NB I B: Pontot rabolt a Nyíregyháza

A mérkőzésről tudósított: B. NAGY ZOLTÁNA mérkőzésről tudósított: B. NAGY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2003.06.01. 21:49
Címkék
GÓLSZERZÔ
Kocsis I. a 40. percben, Karkusz beadása után tíz méterről lőtte a labdát a kapu jobb sarkába (0–1). Nyerges a 79. percben, Makra jobb oldali beívelése után nyolc méterről pörgette a labdát a kapu közepébe (1–1)
SÁRGA LAP
Kiskapusi (Lendvai buktatásáért) a 10., Györök (Karkusz gáncsolásáért) a 39., Kádár (Véber buktatásáért) az 54., Burzi (reklamálásért) az 58., Karkusz (Burzi visszarántásáért) a 68., Bábik (Burzi gáncsolásáért) a 74., Kocsis I. (szabadrúgás elvégzésének akadályozásáért) a 93. percben
SZÖGLETARÁNY: 6.3 (2:1)
A kezdeti REAC-lendület negyedóra elteltével alábbhagyott, s a vendégek átvették a játék irányítását. Az első igazán veszélyes akcióra nem kevesebb, mint 23 percet kellett várni, ekkor Győri Zoltán előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de Bíró Szabolcs bravúrral védett. A házigazdák továbbra sem tudták feltörni a nyíregyházi védelmet. A 36. percben Lakatos István került helyzetbe, de a REAC kapusa ezúttal is résen volt, s hárított. Alig telt el három perc, mikor egymás nyakába borulhatott volna a hazai szurkolósereg, de Véber György fejese centikkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Egy perc múlva a REAC-drukkerek arcára fagyott a mosoly, ugyanis Kocsis István remek helyzetfelismerésének köszönhetően megszerezte a vezetést a nyírségi együttes. A gól nem sok változást hozott a játék képében, a rákospalotaiak erőlködtek, de a szünet előtt nem sikerült egyenlíteniük. Hátránya tudatában igen agilisan kezdte a második játékrészt a REAC. Foggal-körömmel harcolva próbálkoztak, de az egyenlítés nem jött össze. Az 58. percben aztán megadatott a lehetőség az eredmény egalizálására, de Lendvai Péter bombáját Németh Viktor a kapufa segítségével hárította. Nem szegte a hazaiak kedvét a kimaradt ziccer, továbbra is teljes nyomás alatt tartották a nyíregyháziak kapuját. A nagy akarást a 79. percben siker koronázta, Nyerges Krisztián egy parádés megmozdulással kiegyenlített. A gól után Kocsis István akár másodszor is betalálhatott volna a fővárosiak kapujába, de a vendégek csatára ezúttal elhibázta a ziccert. A hazaiak második félidei lelkes játékukkal mindenképpen rászolgáltak az egy pontra.

Mestermérleg

Mészöly Géza:
– A második félidőben nagy akarásunknak és futóteljesítményünknek köszönhetően akár meg is fordíthattuk volna a mérkőzést, s három ponttal gazdagabbak lehetnénk.
Buús György: – Jól játszottunk a mérkőzésen, s biztos győzelmet engedtünk ki a kezünkből.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik