A paródia ezúttal kizárt

H. B., K. I.H. B., K. I.
Vágólapra másolva!
2004.02.24. 20:36
Címkék
Szombaton  ha az időjárás is engedi  folytatódhatnak az Arany Ászok Liga küzdelmei, és majd a Megyeri útra lesz érdemes odafigyelni. Az Újpest és a Győr ugyanis egyaránt új edzővel vág neki a tavasznak: a liláknál Mezey Györgyöt váltotta Mészöly Géza, míg az ETO-nál az igazgatóként is dolgozó Reszeli Soós Istváné lett a kispad.
A rutinos Reszeli Soós István (kis képünkön) bizonyára tudna súgni Mészöly Gézának – ha nem éppen egymás ellen meccselnének… (Fotók: Németh Ferenc)
A rutinos Reszeli Soós István (kis képünkön) bizonyára tudna súgni Mészöly Gézának – ha nem éppen egymás ellen meccselnének… (Fotók: Németh Ferenc)
A rutinos Reszeli Soós István (kis képünkön) bizonyára tudna súgni Mészöly Gézának – ha nem éppen egymás ellen meccselnének… (Fotók: Németh Ferenc)
A rutinos Reszeli Soós István (kis képünkön) bizonyára tudna súgni Mészöly Gézának – ha nem éppen egymás ellen meccselnének… (Fotók: Németh Ferenc)
A rutinos Reszeli Soós István (kis képünkön) bizonyára tudna súgni Mészöly Gézának – ha nem éppen egymás ellen meccselnének… (Fotók: Németh Ferenc)
A rutinos Reszeli Soós István (kis képünkön) bizonyára tudna súgni Mészöly Gézának – ha nem éppen egymás ellen meccselnének… (Fotók: Németh Ferenc)
Múlt hét péntek óta vezeti a Megyeri úti edzéseket Mészöly Géza. A fiatal szakembernek nem volt sok ideje arra, hogy istenigazából megismerje a játékosokat, ám ő inkább attól tart, hogy elmarad a találkozó.
– Úgy tudom, igencsak bizonytalan a mérkőzés megrendezése – beszélt a Megyeri úti pálya állapotáról a vezetőedző. – Kedden pályára léptünk, amikor lefotózták a csapatot, de a fű gyakorlatilag használhatatlan.
– Tegyük fel, lesz mérkőzés. Ön korábban az NB I B-s REAC vezetőedzője volt, akkor találkozhatott már a Győr jelenlegi szakvezetőjével, Reszeli Soós Istvánnal.
– Többször is összefutottunk, amikor ő volt a Diósgyőr ügyvezető igazgatója, de egymás ellen úgy még nem mérkőztünk, hogy ő ült volna az ellenfél kispadján. Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy jól felkészített együttes lehet a vendégünk szombaton.
– Ha pályára lépnek a Győr ellen, akkor nem lesz könnyű dolguk, hiszen nemcsak az ellenféllel, hanem a pályával is meg kell majd küzdenünk.
– Abban mindenki biztos lehet, hogy nem a szép játék, hanem a küzdelem dominál majd. Erre is fel kell majd készítenem a játékosokat, a futball minősége ezúttal másodlagos lesz. Az nyeri majd meg a mérkőzést, aki jobban alkalmazkodik a sárhoz vagy a jéghez.
– Mivel még nincs egy hete sem, hogy önt kinevezték az Újpest edzőjének, gondolom, nem keseredne el, ha elmaradna a találkozó, hiszen időt nyerne az ismerkedésre.
– Az ismerkedésen már túl vagyunk… Egyre inkább tisztában vagyok a labdarúgók képességeivel is. Eddig remek munkát végeztek a futballisták, egy rossz szavam sem lehet rájuk. Semmi különöset nem kívánok a csapattól szombaton, csak azt, hogy küzdjön és nyerjen. Persze, nem lenne hátrány, ha kapnánk még egy kis időt, de leginkább attól félek, hogy valaki megsérül a zord körülmények miatt.
– Esetleg Szanyó Károly is pályára léphet a Győr ellen?
– Jó kérdés! Ha jól tudom, akkor Szanyó Károly péntekig választ ad arra, hogy visszatér-e a Megyeri útra.
Reszeli Soós István is jól emlékszik a REAC és a Diósgyőr mérkőzésére, és igencsak tiszteli ifjú kollégáját.
"Természetesen nagyon jól ismerem Mészöly Gézát, és igen jó véleménnyel vagyok róla – mondta a győri szakmai igazgató. – Még a nyolcvanas évek második felében, amikor Bicskei Bertalan mellett dolgoztam, az ifjúsági válogatottnál ismertem meg közelebbről Gézát, mint labdarúgót. Különösen nagyra értékeltem azt, hogy nem élt vissza a Mészöly névvel. Egy B-licences edzőtanfolyamon találkoztunk ismét, amelyet akkor Csank János irányított, és az egyik este különböző szórakoztató feladatok megoldására kérték az edzőjelölteket. Géza például azt a feladatot kapta, hogy parodizálja az edzőként remek eredményeket elérő, a futballért szívvel-lélekkel élő édesapját, akit köztudottan rajongásig szeret. Ezt a feladatát aztán színészi módon, kiválóan oldotta meg, teljes sikert aratva a jelenlévők között."
Persze, bármennyire is kedveli Reszeli Soós István Mészöly Gézát, szombaton szívesen felbosszantaná a lilák edzőjét – más kérdés, hogy a talaj miatt ő is bosszankodik majd.
"Újpestről érkezett hírek szerint még az sem biztos, hogy egyáltalán sor kerül a találkozóra. Mi sokáig sima, műfüves, majd az utóbbi időben ugyancsak jó állapotú pályán készültünk. Jelen állás szerint Újpesten irreális lesz a talaj, ebből fakadóan mást kell játszani, de így is irreális eredmény várható."


Békéscsaba–Balaton FC
Szombat, 14.00. V: Szabó Zs.
Békéscsaba. Supka Attila vezetőedző örülhet, hogy egyre több sérültje és betege gyógyul. A tréner amondó, bár néhányan sokat kihagytak az alapozó munkából, azért nagyjából sikerült elvégezni a feladatokat az elmúlt két hónapban.
Balaton FC. Sallói István távozása óta megindult a találgatás: ki lesz a klubigazgató utódja? Kuti István, a Balaton FC tulajdonosa kedden rövidre zárta a témát azzal, hogy úgy döntött: a tavaszi idényben nem töltik be a klubigazgatói pozíciót.
A pálya állapota: A meteorológia további csapadékot ígér az ország dél-keleti tájaira, így a most igencsak mély talaj állapota várhatóan tovább romlik, de ahogy itt mondják, még mindig jobb, mint a hó, meg a fagy.

Újpest–Győri ETO (TV: m+)
Szombat, 18.00. V: Megyebíró J.
Újpest. Nem tudni, pályára lép-e Kovács Zoltán a Győr elleni mérkőzésen. A lilák csapatkapitányának még él a hongkongi ajánlata, de továbbra sem írta alá a szerződését. Ha megérkeznek a papírok szombatig és azokat ellenjegyzi a támadó, már nem szerepelhet a nyitányon.
Győr. Biztosan nem lehet ott a rajton a közlekedési balesete után csigolyáját fájlaló Balás Gergely, valamint a még lemaradásban lévő új játékos, a szerb-montenegrói Djordje Vlajics.
A pálya állapota: Jelenleg kicsi az esélye annak, hogy szombaton mérkőzést rendezzenek Újpesten, döntés pénteken várható.

MTK–Lombard FC Haladás
Szombat, 18.00. V: Ábrahám A.
MTK. Nincs könnyű helyzetben Egervári Sándor, a bajnokcsapat mestere: eltiltások és sérülések miatt kevés pályára küldhető mezőnyjátékosa maradt. Torghelle Sándor például Cipruson remekül teljesített a válogatottal, rá a mesteredző a piros lapja miatt mégsem számíthat.
Lombard. Bozsik Péternek két játékos sérülése okoz gondot. Somfalvi Csaba térdében a szalagok megnyúltak, az argentin Coterára pedig azért nem számíthat a szakmai igazgató, mert combizomhúzódása nem jött rendbe.
A pálya állapota: Kedd délután esett Budapesten az eső, esett a hó, úgyhogy könnyen lehet, nem tudnak majd meccset rendezni a Hidegkuti-stadionban.

Zalaegerszegi TE–Pécsi MFC
Szombat, 18.00. V: Bede F.
ZTE. Molnár László, egykori FIFA-játékvezető a szabályokat és az új változásokat ismertette a ZTE játékosai számára. Ezt követően a focisták is tollat fogtak, és megválasztották az új csapatkapitányt: a válogatott Molnár Balázs kapta a legtöbb voksot, helyettese Kocsárdi Gergely lett. Szerdán 17.30 órakor a Megyeháza nagytermében szurkolói ankétot tartanak, az összejövetelen a ZTE vezetői, Gellei Imre vezetőedző és segítőin kívül ott lesznek a csapat meghatározó játékosai.
Pécs. Pécsett nagyon várják már, hogy a szerb Mico Vranies játékengedélye megérkezzen Oroszországból. Pázmándy Zsolt ügyvezető elmondta, hogy három hete elküldték az erre vonatkozó kérésüket, de azóta erre nem kaptak választ. Vranies legutóbb az orosz első ligás Uralan Elyszta labdarúgója volt – a 187 centis, 81 kilós játékos tavaly február elsején írt alá kétéves szerződést az oroszokkal, azonban csak 21 mérkőzésen szerepelt a színeikben, gólt nem is lőtt.
A pálya állapota: Az időjárás Zalában is zord, kedden délután esett a hó, a játéktér talaja mély, de Gellei Imre vezetőedző úgy készül, hogy szombaton mérkőzést játszanak a pécsiek ellen.

Matáv Sopron–FTC (TV: RTL Klub)
Vasárnap, 14.00. V: Kassai V.
Sopron. Hőemelkedése miatt kérdésessé vált az U21-es válogatottal a múlt héten Skóciában járó Huszti Szabolcs játéka az első fordulóban. A Ferencvárostól kölcsönkapott középpályás egyébként elvileg pályára léphet a zöld-fehérek ellen is, ám betegsége miatt könnyen lehet, hogy már az első soproni meccsén hiányzik majd a csapatból. Ugyanakkor már a többiekkel edz a korábban betegeskedő Bagoly Gábor, Milinte Árpád és Tóth Mihály is.
FTC. A zöld-fehér hívek hetek óta összeállíthatták a klub hivatalos honlapján – www.ftc.hu – az őszi idény csapatát, s az elmúlt hónapok "válogatottját". A játékba csaknem 3000 fradista kapcsolódott be, s a legtöbb szavazatot Gera Zoltán kapta, akit 2390-en tettek be az álomcsapat csatársorába. Mögötte Szűcs Lajos (2387) végzett, míg a harmadik legtöbb szavazat Dragóner Attila (2196) neve mellé került, a középpályások közül pedig Lipcsei Péter (2184) kapta a legtöbb voksot.
A pálya állapota: A hétfői kiadós havazás során nyolc centiméteres hó hullott a Káposztás utcai pálya gyepére, így Dajka László csapata egyelőre nem tud a stadionban készülni. A soproni pályamunkások azonban állítják, nem marad el a Ferencváros elleni derbi, elvégre rövidesen eltakarítják a havat a játéktérről.

A DVSC-MegaForce–Videoton mérkőzést március 10-én vagy 17-én játsszák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik