NB I B - Pécs-Celldömölk 2-1

HORVÁTH LÁSZLÓHORVÁTH LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2003.04.23. 23:07
Címkék
GÓLSZERZŐ
Jokisics a 45. percben 17 méterről, jobb lábbal óriási gólt lőtt a felső sarokba, a labda a léc alsó lapjáról vágódott a hálóba (1–0). Csernák a 67. percben 30 méteres szabadrúgásból ívelt előre, Sólyom alászaladt a labdának, amely így az üres kapu közepébe hullott (1–1). Horváth Gy. a 90. percben Pest K. jobb oldali beadását az ötösről, jobb belsővel a kapu bal oldalába emelte a labdát (2–1)
SÁRGA LAP
Lengyel (Kordé buktatásáért) a 15., Tóbiás (felvágta Berdót) a 17., Pest K. (letalpalta Dobost) a 20., Kutas (Csernák visszahúzásáért) a 34., Dobos (talpalásért) a 69., Csíkvár (letalpalta Sipost) a 77. percben
KIÁLLÍTVA
Takács Sz. (könyökkel megütötte Kutast, amikor a labda játékon kívül volt) a 83. percben
SZÖGLETARÁNY: 13:2 (4:0)

Mozgalmas volt már az első negyedóra is: a 16. másodpercben Nikola Jokisics révén nagy helyzetet hagyott ki a listavezető, majd kényszerűségből hamar cserélnie kellett Nagy Tamás szakvezetőnek. Bár egykapuzott a baranyai csapat, elég sok hibával játszott, ráadásul helyzeteit rendre kihagyta. A vezetést csak közvetlenül a szünet előtt szerezte meg a PMFC, igaz, szépségdíjas lövésből, ez Jokisics nevéhez fűződik. A második játékrészt vendégtámadások vezették be, a celldömölkieknek több egyenlítési lehetőségük volt, az addig munka nélküli Sólyom Csaba bravúrjai kellettek ahhoz, hogy a pécsiek ne kapjanak gólt. S milyen a kapussors: a 67. percben éppen Sólyom hibájából egyenlített a Celldömölk. Utána persze rohamozott a házigazda, de a belelkesedett vasi gárda már majdnem kihúzta a döntetlent. Aztán a 90. percben a cserecsatár, Horváth Gyula belőtte a győztes gólt, ezzel némi szerencsével nyert a PMFC, amely a helyzetek kihagyásával a saját dolgát nehezítette meg.

Mestermérleg

Nagy Tamás:
– Kölyökképpel indultam ki a kispadra a mérkőzés előtt, és majdnem megfáradt öregemberként tértem vissza a lefújás után az öltözőbe. A csapatnak a büki kudarc után ismét van tartása.

Horváth Tamás: – Ezen a mérkőzésen éreztették velünk, hogy a miénk a kisebb csapat. A feltételek nem voltak egyenlőek, ennek ellenére gratulálok a Pécsnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik