amelyik épp csak lemaradt a felsőházról, hogyan lehet motiválni a folytatásban. A Pécset egységes csapattá formáló Nagy Tamásnak nem lesz könnyű dolga… ---- 5. perc: Kocsárdi adott be jobbról, középen Waltner az ötösről a jobb alsó sarokba fejelte a labdát. Németh kapus csak beleérni tudott a labdába, de kiöklöznie nem sikerült.
0–1
7. perc: Kerekes tízméteres, jobblábas, középre tartó erős lövését követően Varga Zoltán kiütötte a labdát.
14. perc: Koltai beadását követően Kerekes estében, Sebők Vilmos által szorongatva, jobb lábbal, hat méterről fölé rúgta a labdát.
19. perc: Kulcsár 20 méterről, ballal lőtt, Varga kapus kiütötte a labdát, Kerekes pedig három méterről, bal belsővel a kapu közepébe gurította azt.
1–1
25. perc: Egy előre ívelést követően Kerekes a 16-os vonalán mellre vette a labdát, majd néhány méteres labdavezetés után csúnyán mellé és fölé lőtte azt.
29. perc: Vranjes 23 méteres szabadrúgása után megpattant a sorfalon a labda. Bajúsz a bal kapufánál, a gólvonaltól két méterre, becsúszva rosszul találta el a labdát, amely az alapvonalon túlra került.
35. perc: Koplárovics bal oldali beívelése után Waltner egyből, jobbal, hat méterről, laposan a kapu közepébe lőtte a labdát, Bede játékvezető viszont les miatt – egyáltalán nem biztos, hogy jól döntve – érvénytelenítette a gólt.
39. perc: Nagy Lajos ugratta ki középen Gyánót, aki ballal, 12 méterről kiinduló, majd megtorpanó Németh felett a léc alá emelte a labdát.
1–2
57. perc: Koltai és Kerekes egyedül vezethette rá a labdát Csókára. Koltai elhúzott a hátvéd mellett, de ahelyett, hogy kapura lőtt volna, Kerekest akarta helyzetbe hozni, de ezzel túlbonyolította az akciót, így Csóka becsúszva szögletre szerelhetett.
61. perc: Koltait Csóka fellökte a 16-oson belül. A megítélt 11-esből Kerekes jobb belsővel fölé lőtte a labdát.
65. perc: Koltai betört a büntetőterületen belülre. Kicsit kisodródott, de még így is jobbal, hét méterről lőni tudott, de éppen Varga Zoltán lábát találta el.
66. perc: Sabo 15 méterről lőtt, a kapu bal oldalába tartó labdát Németh szögletre mentette.
90. perc: Sipos lerántotta Szamosit a 16-oson belül, amiért tizenegyes járt. Waltner előbb jobbal a kapu közepébe lőtte a labdát, de Bede megismételtette a büntetőt, mert beléptek a 16-oson belülre. Az ismétlésből Sebők Vilmos a léc alá lőtte a labdát.
1–3 ---- Megdolgoztunk a sikerért, sajnálom a játékosaimat, felmenteni viszont nem tudom őket, mert a tizenegyest és a százszázalékos helyzeteket be kell rúgni. A ZTE nem érdemtelenül vitte el a három pontot.
Nagy tamás a PMFC vezetőedzője

Tudtuk, hogy az alsóház listavezetőjéhez érkezünk, és a Pécs valóban igen szervezetten játszott. Nagyon értékesnek tartom a három pontot, és örülök, hogy nyíltabb lett az alsóházi versengés.
Gellei imre a ZTE vezetőedzője ---- Noha szakadt az eső, nagyszombat volt, a hazai együttes hátrányban játszott, a kisszámú pécsi drukker mégis kitartott a csapata mellett. Ilyen helyzetben őket mindenképpen dicséret illeti.

Az egész napos esőzések nyomán a Pécs pályájának kezdőköre szinte teljes egészében vízzel telt, és további tócsák éktelenkedtek a tizenhatoson és annak előterében. Mindez néha igencsak megnehezítette a játékosok dolgát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik