Kovács Zoltán negyedszer duplázott

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2003.11.16. 20:59
Címkék
Kettesével lépdel előre Kovács Zoltán  az újpesti támadó ebben a bajnokságban negyedszer rúgott két gólt, így nyolc találatával vezeti a góllövőlistát, és ami említést érdemel, 15-szörös válogatott játékos csak a Debrecen és a Zalaegerszeg kapujába talált be. A szombati Kovács-duplával és gólpasszával nyert az Újpest a ZTE ellen 32-re.
Kovács Zoltán megtalálta a góllövőcipőjét (Fotó: Danis Barna)
Kovács Zoltán megtalálta a góllövőcipőjét (Fotó: Danis Barna)
Kovács Zoltán megtalálta a góllövőcipőjét (Fotó: Danis Barna)
Kovács Zoltán megtalálta a góllövőcipőjét (Fotó: Danis Barna)
Kovács Zoltán megtalálta a góllövőcipőjét (Fotó: Danis Barna)
Kovács Zoltán megtalálta a góllövőcipőjét (Fotó: Danis Barna)
– Annak örülök a legjobban, hogy a legjobb hat csapat között vagyunk – mondta a Kokó becenévre hallgató csatár. – Persze akkor lennék a legboldogabb, ha dobogón állna az Újpest, ugyanis az eddigi mérkőzéseken mutatott játékunk alapján az élmezőnyhöz is tartozhatnánk… Túl sok volt a döntetlen. De már nincs értelme hátrafelé tekinteni, nem kell keseregni az elveszített pontok miatt, hanem előre kell tekinteni.
– Hát, ha csak a Debrecen és a Zalaegerszeg ellen játszanának ebben a bajnokságban, akkor ön is több gólnál tartana és az Újpest is előrébb állna…
– E két csapatnak rúgtam nyolc gólt, ami jól hangzik, de nincs ebben semmi különös, mert egyszerűen csak szerencsém volt. Néhány találkozón nem volt esélyem a gólszerzésre, de a bajnokik jó részén több helyzetem is akadt, de sokszor balszerencsés voltam. Mondjuk, jó lett volna kicsit szerencsésebb elosztásban lőni a gólokat, mondjuk egyet a Haladásnak, vagy a Ferencvárosnak, mert akkor több pontunk lenne.
– Az elmúlt négy mérkőzésen mindig az Újpest vezetett, de csak Zalaegerszegen tudott nyerni.
– Ne is mondja, mi is megijedtünk, amikor a második percben vezettünk egy nullára. Kicsit görcsösek lettünk, és féltünk, hogy újra csak döntetlen lesz a meccs vége. A ZTE is kiegyenlített, és nagyon szomorú lettem volna, ha megint balszerencsés körülmények között veszítünk pontokat. Nagy kő esett le a szívünkről… Ráadásul egy jó csapatot győztünk le, a szombati mérkőzés alapján a Zalaegerszegnek nem a kiesés ellen, hanem a felsőházi helyekért kellene küzdenie. A zalaiak játsszák a futballt, nem úgy, mint néhány gárda, amelyik sokkal előrébb tart, mint a ZTE vagy mi.
– Miképpen élik meg azt, hogy továbbra is anyagi gondokkal küzd a kft.?
– Nekünk ez a bizonytalan helyzet sokba került, és nem csupán az elmaradt fizetésekre gondolok, hanem az elveszített pontokra is. Sajnos nagyon sok gólt kapunk a mérkőzések utolsó tíz percében, és ebben biztosan közrejátszik az, hogy problémákkal küzdünk. A mérkőzéseken persze ez nem foglalkoztat minket, de a mindennapokból nem lehet kizárni a gondokat, és odahaza mindegyikünknél gyakran szóba kerül a pénzhiány.
– Megélhetési problémáik vannak?…
– Több csapattársamnak napi gondjai vannak, és most nem feltétlenül a fiatalokra kell gondolni, hanem egy-két idősebb labdarúgóra is… Azonban a problémák ellenére is játszottunk jó meccseket, és most már végre nyertünk is. Nem adjuk fel a küzdelmet, megyünk tovább, most már a Pécs elleni mérkőzésre koncentrálunk, aztán következik a Ferencváros elleni rangadó, és az eredményességet illetően csak azt mondom: az őszt a felsőházban szeretnénk zárni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik