A Fradi korábbi remek játékosai most féltik csak igazán a klubot

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2003.06.20. 22:49
Címkék
Senki sem tudja, mire készül Várszegi Gábor, az érdekeltek fél-, avagy negyedinformációkat osztanak meg az olvasókkal. A nagy kérdés napok óta az: kiszáll-e Várszegi Gábor a Ferencvárosból, s elfordul-e a magyar labdarúgástól?Mindezt tőle kellene megkérdezni – ha hajlandó lenne nyilatkozni. Kérdés: vajon hasonló szituációban Silvio Berlusconi is hasonló módon tájékoztatná az olasz közvéleményt, no meg a Milan igencsak népes szurkolótáborát?… No, de ez van, mindenki várjon türelemmel, amíg a Fradi többségi tulajdonosa eldönti, mit akar. Addig marad a találgatás, no meg az aggódás. Merthogy a régi fradisták borongósak, és egytől egyig vallják: most morális válságban van a Ferencváros, és ebből bizony nehéz lesz kimászni. Rudas Ferenc a klub korábbi 23-szoros válogatott játékosa, a baráti kör elnöke a következőket mondta: "Sajnos azt kell mondanom, mindaz, ami most történik, várható volt. Sajnos a közönségünk egy része egész évben gyalázta Várszegi Gábort, és sejteni, tudni lehetett, hogy neki ebből elege lesz. Kérdem én: miért fontos bárkinek, hogy ki milyen vallású? Nem akarok itt állandóan nosztalgiázni, de régen csak az volt a fontos, hogy valaki a Fradinak, az MTK-nak vagy az Újpestnek drukkol. Mára mindez megváltozott. Gyűlölködés van a stadionokban. Én még nem felejtettem el azt sem, hogy Torgyán Józsefet is támadták a saját szurkolóink, pedig ha ő akkor nem vállal szerepet, talán ma már nincs is Ferencváros. A jelen helyzetre térve: Szeiler Józsefet is hibáztatom, mert, sajnos, nem állt ki kellően az igazi fradisták mellett. Hagyta, hogy a klub nagyjait szinte elüldözzék innen Nagy Bélától kezdve Novák Dezsőn át Dalnoki Jenőig. Hol van már a Fradi család kifejezés? Minden a pénzről szól, amelyből úgy tűnik, Várszegi Gábor kiszállásával nem sok marad. Félek, olyan súlyos válság ez, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek. Nem hittem volna, hogy ezt megérem, de azt sem tartom kizártnak, hogy senki nem akar pénzt áldozni a Fradira ebben a helyzetben. És sajnos érthető okokból…”

Novák Dezső, a zöld-fehérek kilencszeres válogatottja, a klub korábbi edzője szintúgy indulatos: "Várszegi Gábort támadják, kritizálják, pedig inkább köszönetet kellene neki mondani, amiért ennyi pénzt áldozott a Ferencvárosra. Néhány szélsőséges drukker nem látja be, hogy ő segített a klubon, nélküle tán meg is szűntünk volna. Az ő vezetésével nyugodtan lehetett tervezni a jövőt, hiszen amit ígért, pontosan betartotta. Ez nem kellett sokaknak, most aztán törheti a fejét a vezetés, hogyan másszon ki ebből a szituációból. Nem irigylem őket.”

A 70-szeres válogatott Nyilasi Tibor – aki edzőként bajnoki aranyig vezette a gárdát – diplomatikus válaszában ugyancsak benne volt a féltés: "Sajnos azt kell mondanom, hogy tájékozatlan vagyok, mert egyelőre csupán félinformációkkal rendelkezem. Itt meg ott olvasom, hogy Várszegi Gábor kiszáll a Fradiból, de hát egyetlen újság sem írta ezt kész tényként. Addig nem is hiszem el, amíg nem tőle hallom, vagy legalább nem ad ki valamilyen kommünikét. Azt viszont el kell ismernem, hogy erkölcsi, morális válság van most a Ferencvárosnál, a klub nem nullán, hanem mínusz ötön áll, és olyan káosz uralkodik, amilyen eddig talán soha nem volt. Ebben megvan a vezetők felelőssége is.”

Ifjabb Albert Flórián – ő hatszor szerepelt címeres mezben, és jelenleg az utánpótlással foglalkozik – rövid helyzetelemzése sokatmondó: "Ha Várszegi Gábor kiszáll, lehúzhatjuk a rolót.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik