A látványos gólok meccse volt

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2003.11.01. 21:39
Címkék
Aki lemaradt a péntek délután megrendezett találkozóról, az bizony sajnálhatja. Hatalamas iram és küzdelem, élvezetes játék, káprázatos gólok jellemezték a mérkőzést. Ezúttal nem kell fukarkodni a jelzőkkel, mert magyar pályán ilyen közönségszórakoztató összecsapást az utóbbi években nemigen láthattunk.
A Debrecen-specialista Kovács Zoltán korai vezetőgóljára a Loki erőfeszítései ellenére nem érkezett válasz, Erős Károly bombájával – a középpályás egészen valószínűtlen lábtartással rúgta meg a labdát – pedig meglepetésre jelentős hátrányba kerültek a hazaiak. Ám még mielőtt kétségbeeshettek volna a piros-fehér szurkolók, Nikolov Balázs egy látványos találattal szépített. A DVSC-Megaforce a második félidőben is futott az eredmény után, mert Éger László hiába egyenlített büntetőből, az időközben megfogyatkozott Újpest Kovács Zoltán révén ismét előnyt szerzett. A vendéglátók támadói nem tündököltek, a védők viszont igazi csatárerényeket csillogtattak. Ezt igazolja, hogy egy harmadik hátvéd, Selymes Tibor is feliratkozott látványos találattal a góllövők közé.
A hajrában a Debrecen nagy erőket mozgósított a győztes találat megszerzéséért, ám a tíz emberrel futballozó lilák sem ásták be magukat a saját kapujuk elé, emberhátrányban is megpróbálták letámadni ellenfelüket, és a megszerzett labdákból veszélyesen kontráztak, így az utolsó percig nyílt volt a mérkőzés.

Percről percre

10. perc: Simek jobbról adott be, Kovács Zoltán kilenc méterről előrevetődve csúsztatta a kapu jobb oldalába a labdát, Tomic csak beljebb tudta ütni.
0–1
37. perc: Kovács Zoltán fejéről Erős elé került a labda, aki felugorva, középről, kapásból, 25 méterről, jobbal, félmagasan a kapu bal oldalába lőtte azt.
0–2
39. perc: Nikolov tört előre a jobb oldalon, majd gondolt egyet, és 28 méterről a kapu jobb felső sarkába lőtte a labdát.
1–2
65. perc: Böőr a felezővonaltól indulva szólózott végig, betört a tizenhatoson belülre, ahol Vanczák buktatta. Tizenegyes. A szabálytalanságért a vétkesnek sárga lap járt, ám mivel korábban már kapott egyet, Megyebíró játékvezető a piros lapot is felmutatta. Éger végezte el a büntetőt, és a jobbra mozduló kapus mellett jobbal, laposan a kapu bal oldalába lőtte a labdát.
2–2

Ronald Habi (balra) gyakran kisegítette a debreceni védôket, ennek ellenére az újpesti csatár, Simek Péter két gólt is elôkészített (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Ronald Habi (balra) gyakran kisegítette a debreceni védôket, ennek ellenére az újpesti csatár, Simek Péter két gólt is elôkészített (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Ronald Habi (balra) gyakran kisegítette a debreceni védôket, ennek ellenére az újpesti csatár, Simek Péter két gólt is elôkészített (Fotó: Czeglédi Zsolt)
68. perc: Jobb oldalon futott az újpestiek akciója, Simek jó ütemben tálalt Kovács Zoltán elé, aki jobbal nyolc méterről Tomic mellett a kapu jobb oldalába továbbított.
2–3
72. perc: A bal oldalon Bajzát ugratta ki Selymest, aki éles szögből, 13 méterről, ballal a kapu bal felső sarkába lőtte a labdát.
3–3




Mestermérleg

Szentes Lázár a DVSC-MegaForce vezetőedzője:

A meccs statisztikája és a mutatott játékunk alapján meg kellett volna nyernünk ezt a találkozót. Kevéssé vigasztal, hogy látványos, gólokban gazdag mérkőzést vívtunk.

Mezey György Az Újpest FC szakmai igazgatója:
Remek gólokkal tarkított, óriási összecsapáson vagyunk túl. Szerintem a nézők a két jól felkészített együttes küzdelmének minden pillanatát élvezhették. Sok sikert kívánok a Debrecennek az UEFA-kupában.

Fény és árnyék

Kovács Zoltán már számtalanszor bizonyította, hogy kiváló csatár. Ha valaki kételkedett volna benne, most újfent meggyőződhetett erről a tényről. A vendégek mindössze négyszer lőttek kapura, ám ebből három gólt értek el, és Kovács – csakúgy, mint a Megyeri úton – duplázott a Debrecen ellen.

A nem mindennapi mérkőzést a Magyar ATV jóvoltából nemcsak azok láthatták, akik ellátogattak az Oláh Gábor utcai stadionba. Ám sajnos egy technikai malőr miatt a közvetítést csak a 12. percben kezdődhetett el. Ekkor már 0–1-et mutatott az eredményjelző tábla…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik