NB I B: FC Szeged–Pápa 1–1

THÉKES ISTVÁNTHÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2003.09.14. 00:29
Címkék
SÁRGA LAP
Czifrák (Sátori gáncsolásáért) a 28., Süle (Kurucsai buktatásáért) a 66., Stevica (Dobó megrúgásáért) a 82. percben
SZÖGLETARÁNY: 3:2 (1:1)

34. perc: Tóth Attila átadásából Fe-renczi harminc méterről, a jobbösszekötő helyéről a jobb felső sarokba lőtte a labdát. 1–0
39. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Pápa a szegedi kaputól 25 méterre, a jobbösszekötő helyén. Germán ballábas lövését követően a labda irányt változtatott a sorfalon, és a tehetetlen Dobó mellett a jobb sarokba perdült. 1–1

A Szeged a legutóbbi két mérkőzését megnyerte, míg a Pápa a múlt vasárnap pontot rabolt a listavezető Honvédtól, azaz két jó formában lévő együttes feszült egymásnak. A hazaiak fölénye jegyében telt az első negyvenöt perc, Szalai István tanítványai nagy erővel támadtak, szinte kapujukhoz szegezték ellenfelüket – jó ideig eredmény nélkül. Az első félórában Tóth Attila két veszélyes szabadrúgása elkerülte a pápai kaput, míg a 27. percben Kurucsai András közeli lövését védte Szép Tamás. Az első félidő hajrájában Ferenczi Attila egy jól eltalált lövéssel juttatta vezetéshez csapatát. A gól után is jobbára a vendégek térfelén pattogott a labda, ilyen előzmények után a meglepetés erejével hatott a dunántúliak egyenlítő gólja. A fordulást követően is mezőnyfölényben futballoztak a szegediek, ám ez az eredményen nem látszott. A pápaiak szervezetten védekeztek, s a gyakran kinyíló hazai védelem mellett kialakítottak néhány veszélyes helyzetet. A mérkőzéslabdát a 83. percben Kulacsik Tamás puskázta el: a hazai csatár közeli lövését vetődve védte Szép Tamás.

Mestermérleg
Szalai István:
– Azért nem nyertünk, mert az első félidőben kihagytuk helyzeteinket. Minden pont értékes, összességében elégedett vagyok.
Szabó András: – A hatórás utazás miatt fáradtan mozogtunk az első félidőben. Pihenő után vitézül birkóztak játékosaink. Úgy érzem, rászolgáltunk a döntetlenre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik