Fehérvárott támad a vírus

SZ. J.SZ. J.
Vágólapra másolva!
2003.02.22. 20:23
Címkék
Igaz, eredetileg úgy volt, hogy ezúttal sem Fehérvárott, hanem a fővárosban, műfüves pályán meccselnek a piros-kékek a Sahtor Doneckkel. De az ukránok nem fogadták el a helyszínt, így a Videoton  kihasználva a kedvező időjárást, és hogy a pályamunkások remekül előkészítették a salakos pályát  végül hazai környezetben fogadta a Pécsi MFC gárdáját.
Szabó Tibor (jobbra) remek igazolás lehet
Szabó Tibor (jobbra) remek igazolás lehet
Szabó Tibor (jobbra) remek igazolás lehet
Szabó Tibor (jobbra) remek igazolás lehet
Szabó Tibor (jobbra) remek igazolás lehet
Szabó Tibor (jobbra) remek igazolás lehet
A fehérváriaknál kialakult a keret. Ami a távozókat illeti: a brazil Sorato és Daniel, valamint Hamar István elköszönt, s hazatért a Videotonnal pénzügyi vitába keveredett szerb Predrag Gajics is. Az újonnan igazolt labdarúgók, Szabó Tibor, Kóczián Ferenc, Gabriel Vochin, Frantisek Kunzo és Ivanov Poljakov ugyanakkor egyre jobban beilleszkednek a csapatba. A korábbi műtött labdarúgók közül Földes Gábor már az első csapattal edz, és várhatóan rövidesen Bekő Balázs is csatlakozhat a társakhoz.
A Sóstói stadionnal kapcsolatban hír, hogy eldőlt: mivel az eredeti elképzelések megvalósítására nincs elég pénz, 7500 helyett csak 4000 szurkoló befogadására lesz alkalmas a fedett főlelátó, ami alatt a szükséges kiszolgálóhelyiségek épülnek meg. Bár akadnak még vállalkozók, akik nem adták fel, és reménykednek, hogy az eredeti tervek szerint zajlik majd a rekonstrukció, erre csekély az esély. Jelenleg egyébként áll az építkezés, de ha az új tervek elkészülnek, folytatják a munkát, és várhatóan a nyárra be is fejezik. Így remélhető, hogy az ősszel már megújult stadionban fogadhatja vendégeit a Videoton. Vélhetően e témáról is szó lesz majd a Videoton Baráti Kör Egyesület szerdán 18 órakor a városháza nagytermében tartandó szurkolói ankétján. Ekkor találkozhatnak a drukkerek először az új játékosokkal és az új szakvezetőkkel.

Videoton FCF–Pécsi MSC 1–1 (1–0)
Székesfehérvár, 500 nézô. V: Földi
VIDEOTON: Végh – Némedi (Sztajonevics), Vochin, Risztics, Kóczián – Tóth B. (Tóth N.), Pomper, Szabó T., Dvéri – Terjék, Róth
PÉCS: Herbert – Máté (Lantos), Dienes, Halász – Sipos, Horváth S. (Berdó), Závoda (Pest K.), Kulcsár, Ulrich (Gaál) – Márton (Jokisics), Horváth Gy. (Kordé)
G: Szabó T. (11-esbôl), ill. Pest K.
A szombati meccsen az NB I B-s listavezetője méltó ellenfele volt Bicskei Bertalan együttesének. Az első játékrészben a fehérváriak támadtak többet, és a 25. percben a megítélt büntetőt Szabó Tibor értékesítette. Szünet után a pécsiek voltak aktívabbak, s az utolsó percben Pest Krisztián találatával sikerült egyenlíteniük. A Videotonból egyébként ezúttal is hiányzott néhány játékos; influenza miatt Milinte Árpád és Vasas Zoltán már hét közben is pihent, szombat reggel pedig Korsós Attila és Onyeabor Monye jelentett beteget.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik