A Szuperkupára hangol a bajnok

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2003.07.15. 21:32
Címkék
"Egy ütemmel előbb kell passzolni, vagy arról a helyről már el kell rúgni.A mondat az MTK Hungária REAC felkészülési találkozó 35. percében hangzott el, mégpedig az MTK kispadjánál, Egervári Sándor szájából.
A mesteredző kijelentése arra utalt, hogy Zavadszky Gábor ziccerben nem paszszolta oda a labdát a kapu előtt egyedül érkező Torghelle Sándornak, majd ahelyett, hogy lőtt volna, belevezette a labdát az NB I B-s alakulat védőjébe, Némedi Norbertbe. Pedig ekkor már 1–0-ra vezetett az első osztályú együttes, igaz, azt nem lehetett állítani, hogy a kék-fehérek fölényben is futballoztak volna. A mérkőzés első 35 perce egyértelműen megmutatta, hogy a rákospalotaiak az elmúlt bajnoki évben miért voltak végig versenyben az egyik feljutó helyért… Amint az ismert, a Mészöly Géza által edzett REAC mindössze két ponttal maradt le az első osztályba kerülő Haladás mögött, és ahogy a fiatal szakember az MTK elleni összecsapás előtt fogalmazott: csapata idén is mindent elkövet azért, hogy feljutást érő helyen fejezze be a bajnokságot."A tavalyi negyedik helyezés után nem mondhatom azt, hogy elégedett lennék, ha a REAC egy év múlva mondjuk ötödikként zárna a bajnokságban – mondta Mészöly Géza. – Volt mozgás a játékoskeretünkben, hiszen a meghatározó futballisták közül Polonkai Attila Újpestre, Bíró Szabolcs a Vasashoz, Györök Tamás Siófokra, Werle Tibor pedig a BKV Előréhez távozott, míg a karmester Véber György befejezte aktív pályafutását. Persze, érkezők is vannak, hiszen már biztos, hogy a soproniak volt kapusa, Farkas Balázs nálunk folytatja pályafutását, miként a mi játékosunk, Némedi Norbert a Videotonból, Németh Attila Szombathelyről és Palásthy Norbert Fótról is. Biztos vagyok abban, hogy a Vasas, a Kispest és a Nyíregyháza is hozzánk hasonlóan szeretne dobogón végezni, vagyis azt mondom, nem lesz egyszerű túlszárnyalni a tavalyi negyedik helyezésünket.”Ami pedig a bajnokcsapatot, az MTK Hungáriát illeti, a kék-fehéreknek a REAC elleni összecsapás jelentette a hét végi, Ferencváros elleni Szuperkupa-döntő főpróbáját. A presztízsmérkőzésen Egervári Sándor nem számíthat a sérült Pisont István és Halmai Gábor játékára, és Elek Norbert, Némethy László és Győri János sem futballozhat szombaton. Kulcscsonttörése után a csapat kapitánya, Illés Béla is csak a lelátóról figyelheti a társakat. A július 26-ai bajnoki rajton egész biztosan nem léphet pályára Torghelle Sándor, ugyanis a Kispest-Honvédtól igazolt labdarúgót kiállították a tavaszi szezon végén, és két mérkőzésre szóló eltiltást hozott magával a Hungária körútra. Egervári Sándor szerdán Észak-Írországba utazik, hogy megtekintse az észak-ír bajnok Glentoran és a finn HJK Helsinki Bajnokok Ligája-előselejtezőt. A szakember egyébként a finnekről már rendelkezik információval, hiszen sikerült beszereznie egy videokazettát a Helsinki bajnoki mérkőzéseiről, a Glentoran együttesének erejéről viszont most először győződhet meg.MTK Hungária–REAC 1–1 (1–1)
Puskás Ferenc-stadion, edzőpálya, 100 néző. V: Jármer
MTK: Szántai – Molnár, Komlósi (Pusztai), Juhász (Pandur), Füzi Á. – Czvitkovics, Jezdimirovics (Zabos), Zavadszky, Rednic (Lengyel R.) – Torghelle, W. Silva
REAC: Farkas B. – Dinka, Gabala, Némedi, Gál – Burzi (Kőhalmi), Makra (Felföldi), Németh A. (Hajba) – Nyerges, Lendvai, Havrán (Hajdú)
G: W. Silva, ill. Nyerges

Győztek a fehérváriak

Bodajk–Videoton 1–3 (1–1)
Bodajk, 700 néző. V: Arany
BODAJK: Kaszás – Kurucz (Bari), Ródenbücher, Balogh, Kovács (Miklósvári) – Bori, Salacz J., Kanta Sz. (Imre), Andre (Urbán) – Kanta J., Pálfi (Bene)
VIDEOTON: Turi (Viniczai) – Pantics (Horváth G.), Vochin (Fehér), Koller (Bartyik) – Voicu (Szalai T.), Schwarcz (Tereánszki-Tóth), Kunzo (Tóth B.), Szabó T. (Dvéri), Kóczián (Hercegfalvi) – Savu (Magasföldi), Medved (Földes G.)
G: Pálfi, ill. Medved, Hercegfalvi, Fehér
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik