Rósa Henrik új szerződése

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.02.08. 20:25
Címkék
Az már korábban kiderült, hogy Rósa Henrik elhagyja az Újpestet  a Megyeri útiakkal közös megegyezéssel szerződést bontott a középpályás , és az eddig kiszivárgott hírek, no meg a labdarúgó által tett nyilatkozatok alapján biztosra vehető volt, hogy az NB I B-s Vasasban, avagy az Arany Ászok Liga újoncánál, a Pécsi MFC együttesében folytatja majd a pályafutását. Ehhez képest meglepetés, hogy a futballista szóban megegyezett az MTK vezetőivel arról, hogy kék-fehérben szerepel majd az elkövetkezendő fél évben. Rósa Henrik ma repül a Hungária körútiak után, hiszen az MTK a törökországi Antalyában edzőtáborozik.
(Fotó: Németh Ferenc)
(Fotó: Németh Ferenc)
(Fotó: Németh Ferenc)
(Fotó: Németh Ferenc)
(Fotó: Németh Ferenc)
(Fotó: Németh Ferenc)
– Éppen kapkodva csomagol, vagy azért ennyire nem jött hirtelen az MTK ajánlata?
– Nem tegnap vetődött fel először annak a lehetősége, hogy a kék-fehér egyesület játékosa legyek – mondta Rósa Henrik. – Amikor először megjelent a lapokban, hogy szerződést bontanak velem Újpesten, már hívott is Egervári Sándor, az MTK vezetőedzője, és megkérdezte, lenne-e kedvem az ő csapatában játszani. Tájékoztatott arról, hogy mi a helyzet a klubnál, elmondta, szüksége lenne még néhány játékosra, és a listáján az én nevem is szerepel. Természetesen igent mondtam, és minden csak azon múlt, hogy mit szól mindehhez Várszegi Gábor, a klub irányítója.
– Mennyi időre köt szerződést?
– Egyelőre csak fél évre írtam alá. A klubnak is és nekem is ez volt a feltételünk, vagyis ebben is az első pillanatban megegyeztünk.
– Mi lett a korábbi jelentkezőkkel, a Vasassal és a Péccsel?
– Az angyalföldiek hosszú időre akartak magukhoz kötni, ehhez nekem nem volt kedvem. A piros-kékek ügyvezető igazgatója, Vancsa Miklós végig nagyon korrekt tárgyalópartner volt, de nem tudtunk megegyezni a szerződés időtartamában. A Péccsel megrekedtek a megbeszélések, az okokat nem szeretném különösebben firtatni, nem is fontos ma már. Az MTK-nál valószínűleg megkapom a lehetőséget, és leginkább ez szólt a kék-fehérek mellett.

Egervári Sándor személye is szerepet játszott Rósa Henrik döntésében, hiszen korábban Dunaújvárosban közösen komoly sikereket értek el. "Természetesen az, hogy Egervári Sándor az MTK mestere, jelentős motivációt jelentett – mondta Rósa Henrik. – Szeretnék újra azon a szinten játszani, mint korábban a Dunaferrben, meg akarom változtatni a szurkolókban ősszel kialakult véleményt, amely szerint már nem vagyok a régi. Az MTK-ban lesz alkalmam ezt bizonyítani, csak rajtam múlik, hogy élek-e vele."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik