Pécsi MFC–Rákospalotai EAC 6–1

HORVÁTH LÁSZLÓHORVÁTH LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2003.05.24. 23:08
Címkék
GÓLSZERZÔ
Pest Krisztián az 1. percben a Bíró Szabolcsról kipattant labdát három méterről, jobb lábbal, a kapu közepébe lőtte (1–0). Ulrich a 35. percben a Horváth Gyula lerántásáért megítélt 17 méteres szabadrúgást jobb belsővel, fejmagasságban a kapu bal oldalába csavarta (2–0). Závoda a 43. percben Gaál visszagurítását követően 18 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát (3–0). Pest Krisztián a 45. percben egy átemelés után a tizenhatosról, jobbal csodaszép gólt lőtt a jobb felső sarokba (4–0). Horváth Gyula az 53. percben a buktatásáért megítélt büntetőből nagy erővel, jobbal a jobb alsó sarokba lőtt (11-esből, 5–0). Lendvai a 65. percben egy 20 méteres szabadrúgás után jobb lábbal a bal felső sarokba lőtt (5–1). Jokisics a 78. percben Lantos átadásával kilépett és tíz méterről, jobbal az üres kapuba ívelt (6–1)

SÁRGA LAP
Halász (megrúgta Burzit) a 21. percben

KIÁLLÍTVA
Gabala a 35. percben
SZÖGLETARÁNY: 2:6 (1:0)

Hazai szempontból ennél jobb kezdést nehéz elképzelni: már a 28. másodpercben vezetést szerzett a listavezető, amelyet Ulrich Roland a 17. és a 28. percben növelhetett volna az előnyt de mindkétszer nagy gólhelyzetben hibázott. Sólyom Csaba, a pécsiek kapusa az első félóra végén nyúlt először labdához, de az sem okozott neki gondot. Ebből is kiderül, hogy a REAC az első félidőben a pécsi kapura teljesen veszélytelen volt. Ezért, sőt, Gabala Krisztián (a védő Horváth Gyulát buktatta) kiállítása és az ebből rögtön lőtt második pécsi gól miatt már semmi jóra nem számíthatott a vendég. Ilyen is régen volt, hogy már a szünet előtt vastapsban tört ki az újmecsekaljai közönség, pedig akkor még csak 3–0 volt az eredmény. Még a szünetig 4–0 lett, ráadásul a fővárosi együttesen a kettős csere sem segített. Kedvetlenül, megalázottan futballozott az emberhátrányban lévő második helyezett, amely újabb gólt kapott. Bár 5–0 után pontrúgásból szépített a REAC, ez sem tette szalonképesebbé a vereségét, ami a PMFC-helyzetek alapján még nagyobb különbségű is lehetett volna.
A PMFC közönségszórakoztató játékkal erősítette meg első helyét az NB I B-ben és fél lábbal már az élvonalban érezheti magát.

Mestermérleg
Nagy Tamás:
– Köszönöm a jó Istennek és az életnek, hogy egy ilyen nagyszerű csapatot kaptam lehetőségül, hogy elindulhassak a pályámon.
Mészöly Géza: – Gratulálok a Pécs győzelméhez, és a várható feljutásához. Rólunk a jövő héten kiderül, hogy milyen csapat is vagyunk igazából.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik