Három gól és mellé két gólpassz

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.01.13. 20:41
Címkék
Ez Németország: Oberhausenben az elmúlt napokban szinte szakadatlanul zuhogott, és félő volt, hogy a kedd délelőtti edzésre sportszer és stoplis cipő helyett úszósapkát és fürdőnadrágot kell felvenni, azonban a játékosokat kiválóan előkészített pálya fogadta.
Ez Németország: bár az Oberhausen csapata is a tavaszra készül, s arra számíthattunk, hogy Jörn Andersen, a másodosztály éllovasának vezetőedzője alaposan meghajtja majd a futballistákat, a szakember a foglalkozás előtt közölte, hogy Tokody Tibornak nem kell aggódnia a fájós bokája miatt, mert egy könnyed edzést tervezett. Itt a futballisták nem róják számolatlanul a köröket a pálya mellett, nincs több kilométeres erdei futás, vannak viszont frissítő és játékos gyakorlatok. A bajnokság február elején folytatódik és az első helyen álló csapat ugyanolyan edzéseket végez, mint szezon közben.Az átmozgatás után két részre osztották a csapatot, és a sárga trikósok a trikó nélküliek ellen futballoztak kétszer harminc percet. Tokody Tibornak szinte csak jó megmozdulása volt. Csapata 6–1-re győzött és a kétszeres válogatott támadó három gólja mellett két gólpasszt is adott. Szakmai indokok alapján az edző azonnal itt tartaná Tokody Tibort, ám most jön az ügy nehezebbik része, az Oberhausennek az Újpesttel kell megegyezni a játékos átigazolásáról. Nem lehetnek nyugodtak az adós újpestiek

Tokody Tibor eladása részben megmentheti a roppant nehéz gazdasági helyzetben lévő Újpestet. Gyulay Zsolt ügyvezetőnek fejfájást okozhat, hogy január 16-án például kiköltöztethetik a lila-fehéreket, ha nem fizetnek bérleti díjként 14 millió forintot a Sportfolió Kht.-nek, ráadásul ott van még egy igen komoly, állítólag többszázmilliós APEH-tartozás is: "Éppen az imént tárgyaltam a Sportfolióval, hamarosan rendezzük majd a tartozást – mondta az igazgató. – Az APEH-tartozásunk meglétét csak az adóhatóság állítja."
A sportminisztérium sajtófőnöke, Szigetvári Viktor MTI-nek adott nyilatkozata mást sejtet. A GyISM álláspontja: e helyzet sérti a versenysemlegességet: míg egyes vidéki klubok saját költségen üzemeltetik a stadionjukat, addig néhány budapesti egylet még az önköltségi díjat sem fizeti. Az ügyben Gyurcsány Ferenc sportminiszter Szieben László ligaelnökkel tárgyal a jövő héten.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik