NB I B. Pécsi MFC–Nyíregyháza 3–2

HORVÁTH LÁSZLÓHORVÁTH LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2003.05.10. 22:40
Címkék

GÓLSZERZÔ
Rob a 15. percben Szatmári bal oldali beadását levette, és Kutas mellett tíz méterről jobbal, laposan a jobb alsó sarokba lőtt (0–1). Halász a 40. percben, Ulrich jobb oldali szabadrúgása után az ötösről fejjel a kapu jobb oldalába csúsztatott (1–1). Győri a 71. percben, Turóczi jobb oldali beadását követően egyből, jobb lábbal, nyolc méterről a léc alá továbbította a labdát (1–2). Pest K. a 84. percben a Horváth Gy. által letett labdát jobbal, nagy erővel 14 méterről a jobb felső sarokba rúgta (2–2). Halász a 87. percben: egy előreívelés Szatke fején megcsúszott, és a pécsi hátvéd a cipője orrával, négy méterről a léc alá emelt (3–2)

SÁRGA LAP
Gaál L. (buktatásért) a 16., Kádár (felvágta Pest Krisztánt) a 22., Kiskapusi (Horváth Gy. lebirkózásáért) a 47., Szatke (Pest Krisztiánt buktatta) az 54. percben

SZÖGLETARÁNY: 9:4 (1:4)

Lagymatag, helyzet nélküli mezőnyjáték közepette negyedóra múltán megszerezte a vezetést a vendégcsapat, majd utána pontos, rövid oldalpasszokkal mintha máris az időt kezdték volna húzni. A Nyíregyháza ezek után jó ideig nem vezetett veszélyes akciót, igaz, a pécsiek – hátrányuk ellenére – sem tudták felpörgetni a mérkőzést. A huszonnyolcadik percben azonban Kutas Gábor fejelt a kapufára, majd a félidő hajrájában Halász Gábor révén (ekkor már érett a házigazda gólja) kiegyenlített a Pécs. Kettős cserével lehelt új erőt csapatába a szünetben Nagy Tamás, lendületesebb is lett a házigazdák játéka, már jóval több helyzetük adódott, mint korábban. A Nyíregyháza már alig jutott el az ellenfél tizenhatosára, amikor viszont odaért, a 71. percben újra előnyhöz jutott. A borulátóbb pécsi szurkolók már feladták a mérkőzést, amikor a listavezető behozta egygólos hátrányát, sőt fordítani is tudott. Halász második találata révén a győzelmet is megszerezte. Ehhez némi szerencse és a vendégvédelem négy percen belüli újabb hibája is kellett, no meg az, hogy a pécsiek az utolsó pillanatig nem adták fel, a három pontot ezúttal inkább a meg nem alkuvásuknak és a lelkesedésüknek köszönhetik. Sokat elárul a mérkőzésről, hogy a nyírségiek egyik legjobbja a három kapott gól ellenére Németh Viktor kapus volt.

Mestermérleg
Nagy Tamás:
– Örülök, hogy a sors ezúttal nem tréfált meg bennünket. Mi játszottuk a futballt, nem lett volna igazságos, ha elmaradt volna a győzelmünk. A szívünk átsegített bennünket a holtponton.
Buús György: – Szebb bemutatkozást gondoltam, a játékkal elégedett vagyok, az eredménnyel természetesen nem.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik